Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 9 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Managerii spitalelor bat palma cu ministrul

Managerii spitalelor bat palma cu ministrul

• joi, 14 decembrie, directorii de spital care au promovat concursul de manageri vor merge la Bucuresti, unde vor fi numiti în functie si vor semna contractele cu ministrul de resort


Cei patru directori de spital din Neamt care au promovat, recent, concursul pentru ocuparea postului de manager în unitãtile pe care le conduc, vor fi unsi în functie joi, 14 decembrie.
Ministrul Eugen Nicolãescu i-a convocat pe toti directorii spitalelor din tarã care au promovat concursul, la Spitalul Universitar din Bucuresti pentru a-i numi si a semna cu ei contractul de management. Desi, initial, ministrul sãnãtãtii spusese cã numirile noilor manageri vor fi fãcute dupã 15 decembrie si a emis un ordin în acest sens, pe care l-a trimis în teritoriu, la Autoritatea de Sãnãtate Publicã, ulterior s-a rãzgîndit, întrucît vrea ca pînã la sfîrsitul acestui an sã se mai punã la punct cîteva probleme legate de activitatea de anul viitor a spitalelor. Astfel, în ziua în care vor merge sã dea ochii cu ministrul de resort, managerii spitalelor nemtene, ca, de altfel, cei din toatã tara, vor trebui sã facã niste estimãri privind indicatorii de calitate, de utilizare, cei de resurse umane si cei financiar-contabili. Pentru o analizã cît mai pertinentã a acestor probleme, proaspetii manageri ai celor patru unitãti sanitare din judet - Spitalul Judetean de Urgentã, Spitalul de Pneumologie Bisericani, Spitalul Tîrgu Neamt si Spitalul Roznov - s-au întîlnit, zilele acestea, cu conducerea Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt.
De îndatã ce vor fi numiti în functie, managerii de spital vor numi comitetele directoare. La Spitalul Municipal Roman si Spitalul Bicaz, unde directorii nu au promovat concursul de manager, acestia rãmîn interimari, timp de 90 de zile, dupã care se va organiza un alt concurs la care vor putea participa, dacã vor mai fi interesati. În aceste douã unitãti, comitetele directoare rãmîn aceleasi sau se schimbã si au tot caracter interimar, timp de 90 de zile. Activitatea managerilor de spital va fi evaluatã anual în functie de indicatorii de performantã, iar în cazul în care nu este consideratã de calitate, acestia pot fi înlocuiti.
Reamintim cã dintre directorii care au luat concursul de management, cea mai mare medie, 8.87, a fost obtinutã de doctor Mihaela Antohi, director al Spitalului Orãsenesc Tîrgu Neamt. Doctorul Stelian Ghitã (foto), directorul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, a obtinut media 8.74, doctor Elena Botezatu, director al Spitalului de Pneumologie Neamt, a finalizat acest concurs cu media 8.59, iar doctor Cristina Iacob Atãnãsoaie, director al Spitalului Roznov, a întrunit media 8.32.

Articol afisat de 1668 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective