Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sef nou la PNL Roman

Sef nou la PNL Roman

• presedinte interimar a fost numit viceprimarul Nicolae Stan • consilierii judeteni, consilierii locali si primarii liberali nu pleacã din partid • sînt în afara PNL la modul declarativ primarul de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, deputatii Ursãrescu si Pruteanu •

Senatorul PNL Norica Nicolai, noul presedinte al PNL Neamt, a fost la sfîrsitul sãptãmînii la Roman. ÃŽn municipiul de la malul Moldovei, sefia rãmasã vacantã dupã dizolvarea biroului condus de Dorinel Ursãrescu a fost preluatã de viceprimarul Nicu Stan. „Domnul deputat Dorin Ursãrescu a optat pentru noua platformã liberalã si, atunci, desemnarea unui alt presedinte de organizatie a fost o mãsurã inevitabilã, statutarã. Din rîndurile consilierilor romascani si din Biroul Municipal sau, ca sã spun asa, din oamenii mai vizibili, deocamdatã nu a plecat nimeni cãtre noua formatiune. Sperãm cã nici nu vor pleca, dar fiecare are o optiune proprie si face ceea ce crede cã este mai bine. Voi sta ca interimar, probabil, pînã dupã Congresul PNL. Acesta va avea loc în ianuarie, pe la jumãtatea lunii, dupã care vor avea loc alegeri. Nu stiu dacã voi candida pentru presedintia organizatiei. Sã ajungem, mai întîi, pînã acolo“, a declarat Nicolae Stan, presedinte interimar al Organizatiei PNL Roman.
ÃŽn acest context, se poate spune cã PNL rãmîne aproximativ intact la Neamt. Filiala Neamt a Partidului National Liberal nu înregistreazã pierderi încã, pentru cã alesii locali PNL nu vor sã-si dea functiile din consilii sau din primãrii pentru a trece la noul partid gîndit de platformisti. Dupã ce Theodor Stolojan a anuntat cã îsi face partid, iar liderul liberal local Gheorghe Stefan si-a exprimat sustinerea acestei idei, se prefigura o schismã în organizatia judeteanã, multi declarînd pe la colturi cã îl vor urma pe presedintele Stefan oriunde s-ar duce. Acesta a pierdut sefia PNL Neamt, iar Biroul Permanent Teritorial a fost dizolvat. Presedintele interimar numit, senatorul Norica Nicolai, a fost prezent, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, în judetul Neamt ca sã studieze terenul si sã ia mãsurile de rigoare. Tensiune a fost, însã nimeni n-a îndrãznit sã miste în front, ca sã nu cumva sã piardã functia de ales local obtinutã de la PNL. Deocamdatã, singurul care si-a anuntat clar si rãspicat simpatia pentru ideea lui Theodor Stolojan este fostul lider al PNL Neamt, primarul Gheorghe Stefan. Dar acesta nu a semnat pentru înfiintarea PLD, deci e încã membru PNL. „Acum, eu sînt membru PNL doar în acte. Cu sufletul sînt alãturi de domnul Stolojan“, a declarat primarul de Piatra Neamt. Ar mai fi deputatii Dorinel Ursãrescu si Vasile Pruteanu, care au iscãlit la partidul lui Stolojan si, automat, ar fi demisionari din PNL. Dar acestia nu-si pierd calitatea de parlamentari, pentru cã legea anti-migratie politicã se aplicã doar alesilor locali. Tot sîmbãtã, Laurentiu Dulamã, director la Parking SA Piatra Neamt, a anuntat cã renuntã la functia pe care o avea în Biroul Municipal al PNL Piatra Neamt, dar încã nu a întocmit hîrtia oficialã. Si cam acestea ar fi pierderile declarative ale PNL în favoarea platformistilor. Bineînteles cã Stolojan are mult mai multi simpatizanti în organizatia PNL Neamt, însã deocamdatã se pare cã acestia nu au dorit sã-si facã publice pozitiile.
Norica Nicolai a sustinut, sîmbãtã, prima conferintã de presã în calitate de presedinte al PNL Neamt, secondatã de Serban Strãtilã, Vlad Marcoci si Eugen Tapu Nazare. Consilierii locali si judeteni ai PNL la Neamt au avut discutii cu noii sefi. La ora la care aveau loc acestea, fostul presedinte Gheorghe Stefan declara pe un post de televiziune local cã „m-au sunat consilierii locali sã mã întrebe ce atitudine sã aibã la întîlnirea cu Norica Nicolai“. „Le-am spus sã respecte statutul si sã cearã si conducerii sã respecte statutul“, a declarat Gheorghe Stefan. Faptul cã fostul presedinte al PNL Neamt ar putea conduce viitorul partid liberalo-democrat din pozitia de membru PNL nu deranjeazã pe nimeni. „Am discutat cu consilierii locali si cu cei judeteni despre pozitia lor fatã de platforma lui Theodor Stolojan. Toti si-au exprimat sustinerea pentru Partidul National Liberal si proiectele acestui partid la Consiliul Judetean si Consiliul Local Piatra Neamt. Vom respecta votul populatiei dat în 2004 la Piatra Neamt. Nu intentionãm sã perturbãm nici un proiect, chiar dacã domnul Stefan si-a anuntat simpatia fatã de platformã. Din punct de vedere legal, Partidul Liberal Democrat nu existã, iar Gheorghe Stefan rãmîne membru al Partidului National Liberal. Nu vom lua mãsuri statutare ferme împotriva lui Gheorghe Stefan“, a declarat Norica Nicolai.
Vlad Marcoci a întãrit ideea cã nici un ales local sau judetean liberal nu va renunta la functii, doar ca sã urmeze visul lui Stolojan: „Este foarte important pentru noi toti sã ne continuãm activitatea curentã, sã ducem la bun sfîrsit proiectele. Respectãm optiunea fiecãruia de a adera la o idee sau alta. Dacã avem opinii diferite nu înseamnã, însã, cã nu putem colabora la proiecte pentru binele cetãtenilor. Foarte multe din ele au fost aprobate, pînã acum, si de PSD si de PRM. Trebuie sã ne facem treaba în consiliile locale si în cel Judetean, unde am fost alesi si trimisi de cetãteni“. Eugen Tapu Nazare, la rîndul sãu, a vorbit despre respect pentru colegii care simpatizeazã PLD-ul, despre istoria PNL, despre perioada post-aderare si de faptul cã „am militat pentru o despãrtire amiabilã si colaborare în interesul cetãtenilor“. Serban Strãtilã, „deosebit de trist pentru aceastã situatie“, s-a declarat convins cã „odatã ce se vor calma emotiile, se va vedea cã nu este decît o exprimare a convingerilor politice“. Marcoci a mai vorbit despre fondurile guvernamentale alocate pentru Neamt în acest an, care au fost „exact cît trebuia sã primim“, dar si despre faptul cã „sã nu uitãm cã acest guvern este cel mai performant de pînã acum“, iar Tapu a pomenit de performantele economiei românesti de cînd cu guvernarea actualã. Strãtilã i-a cerut ministrului de finante Sebastian Vlãdescu situatia exactã a sumelor alocate în 2006 cãtre diverse judete, „pentru a discuta concret, pe cifre“.

Articol afisat de 2477 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE, Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective