Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

În excursii, mai bine la picior, decît cu autocarul

• Inspectoratul face viata grea organizatorilor de excursii scolare •
• acestea trebuie anuntate înainte cu 5 zile, iar documentatia pentru obtinerea aprobãrii este foarte stufoasã • regulile au fost postate pe site-ul ISJ Neamt •


Inspectoratul Scolar al judetului Neamt a postat pe site o serie de precizãri privind avizarea excursiilor organizate pentru elevi si prescolari. Aceste prevederi nu reprezintã o noutate, dar au fost accentuate, acum, de conducerea Inspectoratului Scolar, cel mai sigur ca urmare a unor acuze aduse de primarii a trei comune nemtene, care au vrut sã ducã un grup de copii într-o excursie prin Capitalã si, în ultimul moment, au fost întorsi din drum. Comunicatul postat pe site este în atentia directorilor unitãtilor de învãtãmînt, coordonatorilor de proiecte si programe educative scolare si extrascolare si a cadrelor didactice organizatoare de excursii cu elevii si prescolarii. „Avînd în vedere responsabilitatea conducerilor unitãtilor de învãtãmînt privind organizarea si avizarea excursiilor cu elevii si prescolarii în conditii de sigurantã si securitate pentru copiii si cadrele didactice participante, vã atentionãm cu privire la respectarea mai multor cerinte privind organizarea excursiilor. Astfel, orice excursie se organizeazã cu aprobarea Inspectoratului Scolar, care verificã respectarea tuturor conditiilor de legalitate si organizatorice pentru siguranta si securitatea copiilor si cadrelor didactice pe durata desfãsurãrii actiunii. Pentru avizarea excursiilor, conducerile unitãtilor scolare si prescolare vor prezenta la ISJ, în timp util, cu 5 zile înainte, mai multe documente care sã ateste scopul deplasãrii, perioada, traseul, un table nominal cu cei care pleacã, invitatia, programul sau proiectul excursiei“, se aratã în comunicat.

Birocratie cît încape

Cu cinci zile înainte de plecarea în excursie, Inspectoratul Scolar va primi o adresã din partea conducerii unitãtii scolare prin care se solicitã aprobarea, cu specificarea scopului excursiei, perioadei, traseului, numelui, prenumelui si functiei cadrului didactic însotitor, solicitarea aprobãrii pentru scoaterea de la ore (dacã este cazul), mentionarea perioadei de recuperare a orelor, comunicarea scrisã ca s-a realizat instruirea elevilor privind respectarea normelor de educatie rutierã, protectia muncii, PSI, situatii de urgentã, educatie pentru sãnãtate si de acordare a primului ajutor în caz de accidente. Mai trebuie prezentat un tabel nominal, semnat de conducerea scolii si de cadrul/ cadrele didactice/ conducãtorul de grup, cu elevii si cadrele didactice cu care s-a realizat instruirea. Organizatorii vor aduce o copie dupã licenta de transport a firmei care asigurã deplasarea grupului si invitatia, adresa de convocare, programul sau proiectul excursiei - în cazul participãrii la unele actiuni si manifestãri nationale sau interjudetene (spectacole, emisiuni RTV, etape nationale/ interjudetene ale unor concursuri din calendarul proiectelor educative scolare si extrascolare, excursii tematice, concursuri sportive, convocãri din partea unor institutii centrale sau regionale).
La nivelul unitãtii scolare, se va pãstra dosarul excursiei care va cuprinde un exemplar al documentelor prezentate la inspectorat, procesul verbal de prelucrare a normelor de securitate, adresa cu rãspunsul de la ISJ, programul de recuperare a orelor si de valorificare a excursiei.
„Orice excursie cu elevii si prescolarii se va organiza numai în conditii de legalitate si sigurantã, directorii unitãtilor de învãtãmînt purtînd întreaga rãspundere“, se mai precizeazã în comunicatul ISJ.
În urmã cu mai putin de o sãptãmînã, primarii de Pipirig (PD), Poiana Teiului (PNL) si Ceahlãu (PSD) au vrut sã însoteascã un grup de copii din cele trei zone la o televiziune centralã din Bucuresti, unde micutii aveau sã prezinte un spectacol cu datini si obiceiuri de sãrbãtori. Cu cîteva ore înainte de a pleca spre Capitalã, copiii, dascãlii si autoritãtile locale care îi însoteau au fost întorsi din drum de conducerea ISJ, pe motiv cã deplasarea avea iz politic. Primarul de Ceahlãu, Costicã Schiopu, a precizat cã traseul prevedea o vizitã la Mausoleul de la Mãrãsesti si la Casa Poporului. E drept cã, în aceeasi perioadã, se desfãsura Congresul PSD, dar primarul de Ceahlãu se jurã cã n-aveau nici o tangentã copiii cu aceastã actiune, în conditiile în care cei trei origanizatori sînt membri ai tot atîtor formatiuni politice si nu ar fi acceptat folosirea elevilor în actiuni politice.

Articol afisat de 4381 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective