Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarii, atentionati sã se pregãteascã pentru atragerea fondurilor structurale

Prefectul Toader Mocanu a participat luni, 11 decembrie a.c., la Conferinta internationalã „Instrumente structurale în România“. El s-a deplasat la aceastã reuniune la invitatia ministrului finantelor publice, Sebastian Vlãdescu. Conferinta se înscrie în actiunile de informare cu privire la Fondurile Structurale si de Coeziune organizate de Ministerul Finantelor Publice, avînd ca scop prezentarea pasilor ce trebuie realizati, în vederea accesãrii fondurilor UE. „Trebuie sã realizãm faptul cã, de la 1 ianuarie 2007, Uniunea Europeanã ne va acorda un sprijin financiar considerabil pe care va trebui, însã, sã stim sã-l folosim. Responsabilitatea atragerii si folosirii banilor europeni va reveni, într-o mãsurã foarte mare, autoritãtilor locale pentru cã, dupã integrare, rolul Guvernului în acest domeniu va fi diminuat. De aceea, atrag încã o datã atentia primarilor sã-si contureze strategiile de dezvoltare localã si sã pregãteascã portofoliul de proiecte pentru accesarea fondurilor structurale“, a precizat prefectul judetului.
Conferinta internationalã a cuprins atît mesajele unor actori importanti în gestionarea fondurilor europene - al ministrului finantelor publice, al integrãrii europene, ministrului delegat pentru lucrãri publice si amenajarea teritoriului, al sefului Delegatiei CE în România, cît si prezentarea documentelor strategice de dezvoltare regionalã si sectorialã.
De asemenea, expertii strãini au prezentat experientele inovatoare si cele mai bune practici în domeniu ale Spaniei (dezvoltarea infrastructurii), Irlandei si Poloniei (construirea infrastructurii de afaceri).
Suma totalã a fondurilor Structurale si de Coeziune alocate României este de 19,668 miliarde de euro, din care 23,8 % pentru transport, 23,55% pentru mediu, 19,4% pentru dezvoltare regionalã, 18,1% pentru dezvoltarea resurselor umane, 13,3 % pentru competitivitate, 1,1 % pentru dezvoltarea capacitatii administrative si 0,9 % pentru asistenta tehnicã.
Fondurile vor fi alocate potrivit Cadrului Strategic National de Referintã al României si prin programele operationale care detaliazã prioritãtile de dezvoltare ale fiecãrui sector în parte si pentru promovarea dezvoltãrii regionale.

Articol afisat de 1500 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective