Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Patronul Restaurantului Parc amendat „la sînge“

Patronul Restaurantului Parc amendat „la sînge“

• Serviciul de Urbanism din cadrul Primãriei Roman l-a amendat, de douã ori, cu cîte un miliard de lei, pe patronul Restaurantului Parc, Mihai Cojocariu • sanctiunile au fost date pentru constructii fãrã autorizatie, în spetã o alee si un sant • omul de afaceri în cauzã a refuzat sã comenteze pe marginea disputei cu municipalitatea sustinînd cã firma care-i construieste restaurantul este responsabilã de lucrãrile ce se fac acolo •

Serviciul de Urbanism din Primãria Roman a aplicat, miercuri, 6 decembrie, o nouã amendã, de un miliard de lei, patronului Restaurantului „Parc“, care a realizat pe domeniul public o constructie fãrã autorizatie, respectiv un sant în care urmeazã sã fie pozatã o retea de cabluri. Aceasta a fost a doua sanctiune, în acelasi cuantum, datã în decurs de cîteva zile, prima fiind pentru o alee betonatã, între local si poarta parcului dinspre „Umaro“. Sefa Biroului Urbanism din Primãria Roman, arhitect Ana Maria Alexe, a declarat cã, înainte de a fi amendat, Mihai Cojocariu, actionarul majoritar al firmei care administreazã restaurantul, a primit o somatie sã readucã terenul la starea initialã. „Dupã ce l-am somat în mai multe rînduri pe patronul firmei care administreazã restaurantul din parc, ne-am deplasat, miercuri, 6 decembrie, la fata locului, pentru a constata faptul cã se executã, pe domeniul public, o cale de comunicatie, fãrã a avea aprobarea Consiliului Local. Acesta a avut, însã, o atitudine nesincerã si nu a recunoscut cã lucrarea se face din ordinul sãu. Ne-a spus cã nu stie cine a sãpat acolo santurile prin care se trage în interiorul restaurantului, probabil, o instalatie de telefonie sau de luminã. Cînd am stat de vorbã cu oamenii care lucreazã pe santier, acestia au recunoscut cã lucreazã pentru Mihai Cojocariu. ÃŽntre timp, au pãrãsit lucrarea si au fugit care încotro, ca potîrnichile. L-am somat, din nou, cerîndu-i sã intre în legalitate. Patronul Restaurantului Parc este în litigiu cu noi pentru constructia de acolo. El ar fi trebuit sã încheie cu Primãria Roman un contract de servitute trecere, sã aibã, pentru orice lucrare executatã pe domeniul public, expertizã si autorizatie de constructie“, a precizat Ana Maria Alexe. Aceasta a mai declarat cã Mihai Cojocariu si-ar fi manifestat intentia de a ataca în instantã amenzile primite de la autoritãti.
Unul din sefii de echipã ai muncitorilor care sãpau santurile în parc a recunoscut cã lucrarea se executã pentru Mihai Cojocariu. „Lãsati-ne în pace! Ne cîstigãm si noi o pîine. Muncim cu ziua. Nu este treaba noastrã dacã Primãria Roman l-a amendat sau nu pe domnul Cojocariu. Noi am fost plãtiti sã sãpãm santurile si asta facem. N-avem bani de pîine si toatã lumea se leagã de capul nostru“, s-a plîns unul din muncitorii care sãpau santurile buclucase, refuzînd sã-si decline identitatea.
Mihai Cojocariu, patronul Restaurantului „Parc“, n-a vrut sã facã vreun comentariu pe marginea noii amenzi primite, sustinînd cã nu are cunostintã despre acest lucru. „Eu mã aflu, acum, într-o delegatie. Nu sînt în localitate. Nu stiu despre ce vorbiti. Nu este treaba mea acel sant care s-a construit în spatele restaurantului, ci a firmei care executã constructia. Nu pot sã vã spun dacã voi da în judecatã sau nu primãria, pentru cã nu stiu despre ce este vorba. Eu am alt proces cu Primãria, unul în care mã judec pentru teren. Conform Legii privatizãrii, ar fi trebuit sã-mi dea titlu de proprietate pentru terenul de sub restaurant, ori nu a fãcut acest lucru. Prostia a fost a vechii conduceri a restaurantului, de la care eu am cumpãrat actiunile SC «Parc» SA, ce nu s-a zbãtut sã intre si în proprietatea terenului“, a declarat Mihai Cojocariu.
Reamintim faptul cã omul de afaceri a intrat în litigiu cu Primãria Roman din cauza unei hotãrîri a Consiliului Local, prin care se intentioneazã concesionarea parcului cãtre Sorin Ovidiu Vîntu, în vederea modernizãrii. Conditia a fost ca în perimetrul obiectivului, implicit la Restaurantul Parc, sã nu mai fie vîndute bãuturi alcoolice, ceea ce a determinat revolta patronului. Hotãrîrea în cauzã a fost atacatã în Contenciosul Administrativ de cãtre Mihai Cojocariu.
FOTO: O alee construitã în parc, motiv de disputã între Primãrie si firma Cojocariu SNC

Articol afisat de 3144 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective