Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 9 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dimineata, Horoscopul taie greata. Astrologia aplicatã pe români

Dimineata, Horoscopul taie greata. Astrologia aplicatã pe români

Mã amuzã un Pigulici cu voce de scapet si gesturi efeminate, cu pantaloni de la casa de modã „Cufãrul lui Bunicu“ si cãmasã descheiatã la gît, dar permanent cu nodu-n gît, care cîstigã si el o bucatã de pîine prezentînd, la un post TV din Bucuresti, ca un politruc cu fatã umanã, Horoscopul. Ti-e greu sã-l asculti mult, cãci este o aparitie penibilã, dar asa, pentru cîteva minute, te poate amuza ca un desen animat scurt. Mai presteazã, dimineata, la Pro TV, chiar de la înfiintarea postului, o doamnã mai ciudat dotatã de Mama Naturã, care pe lîngã insistenta de a-si arãta genunchii ca douã gutui tîrzii, prezintã Horoscopul. ÃŽn fapt, toatã lumea îti dã cu Horoscopul. Dimineata, Horoscopul taie greata. N-am sã fac referire la cei care, ce sã facã si ei?, citesc din ziare, la emisiuni matinale fortat vesele, bifînd o rubricã, ci la fãcãtorii de horoscoape, la surse, la izvoare, adicã la astrologii adevãrati, gen Pigulici sau madam Gutuie, care nu reproduc, ci chiar produc preziceri, care la rîndul lor sînt reproduse. Iar aici, în acest domeniu misterios si alambicos, apare Mama lor, Pithia lor, care este, fãrã discutie, Urania de la B1 Tv, somitatea în materie. „Pasul Fortunei cu Urania“ se cheamã emisiunea ce se întinde pret de un ceas si jumãtate cu doar cîteva scurte momente publicitare. ÃŽn rest, doamna asta vorbeste fãrã oprire, lãsîndu-ti impresia cã ar fi în stare sã o facã zile în sir. Cunosc oameni care suferã dacã au pierdut, cumva, emisiunea cu Urania. ÃŽn afarã de faptul cã este unicã în istoria televiziunilor românesti, Urania este si cea mai bunã în domeniu, contrazicînd astfel o replicã a celebrei Janis Joplin care spunea: „Nu sînt cea mai bunã, dar sînt unicã“. Fãrã prompter, fãrã teancuri de cãrti în stînga si în dreapta, chiar fãrã foi pe masã, numai cu niste imagini eterogene proiectate în spate, Urania vorbeste, fãrã oprire si fãrã gresealã, din imensa bibliografie acumulatã în memoria creierului din cutia cranianã a capului domniei sale. Am înteles cã este cadru universitar în domeniul Istoriei artei, ceea ce nu mã obligã sã o pun lîngã Rãzvan Teodorescu.
Nu cã m-ar interesa prezicerile pe care le face (ce spune ea despre ceea ce mi se va întîmpla mie si celor din zodia mea în sãptãmîna urmãtoare), nici multe alte subiecte de almanah ilustrat pe care le prezintã ea (istoria ceaiului, spre bun exemplu), dar cînd mai butonez pe B1 TV mã las fascinat de verbiajul doamnei profesoare, de dorinta ei de a cuceri auditoriul, de coerenta si acuratetea mesajului. Dacã chiar (scuze!), nu mã intereseazã domeniul acesta al astrologiei aplicate pe români, dacã nu cred în prostiile astea cu destinul citit în stele si dacã chiar (!) mã amuzã ambigitatea asta cu: „Relatia cu colegii va fi cam agitatã, fãrã însã a vã crea probleme“, totusi asta nu mã împiedicã sã admir superba demonstratie de culturã si admirabila capacitate de a aborda si prezenta un subiect, fie el si Zodia Vãrsãtorului. La care, cîteodatã, iar aici recunosc, am ascultat-o, face niste analize politice de mai mare dragul, în sos de semne si conexiuni zodiacale, dar cu picioarele foarte, foarte bine înfipte în realitate si cu un umor subtil, elegant. O intelectualã demnã de tot respectul, desi ambitia asta de a avea emisiuni de genul „One Man Show“, de un ceas si jumãtate, mã pune pe gînduri. Cine dracu, timp de 90 de minute, cît un meci de fotbal, poate sustine singur o emsiune TV?. Ea, URANIA. Am înteles cã pentru ea, Astrologia este o pasiune care ar fi pus-o în pericol pe timpul dictaturii. ÃŽn acest domeniu, la noi, nu poti fi decît autodidact. Iatã un posibil rãspuns pentru truda televizatã a domniei sale: poate are un proiect pentru o Facultate de Astrologie si îi face lobby?! Cine stie? Oricum, chiar dacã eu pun emisiunile si previziunile Uraniei la categoria „entertainment“, asta nu înseamnã cã nu o apreciez. Mai ales cã, din cînd în cînd, o vãd la televizor cu cearcãne. Adicã umanã. Ea are multe de spus singurã, fãrã invitati. Este fenomenalã. Sau este un fenomen?

Articol afisat de 8386 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cristian TIMOFTE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective