Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Festivism desãntat la Inspectoratul Scolar

Festivism desãntat la Inspectoratul Scolar

• predarea microbuzelor scolare cãtre primãrii s-a transformat într-un circ ieftin • cîtiva elevi de la Scoala „Spiru Haret“ Piatra Neamt au scandat „Ura, ura“ • inspectorul Drexler a afirmat cã micutii au fost prezenti pentru a se bucura cã au venit microbuzele pentru transportul copiilor de la sate • nu a spus dacã orele pierdute vor fi recuperate •

Festivism desãntat, care seamãnã extrem de mult cu ceea ce se petrecea în tarã pînã în 1989 la diverse „evenimente“, care elogiau „geniul conducãtorului iubit“ si realizãrile „societãtii multilateral dezvoltate“. Sau, dacã vreti, circ de doi bani. Asta s-a petrecut ieri, 7 decembrie 2006, în curtea Inspectoratului Scolar Neamt, cînd reprezentantilor de la 13 primãrii le-au fost predate tot atîtea microbuze scolare cu care sã fie adusi, la scolile de centru, elevii care provin din localitãtile îndepãrtate. Pentru ca momentul sã fie marcat corespunzãtor, conducerea inspectoratului a pregãtit „momente inedite“. Asa se face cã pe oglinda retrovizoare a fiecãrei masini a fost asezatã cîte o cãciulitã de Mos Crãciun, iar primarii umblau printre microbuze deghizati, purtînd haine rosii ca Mos Crãciun. Si pentru ca totul sã fie si mai special, dupã ce prefectul de Neamt, Toader Mocanu, a tãiat panglica inauguralã, printre masini au alergat cîtiva elevi din clasa a II-a A, de la Scoala „Spiru Haret“ din Piatra Neamt, care strigau cît puteau „Ura“, iesindu-le din gurã aburi grosi din cauza frigului. Sefa Inspectoratului Scolar, profesor Luminita Drexler, a declarat cã elevii pietreni au fost adusi sã se bucure de masinile cu care vor fi transportati copiii din Neamt care nu au acelasi noroc ca ei, care au scoala la coltul blocului, ci sînt nevoiti sã parcurgã multi kilometri pînã ajung la cursuri. Nu a spus dacã orele pierdute vor fi recuperate. Aceiasi elevi au cîntat colinde între masinile Ministerului Educatei si Cercetãrii, iar pentru frigul îndurat au fost rãsplãtiti de cei de la Inspectoratul Scolar cu bomboane si ciocolatã.
Pentru ca mijloacele de transport sã fie aduse în judet, miercuri au plecat cîtiva primari ai comunelor beneficiare si soferii care s-au întors la volan. Cînd au ajuns la Piatra Neamt, cele treisprezece microbuze Fiat Ducato au fost parcate în curtea interioarã a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, de unde au luat drumul comunelor Bîrgãuani, Borca, Mãrgineni, Poiana Teiului, Vînãtori Neamt, Bozieni, Drãgãnesti, Sãvinesti, Hangu, Rãucesti, Moldoveni, Negresti si cãtre orasul Bicaz.

Multumiri Guvernului si ministrului Hîrdãu

Prefectul Mocanu, prezent la momentul uralelor, a dat o cheie microbuzului destinat comunei Mãrgineni si s-a declarat extrem de încîntat de dotarea interioarã si de cît de simplu este de condus. A uitat, însã, sã îsi punã centura de sigurantã, obligatorie pentru orice ocupant al masinii, asa cum prevede noul Cod Rutier. Si sefa inspectoratului a fost invitatã sã procedeze la fel cu un microbuz, dar a refuzat, preferînd sã stea în dreapta soferului pret de unul, douã minute, cît masina s-a miscat putin din loc. Luminita Drexler a stat în microbuzul în care au fost urcati elevii pietreni, veniti în spirit de solidaritate la inspectorat. „Este de remarcat faptul cã, în 2006, în Neamt au intrat peste 200 miliarde de lei prin masinile pentru transportul elevilor si, dacã includem si cheltuielile cu dotarea laboratoarelor si blibliotecilor, depãsim 300 miliarde de lei. Este de apreciat ce a fãcut Guvernul Tãriceanu si ministrul Hîrdãu. Primarii trebuie sã colaboreze cu directorii de scoli si sã fie atenti si cu scolile mici, sã nu aibã nimic de împãtit cu ei. Fac apel sã-i tratati pe toti cu bunãtate umanã“, a declarat prefectul Mocanu. Inspectorul scolar general Luminita Drexler le-a atras atentia primarilor sã aibã grijã de masinile pe care le-au primit si sã nu le foloseascã decît în scopul în care au fost date. Ea a fãcut referire la calitatea net superioarã a microbuzelor Fiat Ducato, în comparatie cu masinile Aro, primite de unele primãrii în anii anteriori. La cuvînt s-au înscris si cîtiva primari din judet - de Rãucesti, Bozieni, Vînãtori Neamt si Borca, alesi locali care nu mai terminau cu multumirile la adresa conducerii inspectoratului scolar pentru cadoul pe patru roti primit. Microbuzele care, ieri, au ajuns în cele treisprezece comune au consum sub 10% si o garantie de 100.000 de kilometri. Un microbuz cu 16+1 locuri costã 1,078 miliarde de lei.
În prezent, în judetul Neamt existã 33 de microbuze scolare, cu care sînt transportati elevi care fac zilnic naveta pe o distantã mai mare de sase kilometri, între localitatea de domiciliu si scoala de centru. Rãmîne descoperit transportul elevilor din Tarcãu, pentru care Inspectoratul Scolar intentioneazã sã le dea microbuzul pe care îl are în dotare, cu o capacitate de 16+1 locuri. În locul acestuia, ISJ va cumpãra altul, de 8+1 locuri, mai potrivit nevoilor acestei institutii.

Articol afisat de 2577 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective