Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Plata indemnizatiei de crestere a copilului suferã modificãri

De la 1 ianuarie 2007, vor interveni schimbãri în ce priveste plata indemnizatiei de crestere a copilului. De anul viitor, indemnizatia de crestere a copilului va fi de numai 6 milioane de lei, în conditiile în care alte douã milioane de lei vor fi primite de fiecare titular, pentru copil, cu titlu de alocatie.
Legislatia în domeniu mai prevede un stimulent de un milion de lei pentru mamele care se întorc la muncã, înaintea împlinirii perioadei de concediu de 2 ani. Mãsura are drept scop stimularea proaspetelor mãmici de a se întoarce la lucru cît mai repede. ÃŽn conditiile în care titularii vor renunta la concediul de crestere a copilului si vor reveni la locul de muncã, nu vor pierde toatã suma pe care o primeau de la stat, ci vor rãmîne cu cele douã milioane de lei cu titlu de alocatie pentru copil, plus stimulentul de un milion de lei. Concediul de crestere a copilului este, în mod obisnuit, de doi ani, fiind prelungit cu încã un an în cazul copilului cu handicap. „Potrivit actualelor reglementãri, indemnizatia pentru cresterea copilului este de 8 milioane de lei. De anul viitor, mãmicile care vor face dovada cã pînã la data nasterii au realizat, 12 luni, venituri profesionale supuse impozitului pe venit, vor primi o indemnizatie de 6 milioane de lei, plus alte 2 milioane de lei alocatie pentru copilul de pînã la doi ani, respectiv trei ani - în cazul copilului cu handicap“, a declarat Ana Costin, purtãtor de cuvînt al Directiei de Muncã Neamt. Beneficiarii noilor reglementãri vor pierde vechea alocatie, de 240.000 de lei. Pentru a beneficia de stimulentul care se acordã pe lîngã salariu, mamele au nevoie, de la angajatorul la care lucreazã, de o cerere si de o adeverintã din care sã reiasã cã s-au întors la muncã. Actele vor fi depuse la Directia Judeteanã de Muncã, Solidaritate Socialã si Familiei Neamt. De indemnizatia de crestere a copilului beneficiazã si tatii, deoarece în multe situatii mamele nu aveau stagiul de cotizare întreg pentru a beneficia de indemnizatia de indemnizatia de crestere a copilului. „ÃŽn evidentele institutiei noastre, în noiembrie 2006, erau 4.575 de dosare în platã, 3.468 de beneficiari fiind femei, iar peste 1.100 - bãrbati. La data mentionatã, beneficiau de indemnizatii de crestere a copilului 3.324 de femei si 1.041 de bãrbati, iar alte 210 dosare erau stimulente - 144 pentru femei si 66 pentru tati. ÃŽn altã ordine de idei, numãrul beneficiarilor de astfel de drepturi este distribuit în mod egal între mediul urban si cel rural“, a adãugat Ana Costin. ÃŽn judetul Neamt, fondurile alocate pentru plata acestor drepturi, în luna decembrie 2006, se cifreazã la 35,7 miliarde de lei, iar pentru întregul an depãsesc 380 miliarde de lei.

Articol afisat de 3734 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective