Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Seful Politiei, avansat la exceptional

Seful Politiei, avansat la exceptional

• comisarul Aurelian Vasea Soric a fost avansat la gradul de comisar sef prin ordin al ministrului administratiei si internelor • în cei 12 ani de carierã, seful Politiei Neamt a beneficiat de trei avansãri înainte de termen • tot cu ocazia Zilei Nationale, au mai fost avansati 5 ofiteri si 7 subofiteri •

Comisarul Aurelian Vasea Soric, seful Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, a fost avansat, prin ordin al ministrului administratiei si internelor, începînd cu data de 1 decembrie, la gradul de comisar sef. Tînãrul ofiter, care împlineste vîrsta de 35 de ani pe data de 21 decembrie, a adunat de-a lungul carierei de 12 ani trei avansãri înaintea îndeplinirii stagiului minim de cotizare. Avansarea, cunoscutã în mediul politienesc ca fiind „la exceptional“, a venit ca urmare a meritelor în activitatea depusã la institutia pe care o conduce. Politistul a mai fost înaintat în grad în 2000, comisar fiind din martie 2005. Alãturi de el, tot cu prilejul Zilei Nationale a României, au mai fost avansati cinci ofiteri si sapte subofiteri. La gradul de comisar a fost avansat subcomisarul Mihai Pãduraru, iar la cel de subcomisar inspectorul principal Ionel Oprea. Inspectorii Adrian Bãlan si Amedeo Mitroi sînt, de la 1 decembrie, inspectori principali, iar subinspectorul Cristinel Diaconu a fost înaintat la gradul de inspector. Subofiterii care au fost avansati înainte de termen sînt Valentin Florian si Iosif Fãrãoanu, la gradul de agent sef principal - Dorel Buga, Valentin Merãutã si Gabriel Vernica - la gradul de agent sef, iar la cel de agent sef adjunct - subofiterii Vasile Muraru si Vasile Cristian Radu.

Seful Politiei, decorat în Kosovo

Comisarul sef Aurelian Vasea Soric a fost numit oficial la comanda IJP pe 26 iunie 2006, dupã ce a cîstigat concursul pentru sefia institutiei nemtene, venind direct din Kosovo. Politistul a activat în Kosovo doi ani, în cadrul Politiei Civile a Natiunilor Unite, misiunea luînd sfîrsit pe data de 23 iunie. „Am fost plecat timp de 10 luni în Bosnia, iar alti doi ani, din iunie 2004 si pînã în iunie 2006, am fãcut parte din Politia Civilã a Natiunilor Unite. ÃŽn Bosnia, misiunea mea a fost aceea de a supraveghea activitatea sefului politiei din cantonul Livno, iar în Kosovo am coordonat activitatea a peste 100 de politisti din cadrul unei misiuni de escortã. Toate aceste activitãti au fost riscante, dar nu trebuie exagerate pericolele. Existã, în continuare, cîmpuri minate, trãgãtori care te pot împusca oricînd, dar, atunci cînd am plecat în strãinãtate, am stiut cã pot exista niste riscuri pe care mi le-am asumat. Pe de altã parte, meseria de politist implicã asumarea unor riscuri, indiferent de locul de desfãsurare a activitãtii. Cu toate acestea, faptul cã am lucrat mult timp în misiuni în strãinãtate si împreunã cu politisti din toate colturile lumii a fost extrem de important pentru activitatea mea profesionalã si cred cã am învãtat o sumedenie de lucruri despre democratizarea politiei. Cred cã experienta cãpãtatã în misiunile internationale îmi va fi de un real folos în activitatea de manager al unui inspectorat de politie, pentru cã între cele douã activitãti nu existã diferente atît de mari“, a declarat seful Politiei Neamt, în iunie anul acesta.
De mentionat este si faptul cã pentru merite deosebite în Kosovo, comisarul sef Vasea Soric a fost decorat de presedintele Bãsescu, cu Ordinul Militar „Virtutea Militarã“, în grad de comandor.

Articol afisat de 2448 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective