Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Directia Silvicã a finalizat ancheta în cazul acuzatiilor de coruptie

Directia Silvicã a finalizat ancheta în cazul acuzatiilor de coruptie

• reprezentantii Directiei Silvice Neamt au declarat cã angajatul lor nu a fost implicat în incidentele de acum cîteva zile, de la punctul de control Poiana Teiului • „lucrãtorul nostru a fost doar martor la cele întîmplate“, a declarat Viorel Timisescu, purtãtorul de cuvînt al Directiei Silvice •

Dupã ce IJP Neamt a fãcut public rezultatul anchetei privind presupusele incidente ce au avut loc la punctul fix de control de la Poiana Teiului, a venit rîndul Directiei Silvice Neamt sã-si exprime pozitia vizavi de acuzatiile aduse de patronul romascan. Astfel, prin Biroul de presã al Directiei Silvice Neamt, ni s-a comunicat cã angajatul Directiei Silvice nu a fost absolut deloc implicat în evenimentele de acum cîteva zile. „ÃŽn urma verificãrilor efectuate, a reiesit cã personalul silvic a fost doar martor la întîmplãri, fãrã sã aibã absolut nici o contributie la cele întîmplate. Precizãm cã angajatul ITRSV Suceava a fãcut constatarea si a dispus retinerea transportului de material lemnos, iar nu angajatul Directiei Silvice“, a declarat Viorel Timisescu, purtãtorul de cuvînt al Directiei Silvice Neamt.
Acum douã zile, Biroul de presã al IJP Neamt a remis redactiei un comunicat în care arãta cã sesizarea lui Gheorghe Todericã nu se confirmã. Si asta în conditiile în care cei doi politisti, numiti sã facã ancheta, nici mãcar nu au stat de vorbã cu soferii în cauzã. Mai mult decît atît, reporterii cotidianului „Monitorul de Neamt“ au reusit sã-i identifice pe cei doi soferi si sã-i „audieze“ în vederea realizãrii unui articol.
Reamintim cã, în cursul sãptãmînii trecute, Gheorghe Todericã a adus grave acuzatii de coruptie la adresa politistilor si lucrãtorilor silvici care au oprit pentru control douã autocamioane încãrcate cu material lemnos. „Masinile societãtii mele au fost închiriate pentru a transporta material lemnos pentru o firmã din Roman. Dupã ce au încãrcat autocamioanele la Toplita, soferii au plecat spre Roman. ÃŽn comuna Poiana Teiului, masinile au fost oprite pentru control si sechestrate, soferii fiind lãsati de izbeliste în drum. Motivul invocat a fost cã patronul care a expediat marfa a uitat sã treacã în documente ora de plecare. Cu sigurantã cã a fost o scãpare, întrucît acel aviz nu mai putea fi folosit. Mai mult decît atît, masinile mele au diagrame, foi de parcurs si se putea verifica clar cînd au plecat, la ce orã etc. ÃŽnsã, cei care au fãcut controlul au dat dovadã de rea-vointã. Si-au bãtut joc efectiv de oamenii mei, în conditiile în care ei nu fãceau decît sã transporte aceastã marfã. Puteau sã descarce lemnul si sã-mi lase soferii sã plece acasã. Ulterior, destinatarul masei lemnoase îsi clarifica situatia si gata. Nu numai cã au procedat asa, dar unul dintre inginerii silvici a scos un pistol cu care a început sã-mi ameninte soferii, ca sã semneze procesul-verbal de contraventie. Ei mi-au povestit cã aceiasi anchetatori au mai oprit o masinã cu destinatia Rãstolnita si cã nu avea nici un act pentru lemnele transportate. Dar, soferul si-a sunat seful care a ajuns în scurt timp acolo, cu o masinã foarte scumpã, si le-a dat banii celor care i-au oprit transportul. Pentru asta, vechiul proces-verbal ar fi fost distrus si fãcut un altul cu o amendã de 10 milioane de lei, pe care patronul din Rãstolnita a plãtit-o pe loc. Eu am fost sesizat de oamenii mei de cele întîmplate si am luat legãtura cu seful de post din comunã. Dupã ce i-am spus despre ce este vorba, politistul mi-a comunicat cã nu are cunostintã sã se fi întîmplat asa ceva, motivînd cã nu a fost de serviciu în seara respectivã, ci adjunctii sãi“, declara Gheorghe Todericã, la putin timp dupã incident.

Articol afisat de 1944 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective