Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 14 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Nu cred cã un partid se poate sustine ideologic pe simpatia fatã de unele persoane si pe antipatia fatã de altele“

„Nu cred cã un partid se poate sustine ideologic pe simpatia fatã de unele persoane si pe antipatia fatã de altele“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Strãtilã

Reporter: Ce planuri de viitor are PNL Piatra Neamt?
Serban Strãtilã:
În acest moment, organizatia PNL Piatra Neamt trece printr-un moment mai dificil, generat de actiunea grupului de sustinãtori ai platformei Stolojan. Dupã cum stiti, sediul organizatiei PNL Neamt a fost pierdut din motive pe care nu le comentez, iar o serie de colegi, membri ai Biroului Permanent, au demisionat, deja, din partid. Stiu cã în activitatea de pîna acum s-au legat prietenii si cã, pentru multi oameni, a te implica în politicã înseamnã o relatie personalã bunã cu colaboratorii apropiati. Eu am fost întotdeauna pentru munca în echipã, dar, uneori, trebuie sã ne raportãm si la valorile fundamentale ale doctrinei si principiilor la care am aderat, chiar dacã pozitiile ferme aduc si riscuri pe mãsurã. În aceste zile, am avut ocazia sã vãd cu ochii mei cum unele opinii se schimbau de la o orã la alta sau de la un birou la altul. Este o dovadã a faptului cã, în politica româneascã, nu s-a ajuns sã se judece matur si rational, cã nu s-a înteles necesitatea unei profesionalizãri a actului politic, ceea ce ar duce la mai multã rigoare si mai putinã pasiune.
Pentru viitor, îmi doresc în primul rînd clarificarea pozitiilor tuturor celor din conducerea organizatiei, pentru ca activitatea sã se poatã desfãsura, ulterior, în bune conditii. În al doilea rînd, tinînd seama de experienta acumulatã, va trebui sã venim cu o strategie clarã si cu un proiect atractiv de dezvoltare a comunitãtii, bazat pe principii liberale.
De asemenea, doresc o constructie suplã si operativã la nivelul organizatiilor de cartier si este nevoie de o mai mare vizibilitate a consilierilor PNL.
Sînt sigur cã PNL va rezista, atît la nivel central, cît si la nivel local, iar frãmîntãrile actuale nu vor face decît sã ne întãreascã. Nu cred cã un partid se poate sustine ideologic pe simpatia fatã de unele persoane si pe antipatia fatã de altele si sper ca despãrtirea de sustinãtorii platformei sã fie temporarã.
Rep.: Luati în considerare si posibilitatea de a trece în Opozitie, asa cum a afirmat unul dintre liderii de la centru ai PNL?
S.S.:
Cred cã declaratia liderului respectiv a fost putin scoasã din context. Bineînteles cã existã si o asemenea posibilitate, tinînd seama de configuratia în continuã schimbare a Parlamentului.Totusi, atît primul-ministru Tãriceanu, cît si conducerea PNL sustin ideea continuãrii guvernãrii pentru cã avem o responsabilitate fatã de electorat. În acelasi timp, ar trebui ca toate partidele de la guvernare sã-si asume deopotrivã realizãrile, dar si neîmplinirile din actualul mandat, pentru a gãsi solutii rapide la problemele încã nerezolvate.

„Mi-as dori ca la anul sã se mai potoleascã afluxul de legi“

Rep.: Care este starea în Parlament înainte de aderare? Se mai munceste la ceva?
S.S.:
Bineînteles cã se munceste. Încã mai dezbatem Legea bugetului pe 2007 si avem si alte acte importante pe ordinea de zi. Mi-as dori ca la anul sã se mai potoleascã afluxul de legi, pentru ca Parlamentul sã îsi poatã îndeplini mai bine celelaltã atributie, cum ar fi cea de control. Personal, voi fi membru al Comisiei de anchetã a privatizãrii Petrom si vã voi tine la curent cu derularea investigatiilor. De asemenea, avînd în vedere cã Ministerul Industriilor si Comertului va fi condus de un liberal coleg de Senat, sper cã voi gãsi o mai mare deschidere pentru abordarea unor domenii unde cred cã este nevoie de schimbãri legislative. În acest sens, doresc sã promovez o initiativã legislativã legatã de modul de organizare si functionare a autoritãtilor de reglementare.
De asemenea, sînt foarte preocupat de situatia din unele localitãti din judetul Neamt, în care este nevoie de lucrãri de infrastructurã sau de amenajãri hidrotehnice. M-am consultat cu domnul Vlad Marcoci, presedintele CJ Neamt, în legaturã cu aceste aspecte si ne vom deplasa la Bucuresti pentru a interveni împreunã la membrii executivului care ne pot sprijini. În cadrul dezbaterilor la Legea Bugetului, atît d-l prim-ministru Tãriceanu, cît si d-l ministru Vlãdescu m-au asigurat de întreaga lor disponibilitate de a gãsi solutii pentru finantarea unor proiecte importante din judetul Neamt.

Articol afisat de 1688 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective