Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 9 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„PNL procedeazã exact ca Partidul Comunist“

„PNL procedeazã exact ca Partidul Comunist“

• interviu realizat cu Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt

Reporter: Astãzi (n.r. - ieri), ati fost personajul principal în Delegatia Permanentã a PNL. S-a discutat despre situatia dumneavoastrã trei sferturi din sedintã. Vi s-au adus acuze peste acuze. Cum comentati?
Gheorghe Stefan:
Mã bucur cã am fost personajul principal, înseamnã cã sînt important. PNL procedeazã în continuare exact ca Partidul Comunist Român. În loc sã aibã o relatie cordialã cu membrii sãi, îi executã dacã nu sînt de acord cu Tãriceanu si cu cei care sînt în jurul lui. Nu mai existã performantã, nu mai existã valoare în PNL. N-am intrat în politicã pentru ca sã fac bani, eu aveam bani cînd am intrat în politicã. Am fãcut întotdeauna afaceri corecte si fac în continuare afaceri corecte, dar sînt o serie întreagã de diversiuni care sînt acum aruncate pe piatã pentru cã sînt cu Stolojan si Bãsescu.
Rep.: Veti rãspunde cu aceeasi monedã?
G.S.:
Nu. Categoric nu. Îi respect pe colegii mei, chiar si pe cei care m-au criticat. Nu voi rãspunde cu aceeasi monedã, pentru cã rãzbunarea este arma prostului.
Rep.: Pentru a clarifica lucrurile: dacã sînteti exclus din PNL, rãmîneti primar de Piatra Neamt?
G.S.:
Dacã sînt exclus, rãmîn primar. Eu am fost ales prin vot uninominal. Numai dacã demisionez, atunci pierd functia de primar si se fac alegeri anticipate. Însã, eu nu voi demisiona din PNL. Asta nu pentru cã mi-ar fi fricã sã facem alegeri pentru functia de primar, ci pentru cã trebuie sã finalizez o serie de proiecte si, în cazul în care am organiza alegeri, am cheltui inutil din banii publici.

„Ei gîndesc cã, dacã mã exclud, îmi fac un bine, pentru cã atunci eu mã pot înscrie în Partidul Liberal Democrat“

Rep.: Rãmîneti în PNL si primar de Piatra Neamt. Vã asteptati la piedici? Sã nu vi se mai aloce fonduri, ori sã aveti în Consiliul Local probleme cu consilierii care rãmîn la PNL?
G.S.:
Bani pentru proiecte nu mi-au dat anul acesta absolut deloc. N-au dat nici la Consiliul Judetean, iar rezultatele le-am obtinut prin munca noastrã. Ca sã primesti bani, trebuia sã fii un apropiat al lui Tãriceanu. Cît priveste consilierii, nu poti cumpãra sufletul omului, nu poti sã-i zdrobesti caracterul. Cine este simpatizant al Partidului Liberal Democrat, chiar dacã va rãmîne în PNL, va rãmîne cu sufletul la Stolojan. Vor avea ocazia sã-si asculte inima în preajma alegerilor din 2008. Vreau sã vã mai spun cã eu nu am promis nimãnui vreun avantaj, dacã va veni alãturi de Stolojan, si eu consider cã normal este ca, în aceste conditii, consilierii sã-si ducã mandatul pînã la capãt. Noi chiar dacã ne despãrtim juridic, nu putem sã ne despãrtim sufleteste.
Rep.: Vi s-au comunicat motivele pentru care ati fost suspendat din functia de presedinte al PNL Neamt?
G.S.:
Pînã în momentul de fatã, nu mi-a spus nimeni nimic oficial.
Rep.: V-ati gîndit sã candidati din nou pentru functia din care ati fost suspendat?
G.S.:
Dacã nu mã dau afarã ei... Pentru cã normal ar fi sã mã excludã, la cîte „delicte de opinie“ am avut eu contra lor, asa cum au exclus pe Stolojan si pe altii. Numai cã ei gîndesc cã, dacã mã exclud, îmi fac un bine, pentru cã atunci eu mã pot înscrie în Partidul Liberal Democrat fãrã nici un fel de probleme.
Rep.: Aveti ceva sã vã reprosati din momentul în care a apãrut aceastã crizã în PNL? Mã refer la declaratii, la alegerile fãcute. Ati face altceva dacã ati lua-o de la capãt?
G.S.:
Nu îmi reprosez absolut nimic. Vreau sã fiu extrem de corect si vã spun adevãrul: domnul Stolojan alãturi de domnul Bãsescu a creat Alianta Dreptate si Adevãr si împreunã au cîstigat alegerile locale. Apoi, la parlamentare, domnul Bãsescu le-a cîstigat si dînsul a pus primul ministru. Domnul Stolojan l-a lãsat pe domnul Tãriceanu pentru cã l-a numit interimar ca presedinte al PNL si candidat la functia de prim-ministru. Deci, trebuie sã-i respectãm pe acesti doi oameni, Bãsescu si Stolojan, care au creat alianta si au adus PNL la guvernare, iar pe Tãriceanu în functia de prim-ministru. Dar adevãrul nu se vede si interesul de grup este mult mai mare.

Articol afisat de 1856 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective