Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sindicalistii din învãtãmînt au lovit pe neasteptate

• se pare cã sindicalistii, care au actionat în instantã peste o sutã de scoli si Inspectoratul Scolar nu si-au anuntat initiativa • ei vor ca 857 de educatoare si învãtãtori, care stau la catedrã de mai bine de un sfert de secol, sã îsi cîstige drepturile •

Sindicatele din învãtãmîntul judetului Neamt au deschis peste o sutã de procese cu Inspectoratul Scolar si cu directorii de unitãti de învãtãmînt. Primul termen este pe 26 ianuarie, la Sectia Contencios Administrativ a Tribunalului Neamt. Disputa adusã în fata instantei vizeazã nerespectarea Statutul Cadrelor Didactice în privinta reducerii normei didactice pentru dascãlii cu gradul didactic I si cu peste 25 de ani vechime. ÃŽn plus, comunicarea dintre sindicatele din învãtãmînt si Inspectoratul Scolar este ca si inexistentã, situatie care s-a reflectat si în amînarea fãrã datã a întrunirii comisiei paritare, dupã cum a precizat liderul Sindicatului ÃŽnvãtãmînt din judetul Neamt, Florin Florescu. Acesta a mai declarat cã, în judetele Iasi si Prahova, procese de genul celor deschise la Neamt au fost cîstigate, cu sentinte definitive si irevocabile. „Noi nu cerem decît sã se respecte Statutul Cadrelor Didactice, care prevede ca norma didacticã a cadrelor cu gradul didactic I si cu peste 25 de ani vechime sã fie redusã cu douã ore, de la 18 la 16, iar orele suplimentare acestei norme sã fie plãtite separat. ÃŽn judetul Neamt, existã o situatie specialã, din cauza inspectorului general Dorina Drexler, care a manifestat opozitie fatã de demersurile noastre si a interzis directorilor de scoli sã ne punã la dispozitie datele despre numele cadrelor didactice cu gradul I si peste 25 de ani vechime, amenintîndu-i cã acest lucru ar fi o scurgere de informatii. Noi am aflat, cum e si normal, aceste date, din alte surse, dar am fost si la prefectul de Neamt, Toader Mocanu, cãruia i-am adus la cunostintã situatia si care a promis cã, dupã Anul Nou, va face demersuri prin Biroul juridic, pentru rezolvarea problemelor“, a declarat Florin Florescu, presedintele Sindicatului ÃŽnvãtãmînt si Cercetare Stiintificã al judetului Neamt.
Inspectorul general Dorina Drexler îi considerã vinovati pentru aceastã stare de lucruri pe directorii scolilor, care nu au fost atenti la ceea ce se întîmplã si din a cãror neglijentã s-au putut scurge informatii despre dascãlii care nu beneficiazã de toate drepturile legale. Luminita Drexler sustine cã, dacã toate cele 857 de cadre didactice nemultumite s-ar fi dus personal la sindicat si si-ar fi prezentat nemultumirea, activitatea acestui organism ar fi fost blocatã de avalansa de plîngeri, dar si-ar fi fãcut treaba care îi este menitã. „Liderii de sindicat din scoli sînt cadre didactice, care trebuie sã respecte programul si disciplina internã. Directorii de scoli trebuiau sã stie de semnãturile date de dascãli. Ei au zis cã le folosesc în cadrul negocierilor, dar de fapt ne-au dat în judecatã. Le-au fost oferite datele de care aveau nevoie direct pe tavã“, a precizat Dorina Drexler, sefa Inspectoratului Scolar Neamt, la sedinta cu directorii de sãptãmîna aceasta. Ciudat este cã, din cele peste o sutã de scoli care au fost actionate în instantã, aproape nici un director nu avea cunostintã despre demersurile sindicatului. Spre exemplu, Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ a primit citatie, dar conducerea nu stia pentru ce trebuie sã meargã în instantã. Vasile Purice, directorul acestei unitãti de învãtãmînt, care este responsabilã de Grãdinita de aplicatie, a declarat cã nu are cunostintã ca educatoarele sã fi fãcut vreun demers, ca urmare a nemultumirilor salariale. Acestea, la rîndul lor, au declarat cã nu-si amintesc sã se fi plîns sindicatelor si nici sã fi furnizat datele personale cuiva.

Articol afisat de 2014 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 16.12.2006 07:20
Dictatura Drexler ia amploare si rezista in continuare
Se vede ca dictatura Drexler continua prin faptul ca aceasta individa nu-si schimba metodele de intimidare a celor nemultumiti, asa cum a procedat si in alte cazuri cand a sunat personal cadrele didactice suplinitoare si le-a amenintat ca nu mai pupa post la toamna daca nu-si retrag semnaturile. Sindicatul trebuie sa tina seama de faptul ca Presedintele Tribunalului Neamt este tocmai Constantin DREXLER, sotul individei teroare, si ca nu este normal ca un proces intentat Inspectoratului Scolar Neamt sa se judece in acest judet. Acesta a fost numit presedinte, tocmai ca sa-i rezolve nebuniile si prostiile nevastei lui. Din respect pentru justitie el trebuia sa refuze functia nemeritata. Sper sa se autosesizeze organele competente in domeniu juridic.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective