Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 9 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Carduri de sãnãtate pentru cei care vor pleca în strãinãtate

Carduri de sãnãtate pentru cei care vor pleca în strãinãtate

• de la începutul anului viitor, nemtenii care vor pleca în tãrile Uniunii Europene vor avea nevoie de cardul european de asigurãri sociale de sãnãtate • acesta va putea fi obtinut contra cost de la CAS Neamt • pentru a le obtine, solicitantii trebuie sã achite datoriile la fondul asigurãrilor de sãnãtate •

Persoanele care se vor deplasa în tãrile Uniunii Europene - în vacantã, la studii, ori în scop de afaceri - vor beneficia, de la 1 ianuarie 2007, de cardul european de asigurãri sociale de sãnãtate.
Odatã cu intrarea României în Uniunea Europeanã, acesta va înlocui asigurarea medicalã de sãnãtate plãtitã obligatoriu, înainte de plecarea în strãinãtate. Cardul va fi valabil nu doar în tãrile membre ale Uniunii Europene, ci si în Elvetia, Norvegia, Islanda si Liechtenstein.
Fiecare nemtean interesat va trebui sã se adreseze cu o cerere Casei de Asigurãri de Sãnãtate, care va elibera carduri de sãnãtate, contra cost. O conditie absolut necesarã este ca solicitantul sã îsi achite contributia la fondul de sãnãtate sau sã facã parte din categoriile de asigurati din oficiu - elevi, studenti, pensionari. Cardul european de asigurat va fi valabil maximum sase luni.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre Cristian Vlãdescu, presedintele Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate, pe baza cardului european, românii care cãlãtoresc în tãrile Uniunii Europene vor avea acoperite serviciile medicale de urgentã oferite si asiguratilor din tãrile respective. În caz de necesitate, tratamentele se vor acorda în conditiile generale stabilite de sistemul public de asigurãri de sãnãtate din tara respectivã. Asta înseamnã cã unele tratamente care sînt gratuite în România ar putea fi compensate partial în statul în care survine problema de sãnãtate.
Spre exemplu, în Germania, asiguratii achitã o coplatã de 10 euro pe zi de spitalizare, pentru primele 20 de zile de spitalizare din fiecare an calendaristic.
Livrarea cardurilor va începe dupã 1 ianuarie 2007.
Solicitantii le vor primi prin curieri, la adresele indicate de acestia, în termen de 7 zile lucrãtoare de la data înaintãrii cererilor. Dacã nu vor fi gãsiti acasã, ei le vor putea ridica de la sediul CAS Neamt.
Cardul de sãnãtate nu contine informatii medicale despre posesor, cum ar fi grupa de sînge sau bolile de care suferã, scopul lui fiind acela de a facilita accesul la îngrijiri medicale în timpul sederii temporare a posesorului în alt stat european si accelerarea rambursãrii costurilor implicate.
Cardul european de asigurat este valabil în tãrile care sînt membre ale Spatiului Economic European - Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria) si Elvetia. Pe bazã de reciprocitate, si cetãtenii acestor state vor beneficia de tratamente în aceleasi conditii ca si asiguratii români, dacã vor avea probleme de sãnãtate în timpul cãlãtoriei în tara noastrã.

Articole similare:
Cardul european de sãnãtate, exclusiv pentru asigurati
Carduri de sãnãtate pentru cei care vor pleca în strãinãtate
Carduri speciale pentru asiguraþii din sãnãtate

Articol afisat de 6094 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective