Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 9 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alegãtori români versus români

Înaintea epuizãrii iahniei de fasole din postul Crãciunului, piata media a fost burdusitã cu noi sondaje de opinie. Toate sondajele aratã cã cel mai iubit om din România este Traian Bãsescu. Toate sondajele aratã cã cel mai performant partid, din cele care formeazã ghiveciul de onoare al politicii românesti, este Partidul Democrat. Sondajele ne mai aratã cã foarte aproape de Traian Bãsescu, în mercurul urcãtor al iubirii românilor, se aflã Gigi Becali, fost crescãtor de oi, actualmente miliardar si negustor de fotbalisti. O întrebare înghesuitã în aceleasi sondaje, legatã de prestigiul fustelor în viata politicã a natiei, indicã fãrã tãgadã victoria Elenei Udrea, consideratã cea mai iubitã si merituoasã femeie a tãrii. Sondajele, considerate un fel de termometru care se vîrã în gura opiniei publice (dupã caz, în alte orificii) au menirea de a indica gustul cetãtenilor pentru un anumit fel de aluat uman. Gusturile, precum bine stim, nu se discutã. Gustul cetãtenilor din sectorul 5 al Capitalei, cuprinzînd faimosul cartier Ferentari, a rãmas neschimbat de aproape un deceniu. Marean Vanghelie este ciocolata politicã preferatã de acesti vrednici locuitori ai Capitalei. Nu mai existã în sectorul 5 un alt tip de politician? Ba da. În sectorul 5 locuiesc profesori universitari, ingineri de blocuri, scriitori cu pixul, coafeze, sãpãtori de canale, manglitori. Locuiesc politicieni parlamentari si politicieni neparlamentari, vãduviti de plãcerea de a-si aseza popoul în scaunele forului legiuitor. Nici unul dintre ei, bãrbat sau femeie, academician sau simplu cap de locuitor, n-a avut nici o sansã în fata domnului Vanghelie, cel cunoscut pentru saltul spectaculos din clasa a IV-a direct în douã facultãti pe care le-a absolvit, zice-se, în mai putin de un an. Mã rog, nu studiile primarului Vanghelie conteazã, ci meritele astupãrii gropilor si asanãrii maidanelor insalubre din cartierele mãrginase pe care le gospodãreste. Tragedia este cã, dincolo de trei fatade de blocuri si mãturarea sporadicã a unui parc, primarul cu gramatica în pioneze n-a fãcut nimic. Si atunci, de unde preferinta îndîrjitã a alegãtorilor?
Marinarul Traian Bãsescu este votat indiferent ce-ar face. ÃŽn cazul în care chefuieste si danseazã în cîrciumile Capitalei, iar presa îl divulgã nãdusit si rosu la fatã, rezultatul este convertit mintenas în voturi. Peste cîteva sãptãmîni aderãm la Uniunea Europeanã. Ce folos?! Presedintele intrigãreste, omoarã partide, tine tot într-o leapsa premierul liberal, dã suturi pe la spate inamicilor, folosind bocancul serviciilor secrete si sperietoarea procuraturii. Vrea un nou minister pentru Partidul Democrat pe care-l conduce? Declanseazã urmãriri penale, îl pune pe ministrul titular (liberal sau conservator) pe jarul dezvãluirilor, presa îl prinde cu amanta în pat si cu privatizãrile spionate. Pe principiul vaselor comunicante, locul rãmas gol este umplut de oamenii presedintelui. Promisiunea „sã trãiti bine“ a devenit „sã trãiti într-un nesfîrsit scandal“. Si scandal, slavã Domnului, avem zi si noapte. Scandal si iar scandal. Nimic altceva. Se supãrã alegãtorul român pe Traian Bãsescu? As! Iubirea, masochistã as zice, urcã vertiginos. Victima pupã tãlpile cãlãului, cersind o nouã loviturã de bici pe spinare.
Este bolnav gustul nostru pentru lideri, într-o tarã cu atîta lume cu scaun la cap, asezatã, cultivatã? Cred cã da. Oricum, am ajuns la convingerea cã principalul dusman al românului este alegãtorul român. Alegãtorul român îl bagã în toate belelele. Altfel nu-mi pot explica cocotarea personajelor Bãsescu, Becali, Elena Udrea în vîrful adulatiei nationale.

Articol afisat de 1720 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tabletã de Lucian AVRAMESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective