Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ACUZE DE CORUPTIE

ACUZE DE CORUPTIE

• un patron acuzã mai multi politisti si lucrãtori silvici de abuz în serviciu si coruptie • asta dupã ce douã autocamioane, încãrcate cu lemne, au fost oprite pentru control în comuna Poiana Teiului • Gheorghe Todiricã afirmã cã soferii sãi au fost sechestrati o noapte întreagã, pe motiv cã nu aveau trecutã ora pe avizul de expeditie al mãrfii • mai mult, patronul spune cã unul dintre lucrãtorii silvici i-a amenintat soferii cu un pistol • atît Politia, cît si Directia Silvicã au demarat anchete pentru a stabili veridicitatea acuzatiilor •

Un scandal de pominã, izbucnit în noaptea de marti spre miercuri, la punctul de control de la Poiana Teiului, s-a lãsat cu grave acuzatii de abuz în serviciu si coruptie. Acestea apartin lui Gheorghe Todiricã, patronul unei societãti de transport din municipiul Roman. Totul a pornit în momentul în care douã autocamioane, încãrcate cu lemn de brad, au fost oprite pentru control, în jurul orei 22, de o echipã mixtã politisti-lucrãtori silvici. Cele douã autocamioane, proprietate a firmei lui Todericã, fuseserã închiriate de societatea Grup Lemn Roman, pentru a transporta masã lemnoasã de la o firmã din Toplita. În momentul verificãrilor, documentelor de însotire a mãrfii, spune Gheorghe Todiricã, politistii au constatat cã de pe avize lipseste ora de plecare. De aici a plecat tot tãrãboiul, cele douã masini fiind oprite pentru verificãri. Ce s-a întîmplat ulterior, numai anchetele demarate de Politia Neamt si Directia Silvicã vor stabili cu certitudine.

„Si-au bãtut joc de noi“

Pînã la finalul cercetãrilor, noi nu putem sã spunem decît cã acuzatiile aduse de Gheorghe Todericã, la adresa politistilor si silvicultorilor, sînt grave. „Masinile societãtii mele au fost închiriate pentru a transporta materiel lemnos pentru o firmã din Roman. Dupã ce au încãrcat autocamioanele la Toplita, soferii au plecat spre Roman. ÃŽn comuna Poiana Teiului, masinile au fost oprite pentru control si sechestrate, soferii fiind lãsati de izbeliste în drum. Motivul invocat a fost cã patronul care a expediat marfa a uitat sã treacã în documente ora de plecare. Cu sigurantã cã a fost o scãpare, întrucît acel aviz nu mai putea fi folosit. Mai mult decît atît, masinile mele au diagrame, foi de parcurs si se putea verifica clar cînd au plecat, la ce orã etc. ÃŽnsã, cei care au fãcut controlul au dat dovadã de rea-vointã. Si-au bãtut joc efectiv de oamenii mei, în conditiile în care ei nu fãceau decît sã transporte aceastã marfã. Puteau sã descarce lemnul si sã-mi lase soferii sã plece acasã. Ulterior, destinatarul masei lemnoase îsi clarifica situatia si gata. Nu numai cã au procedat asa, dar unul dintre inginerii silvici a scos un pistol cu care a început sã-mi ameninte soferii, ca sã semneze procesul-verbal de contraventie. Ei mi-au povestit cã aceiasi anchetatori au mai oprit o masinã cu destinatia Rãstolnita si cã nu avea nici un act pentru lemnele transportate. Dar, soferul si-a sunat seful care a ajuns în scurt timp acolo, cu o masinã foarte scumpã, si le-a dat banii celor care i-au oprit transportul. Pentru asta, vechiul proces-verbal ar fi fost distrus si fãcut un altul cu o amendã de 10 milioane de lei, pe care patronul din Rãstolnita a plãtit-o pe loc. Eu am fost sesizat de oamenii mei de cele întîmplate si am luat legãtura cu seful de post din comunã. Dupã ce i-am spus despre ce este vorba, politistul mi-a comunicat cã nu are cunostintã sã se fi întîmplat asa ceva, motivînd cã nu a fost de serviciu în seara respectivã, ci adjunctii sãi“, a declarat Gheorghe Todiricã.

Se fac cercetãri

Cele petrecute la Poiana Teiului au fost aduse la cunostinta conducerii Politiei Neamt si a Directiei Silvice de cãtre reporterii cotidianului „Monitorul de Neamt“. Purtãtorii de cuvînt ai celor douã institutii ne-au declarat cã faptele reclamate vor face obiectul unor anchete. „Am adus la cunostina sefului Inspectoratului Judetean de Politie Neamt sesizarea pe care dumneavoastrã ati primit-o. Domnul comisar sef Aurelian Vasea Soric a dispus imediat constituirea unei comisii de anchetã care s-a deplasat ieri dupã-amiazã la Poiana Teiului. ÃŽn functie de ceea ce se va constata, se vor lua mãsurile care se impun“, a declarat inspector Cãtãlina Bãdeanu, purtãtor de cuvînt al IJP Neamt.
Nici Directia Silvicã nu va sta cu mîinile în sîn. Viorel Timisescu, purtãtor de cuvînt al Directiei Silvice, ne-a declarat cã plîngerea lui Todericã va face obiectul unor verificãri. „Noi am avem acolo (n.n- Poiana Teiului) un punct de control fix, însã o astfel de reclamatie nu am primit. Cu sigurantã cã se va dispune o anchetã administrativã pentru a se stabili ce s-a întîmplat si dacã s-a întîmplat ceva acolo. Ce vã pot spune este faptul cã asearã, la punctul fix Poiana Teiului, au fost de serviciu un pãdurar de la Ocolul Silvic Ceahlãu si un tehnician de la ITRSV Suceava. Pãdurarul, care este angajatul nostru, nu a avut pistolul asupra lui. Tehnicianul a avut un pistol, însã nu stim dacã l-a si folosit. Probabil, ancheta în acest sens o va face conducerea ITRSV Suceava“, a declarat Viorel Timisesscu. ÃŽn altã ordine de idei, trebuie spus cã personalul silvic, care actioneazã pe teren, este dotat cu pistoale cu gaze. Dacã angajatul institutiei a folosit sau nu pistolul, pentru a-i impresiona pe cei doi soferi, rãmîne de vãzut. Cum însã cazul face obiectul a douã anchete paralele, ne îndoim cã adevãrul nu va iesi la luminã.

Articol afisat de 2413 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de socrate la data 14.12.2006 18:15
coruptie la Ceahlau
Problemele oamenilor de pe valea muntelui, respectiv comunele Ceahlãu, Grinties si Hangu sunt din ce în ce mai grele, iar ele sunt provocate de grupuri de interese care îsi fac jocul cu proprietarii de pãduri. Din acest grup de interese fac parte seful de ocol Ceahlãu – Cojocariu Toader, seful de post Ceahlãu – Cheptene, seful de post Grinties – Todiritã si angajatii Inspectoratului Silvic.
Nouã, proprietarilor de pãduri nu ni se aprobã într-un an de zile nici 10 metri cubi de lemn, care ar fi legal, desi arborii cãzuti accidental în pãdurile noastre putrezesc, iar celor protejati sau cu dare de mânã cãtre cei mentionati mai sus li se aprobã tãierea în masã chiar în Parcul National Ceahlãu sau nu sunt observati când taie în cantitãti mari lemn.
Cetãtenii din zonã pentru a-si rezolva problem
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective