Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primim la redactie de la Primãria Piatra Neamt

Cu privire la unele articole care asociazã institutia noastrã cu pretinse nereguli referitoare la constructia care se realizeazã în zona Autogãrii Transmoldavia, facem urmãtoarele precizãri:
Nu face obiectul activitãtii Primãriei vînzarea unui teren proprietate privatã sau cine sînt persoanele (fizice, ori juridice) implicate în vînzãri sau cumpãrãri; notificãrile depuse de petentii Cretu Neculai si Cretu Elisabeta la Primãria Piatra Neamt (încã din 2001) au fost rezolvate în conformitate cu prevederile legale: pentru imobil (demolat între timp) am înaintat actele mai departe, urmînd ca acestia sã primeascã despãgubiri de la stat; pentru teren (ocupat la acel moment cu alte constructii), i-am îndrumat - dupã cum prevede legislatia - spre detinãtorul de la acea datã; emiterea autorizatiei de construire cãtre solicitantul SC Kiz Project SRL reprezintã, pentru institutia noastrã, o obligatie legalã, atîta timp cît solicitantul îndeplinea conditiile legale. Mentionãm cã, la data emiterii respectivei autorizatii, nu exista pe rolul vreunei instante nici o actiune prin care sã fie atacat dreptul de proprietate asupra terenului.
Mentionãm, de asemenea, cã suspendarea lucrãrilor nu înseamnã, implicit, si anularea autorizatiei de construire. De fapt, din momentul în care institutia noastrã emite un document (mai ales o autorizatie de construire care produce diverse efecte, inclusiv juridice), Primãria nu poate anula acel act ci, în anumite cazuri bine întemeiate, alte institutii sînt abilitate sã intervinã.
La fel, în cazul unei suspendãri a lucrãrilor, nu Primãria este abilitatã sã punã în practicã o astfel de decizie, ci alte institutii ale statului de drept au abilitãti în acest sens.
Tot pentru corecta informarea opiniei publice, mai mentionãm faptul cã, în momentul privatizãrii fostei societãti de stat Transmoldavia (deci nu firmã a Consiliului Local, cum eronat s-a scris), nu exista cadru legal pentru retrocedarea unor proprietãti expropriate. Prin fostul FPS (actualul AVAS), statul român a vîndut societatea (cu tot cu terenurile aflate în proprietate) unui cumpãrãtor care nu putea sã prevadã ce alte legi vor apãrea si, oricum, între timp nici nu a apãrut nici o lege, nici nu a fost pronuntatã vreo sentintã care sã anuleze (fie si partial) acea tranzactie economicã.
Anexãm prezentei informãri si informarea strict tehnicã realizatã de specialistii institutiei despre situatia notificãrilor depuse de Cretu Neculai si Cretu Elisabeta.

Articol afisat de 2260 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Biroul de Relatii Publice, 7 decembrie 2006)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective