Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Cîinele“ Borcea, din nou învingãtor în prelungiri

„Cîinele“ Borcea, din nou învingãtor în prelungiri

• pe 21 noiembrie, la sediul Primãriei Piatra Neamt, societatea dinamovistului a cãzut la pace cu austriecii care au cîstigat licitatia pentru ISPA • Romprest Service SA se va ocupa de igienizare, mãturat stradal, deszãpezire, dezinsectie, dezinfectie si deratizare • Brantner Servicii Ecologice SA rãmîne cu colectarea si transportul deseurilor menajere de la populatie si agenti economici, reciclare, gestionarea si închiderea depozitului actual de gunoaie •

Dinamovistul Cristi Borcea a avut din nou baftã, la a doua strigare a proiectelor importante care se deruleazã în Piatra Neamt. Dupã ce a contestat licitatia internationalã pentru proiectul ISPA privind managementul deseurilor sub poalele Pietricicãi, societatea la care este actionar Cristi Borcea n-a reusit sã cîstige toatã felia finantãrii europene, dar s-a ales cu o bucatã importantã. Romprest Service SA Bucuresti îsi va împãrti salubrizarea în Piatra Neamt cu austriecii de la Brantner. Este pentru a doua oarã cînd „cîinele rosu“ cîstigã o licitatie, la Piatra Neamt, în prelungiri. Reamintim cã acesta si-a manifestat dorinta de a deschide o benzinãrie pe strada Orhei. La prima strigare, el a pierdut în fata Primãriei, însã a fost admis în urma contestatiei fãcute.

Pace încheiatã în ograda Primãriei

Pe 8 august 2006, Primãria a semnat cu Brantner Servicii Ecologice SA, aflatã în asociere cu Brantner Walter Gmbh contractul pentru prestarea serviciului public de salubrizare al municipiului, proiect ISPA finantat cu 17 milioane de euro de UE. Angajamentul presupunea atît colectarea selectivã a deseurilor, transportul lor pînã la depozitul ecologic de la Vînãtori, cît si curãtenia cãilor publice, deszãpezirea, dezinsectia, dezinfectia, deratizarea, colectarea cadavrelor de animale mici si predarea acestora la unitãti specializate. Austriecii s-au arãtat chiar dispusi sã preia sutã la sutã angajatii Salubritas, desi nu erau obligati sã facã asta decît cu 95% din efectiv. La licitatie, holdingul austriac a concurat cu Romprest Service SA Bucuresti, asociat cu Salubritas SA Piatra Neamt. Romprest Service este firma la care Cristi Borcea detine 20% din actiuni. Contestatia a fost solutionatã în defavoarea sa. Pînã ca austriecii sã îsi înceapã activitatea, au intervenit o serie de schimbãri. ÃŽn primul rînd, ministrul Finantelor s-a uitat mai atent la Memorandumul de finantare al ISPA si a vãzut cã UE recomandã mai multi operatori de salubrizare pe acest proiect. Drept urmare, Sebastian Vlãdescu i-a scris primarului Gheorghe Stefan pe 16 noiembrie, subliniind acest aspect. „Contractul serviciului de salubrizare este în sarcina beneficiarului final (primãria - n.r.), din fonduri proprii si nu necesitã aprobarea Comisiei Europene, cu conditia sã respecte prevederile memorandumului de finantare“, a arãtat ministrul Vlãdescu, dupã care a propus municipalitãtii pietrene „fie eliminarea serviciului de operare a depozitului din contractul semnat si lansarea de noi proceduri de atribuire a contractului de concesiune a serviciului, fie rezilierea contractului semnat si lansarea procedurilor de atribuire a douã contracte de concesiune de servicii distincte (unul pentru colectare/ reciclare deseuri, altul pentru operarea depozitului ecologic)“. Ca sã nu se iroseascã banii europeni, Brantner si Romprest s-au întîlnit pe teren neutru, la Primãria Piatra Neamt, pe 21 noiembrie. Reprezentantii Cãlin Stoia - Brantner Servicii Ecologice, si Marin Necula - Romprest Service, au fost de acord sã îsi împartã pe cale amiabilã curãtenia Perlei Moldovei. Sase zile mai tîrziu, pe 27 noiembrie, cele douã firme au trimis municipalitãtii o scrisoare comunã, prin care au comunicat cum si-au împãrtit atributiile. Romprest Service - igienizare, mãturat stradal, deszãpezire, depoleiere si împrãstiere material antiderapant, dezinsectie, dezinfectie si deratizare, Brantner - colectare si transport deseuri menajere de la populatie si agenti economici, reciclare, gestionare si închidere celula actualã a depozitului de gunoaie de la Vînãtori.

Scrisoare de Mos Nicolae

Dupã ce au bãtut palma la Primãrie, cei doi si-au anuntat sefii. Pe 6 decembrie, Christian Lampl, administratorul Brantner Servicii Ecologice SA a scris de la Cluj consilierilor locali pietreni cã „pentru a preveni eventualele întîrzieri, sîntem deschisi la toate variantele ce se încadreazã în limitele stabilite de reglementãrile în vigoare“. El i-a rugat pe alesi sã verifice si sã aprobe concesionarea unei pãrti a contractului cîstigat de el, cu recomandarea cã ar fi bine sã se consulte si cu Autoritatea Nationalã pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice „pentru a obtine o garantie judiciarã pentru procedura propusã“.
Consiliul Local a avut ieri, dupã-amiazã, în fatã proiect privind cesiunea activitãtilor parte componentã a serviciului public de salubrizare a orasului, mai exact initierea procedurilor necesare pentru cesionarea cãtre Romprest Service a activitãtilor mai sus amintite. Pentru cã s-a mai schimbat legislatia prinvind achizitiile publice si concesiunile si a apãrut, între timp, ANRMAP, în raportul de specialitate s-a propus consilierilor sã-si dea acordul pentru împãrtirea activitãtilor, „dar conditionat de avizarea favorabilã de cãtre institutia mai sus mentionatã, dacã este cazul“.
Cele douã firme urmeazã sã îsi înceapã activitatea. Vor fi anuntate autoritãtilor de la Bucuresti, iar acestea vor face comunicarea la Comisia Europeanã.
ÃŽn Compania Romprest Service SA Bucuresti au fost asociate, pînã de curînd, sase persoane juridice - CN Aeroportul „Henri Coandã“ Bucuresti SA, Detaco LLC din Statele Unite, Comap SRL Bucuresti, GCG Consulting 57 SRL Bucuresti, Eurus Consulting GmBH din Germania si Crimbo Sav Gas SRL Ilfov, societate la care Cristi Borcea este actionar unic si administrator. Prin septembrie, Crimbo Sav Gas Ilfov a vîndut pachetul de 20% din actiunile Romprest Service, pentru 7,2 miliarde de lei, lui... Cristi Borcea, acesta devenind, astfel, al doilea actionar ca greutate, dupã Detaco LLT (cu 70%) si înaintea Companiei Nationale Aeroportul Henri Coandã (care are doar 10%). Romprest este o firmã aflatã în plin avînt economic, printre clientii sãi numãrîndu-se Aeroportul „Henri Coandã“, Transelectrica, Ministerul Mediului, Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, CFR Cãlãtori, CFR Gevaro, Metrorex, Autoritatea Aeronauticã Civilã Românã si, mai nou, municipiul Piatra Neamt.

Articol afisat de 3090 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective