Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 13 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Infectiile respiratorii „asalteazã“ spitalele

• în cursul ultimei sãptãmîni, au fost înregistrate aproximativ 1.528 de cazuri de virozã respiratorie si pneumonie, cu 311 mai multe decît în cea precedentã • 406 dintre acestea au necesitat tratament intraspitalicesc •

Numãrul nemtenilor rãpusi de infectiile respiratorii este în continuã crestere. Potrivit statisticilor întocmite de cãtre cadrele medicale ale Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, pe baza raportãrilor fãcute de cãtre medicii de familie, respectiv specialisti, în sãptãmîna 4-10 decembrie, în judet au fost înregistrate 1.528 persoane cu afectiuni respiratorii, cu 311 mai multe decît în cea anterioarã. 850 dintre acestea au fost diagnosticate cu virozã respiratorie, iar 678, cu pneumonie. Fatã de sãptãmîna anterioarã, numãrul pacientilor gãsiti cu virozã respiratorie a crescut cu 165, iar cel pneumoniilor este cu 146 mai mare. De la începutul acestui sezon rece, pînã în prezent, nu a fost înregistrat nici un caz de gripã. Medicii epidemiologi din cadrul Departamentului Medicinã Preventivã, precum si cei specialisti sînt de pãrere cã numãrul real al nemtenilor care au contactat viroze respiratorii si chiar pneumonie este mult mai mare, dar multi dintre ei nu s-au prezentat la medic, preferînd tratamentele empirice. Persoanele care s-au îmbolnãvit si au necesitat tratament sînt copii de toate vîrstele, care frecventeazã colectivitãti, bãtrînii de peste 65 de ani si persoanele cu diverse afectiuni cronice, al cãror sistem imunitar este slãbit. Tot din statisticile medicale, reiese cã din cele 1.528 de persoane diagnosticate cu infectii respiratorii, 406 au fost internate în spital.
La Spitalul Judetean de Urgentã Neamt, în ultimele zile, au ajuns la spital zeci de persoane (adulti si copii) care au fost diagnosticate cu forme mai mult sau mai putin grave ale afectiunilor respiratorii. Acestia sînt vîrstnici, a cãror stare de sãnãtate precarã, cu fel de fel de probleme, s-a gravat din cauza virozei respiratorii nediagnosticate la timp si netratate corespunzãtor. Pacientii cu afectiuni respiratorii, dar nu foarte grave, care le-au alterat starea generalã au fost internati, în ultimele zile, si la sectia Medicalã a celei mai mari unitãti sanitare din judet. În afarã de problemele respiratorii acute, acesti pacienti aveau si afectiuni cardiace, ori respiratorii cronice, pe care le neglijaserã în ultima perioadã. Celor mai multi dintre bolnavi li s-a administrat tratament injectabil cu antibiotice si cu vitamine, care sã îi punã pe picioare cît mai repede si sã îi ajute sã se refacã într-un timp cît mai scurt, pentru a putea fi externati în cîteva zile. Cadrele medicale din cele douã sectii opineazã cã, de acum încolo, fie cã vremea se va mentine caldã pentru acest interval al anului, fie cã se va rãci, vor ajunge la spital bolnavi din ce în ce mai multi care, din lipsã de bani sau din neglijentã, nu s-au prezentat la timp la medicul de familie sau la specialist, au stat acasã si s-au tratat cu leacuri bãbesti, iar starea li s-a agravat.
Si în Pediatria Spitalului Judetean de Urgentã Neamt sînt internati numerosi copii de toate vîrstele care au fãcut forme complicate ale virozelor respiratorii.

Articol afisat de 1624 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective