Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 4 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Miniconcediile medicilor de familie au umplut Pediatria

Miniconcediile medicilor de familie au umplut Pediatria

• peste 100 de copii au ajuns în zilele finalului de sãptãmînã la Pediatria Spitalului Judetean, pentru consultatii • medicii pediatri spun cã aglomeratia a fost provocatã de faptul cã medicii de familie au avut liber de vineri, 1 decembrie •


Ultimele trei zile de serviciu ale cadrelor medicale din Pediatria Spitalului Judetean de Urgentã Neamt au fost extrem de aglomerate. De vineri, 1 decembrie, pînã ieri dupã-amiazã, în registrul Unitãtii de Primire a Urgentelor al acestei sectii au fost consemnate peste 100 de consultatii pe care le-au efectuat medicii care au fost de gardã. Cei mai multi dintre pacientii care au fost adusi la doctor sînt sugari sau copii cu vîrste sub 3 ani, a cãror stare de sãnãtate alteratã i-a pus pe jar pe pãrinti.
Diverse probleme de sãnãtate care au necesitat consultatia pediatrului în aceste zile au avut si copiii de vîrstã prescolarã si scolarã. Mai bine de trei sferturi dintre examinãrile fãcute în cele trei zile de pediatrii s-au soldat cu diagnosticul de virozã respiratorie, în formã complicatã - laringitã, amigdalitã, faringitã, bronsitã, bronho-pneumonie si chiar pneumonie interstitialã. Copiii care prezentau forme usoare ale bolii au plecat acasã, fiindu-le prescris tratamentul adecvat, dar cei la care boala se manifesta mai agresiv, avînd febrã, vãrsãturi si dureri de cap sau de muschi, au rãmas internati, întrucît necesitau tratament complex, injectabil, pe bazã de antibiotice si chiar o supraveghere mai atentã.
„Asa cum se întîmplã în fiecare week-end, toatã lumea care are probleme cu copiii ajunge la Pediatrie, pentru cã medicii de familie nu sînt la cabinet. Mai ales acum, cînd 1 decembrie a picat vineri, toatã greutatea a rãmas pe umerii medicilor de gardã din spital. Foarte multi dintre copiii care au ajuns la noi zilele acestea ar fi fost de competenta medicilor de familie, întrucît nu aveau probleme majore de sãnãtate, iar o consultatie si o retetã putea da oricine. Cei mai multi dintre copiii adusi aici de pãrinti au avut probleme respiratorii. Toatã lumea se bucurã cã afarã e vreme de toamnã, dar nu e normal ca în decembrie sã fie asa cald. La ora asta ar trebui sã fie frig, iar virusii sã fie înghetati. Din cauza diferentelor mari de temperaturã de la zi la noapte si din cauza imunitãtii scãzute a copiilor, virozele respiratorii atacã foarte usor acum“, a declarat doctorul Radu Smicalã (foto), seful sectiei Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt. Acelasi medic a recomandat, în scopul prevenirii afectiunilor respiratorii, sã li se asigure copiilor o alimentatie din care sã nu lipseascã fructele si legumele bogate în vitamina C, usturoiul, ceapa, proteinele de origine animalã si lactatele. ÃŽn cazul în care medicul considerã cã este indicat, copiilor li se pot administra si polivitamine care se pot procura din farmacii.
Din cauzã cã medicii de familie nu au fost de gãsit în ultimele trei zile si la Unitatea de Primire a Urgentelor a celei mai mari unitãti sanitare din judet au ajuns foarte multi pacienti cu probleme medicale cronice, care aveau nevoie doar de consultatie si de prescrierea unui tratament.

Articol afisat de 1726 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective