Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Social-democratii, optimisti dupã congres

Mircea Geoanã a fost reales în fruntea Partidului Social Democrat la congresul extraordinar de duminicã, reprezentantii nemteni la aceastã întrunire afirmînd cã „PSD este singurul partid din România care a organizat un congres democratic“. Liderul national al formatiunii a obtinut peste 900 de voturi, în conditiile în care contracandidatul Sorin Oprescu a fost apreciat doar de 400 dintre delegatii la congres. O altã decizie a congresului a fost modificarea statutului si alegerea în unanimitate a presedintelui de onoare al PSD, în persoana lui Ion Iliescu. Marele învins poate fi considerat Miron Mitrea, care a pierdut functia de secretar executiv în favoarea mai tînãrului Titus Corlãtean. Ar mai fi de remarcat discursul extrem de agresiv al presedintelui Mircea Geoanã fatã de partidele Aliantei D.A. si fatã de presedintele Traian Bãsescu, discurs din care nu au lipsit sintagme de genul „puterea portocalie“, „autoritarism dublat de amatorism“, „partidul-stat e pe cale sã fie înlocuit de omul-stat“, „Axa Rãului“. Per ansamblu, însã, social-democratii prezenti duminicã la congres se declarã multumiti de rezultate si încrezãtori în viitorul plin de realizãri al PSD. „ÃŽn primul rînd, cred cã a fost o competitie realã. Argumentez aceasta cu faptul cã PSD este singurul partid din România care a organizat un congres democratic. Au fost mai multi candidati pe o functie la toate nivelurile, începînd de la cea de presedinte. Un alt argument este cã nimeni nu a contestat modul în care a fost organizat congresul, nici cum s-a votat, nici rezultatul votului. Astfel, am reusit ca echipa conturatã în conducere sã fie una tînãrã, capabilã sã conducã chiar dacã nu are prea multã experientã politicã. Cred cã, în aceastã formulã, Partidul Social Democrat va schimba în douã-trei luni scorul din sondaje si va ajunge la 28-30-32%. Afirm asta fãrã rezerve. Ceea ce trebuie sã se stie acum este cã PSD este cea mai importantã fortã politicã si va fi cel care va stabili momentul alegerilor anticipate, fiind singurul în mãsurã sã introducã o motiune de cenzurã fãrã ajutorul altui partid“, a declarat presedintele PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu (foto). Acesta a adãugat cã cei 32 de delegati din Neamt l-au sustinut în principiu pe Geoanã, însã votul la cabine le-a dat independentã sã sustinã pe cine doresc.
„Erau multumiti de rezultatele de la congres. PSD este un partid demn de luat în seamã, iar dupã acest congres cu atît mai mult. De acum, ne asteaptã multã muncã, pe noi toti. Si la organizatia judeteanã. Existã un culoar prea bun la ora actualã ca sã nu profitãm de el si sã ajungem din nou la guvernare“, a mai spus deputatul Ioan Munteanu.
O singurã directie din cele arãtate de presedintele Geoanã nu va fi urmatã ad-literam la PSD Neamt: atacurile vehemente la adresa adversarilor politici. Referindu-se la discursul agresiv al lui Geoanã la adresa PD si a lui Bãsescu, Ioan Munteanu a amintit cã declaratiile au fost fãcute în cadrul unui congres de la care Mircea Geoanã dorea voturi. „Sã nu uitãm cã toti candidatii, în special cei pentru presedintia partidului, erau obligati sã-si atragã voturi. Discursul a fost, practic, un moment electoral. Nu cred cã acest tip de speech va fi permanent, ci mai degrabã cred cã va cãpãta alte tonalitãti. Asta nu înseamnã cã pe puncte concrete, noi, de la PSD Neamt, nu vom ataca actuala Putere, dacã vom considera cã este nevoie“, a mai spus Ioan Munteanu.

Articol afisat de 1476 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective