Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scandal cu salariatii la Administratia Parcului National Ceahlãu

Conducerea Administratiei Parcului National Ceahlãu nu a avut ieri o zi linistitã, patru dintre salariatii acestei unitãti refuzînd sã-si desfãsoare activitatea în Durãu, în loc de biroul din cadrul Palatului Administrativ. Administratia Parcului are 13 salariati, din care 9 se aflã la Durãu, iar ceilalti la Piatra Neamt. Cei de la resedinta de judet au fost anuntati, în urmã cu mai bine de o sãptãmînã, cã vor fi obligati sã îsi schimbe locul de desfãsurare a activitãtii. Luni, 11 decembrie, cei patru salariati din Palatul Administrativ au primit decizie de mutare, începînd de pe 12 decembrie, la Durãu, ceea ce a provocat mare agitatie în rîndul lor. Gheorghe Lalãu, directorul Administratiei Parcului National Ceahlãu, a declarat cã dacã nu vor accepta sã lucreze în Durãu, va fi nevoit sã aplice prevederile legale si, vrînd-nevrînd, se va ajunge la desfacerea contractelor de muncã. Din acest motiv, din cei patru, unul s-a rãzgîndit. „Nu vreau decît eficientizarea activitãtii acestei administratii. Avem serioase rãmîneri în urmã pe linia administrãrii parcului, cît pe a întocmirii, avizãrii si aprobãrii planului de management. Nu se poate face treabã cu un biolog care lucreazã 2-3 ore, în 2-3 luni, efectiv în Parcul Ceahlãu, iar în rest muncã de birou la Piatra Neamt. Noi, cei 9 care lucrãm în Durãu, muncim sapte zile din sapte pentru recuperarea întîrzierilor. Am îmbunãtãtit radical conditiile de la Centrul de Documentare si Informare Durãu, am izolat clãdirea, am reparat sobele, am zugrãvit spatiile care existã aici. Colegii de la Piatra Neamt stiau de sase luni cã trebuie sã vinã la Durãu. Dintre cei patru, unul a anuntat cã va veni sã lucreze alãturi de noi. Rãmîne de vãzut ce atitudine vor lua ceilalti trei - economist Petru Feciorescu, referent gestionar Daniela Elena Crãiescu si biolog Anca Hîrcescu. Dacã nu vor veni la Durãu, legea permite desfacerea contractului de muncã. Din pãcate, aceastã decizie ar putea cãdea în sarcina mea. Le-am explicat cã trebuie sã vinã, pentru cã, altfel, nu va fi bine“, a declarat doctor Gheorghe Lalãu, directorul Administratiei Parcului National Ceahlãu.
Biologul Anca Hîrcescu a sustinut examenul pentru angajare în urmã cu circa douã luni si atunci a aflat cã marea parte a activitãtii va trebui sã o desfãsoare în cadrul natural al Parcului National. La fel stau lucrurile si în cazul celorlalti doi colegi ai sãi, care sînt împotriva schimbãrii biroului de la Piatra Neamt, cu cel din Durãu.
Angajatii administratiei sînt salariati - personal contractual, si au venituri si drepturi ca toti bugetarii. Prin desfãsurarea activitãtii la Durãu, ei vor beneficia de un spor de rural de 20-25%. Asearã, seful de birou Ioan Pîrvulescu, care si-a desfãsurat pînã acum activitatea la Piatra Neamt, l-a anuntat pe directorul Lalãu cã este de acord ca, începînd de astãzi, sã îsi schimbe biroul cu unul din Durãu. Asa se face cã, în aceastã dimineatã, o masinã a administratiei va ajunge la Piatra Neamt pentru a-i lua pe Ioan Pîrvulescu si pe eventualii angajati care, între timp, s-au rãzgîndit si vor merge la serviciu la munte. Ei au posibilitatea sã facã o navetã lungã, sã se cazeze la Centrul de Documentare si Informare Durãu, ori sã îsi gãseascã gazdã în comuna Ceahlãu.

Articol afisat de 1559 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective