Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 21 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Florin Marin, partizan al schimbãrii sezonului fotbalistic

Florin Marin, partizan al schimbãrii sezonului fotbalistic

• antrenorul Ceahlãului considerã beneficã disputarea campionatului în sistem primãvarã - toamnã • tehnicianul a spus cã ar creste calitatea jocurilor, avînd în vedere cã s-ar scãpa de ninsori si terenuri înghetate • el a mai opinat cã schimbãrile trebuie gîndite astfel încît sã nu afecteze competitiile nationalelor •

Nu de putine ori s-a discutat pe seama schimbãrii perioadei de desfãsurare a sezonului fotbalistic, avînd în vedere starea proastã a terenurilor din tarã. Si aici lumea fotbalului nu a fãcut referire la terenurile echipelor din diviziile inferioare, ci la cele ale grupãrilor care activeazã în Liga I. Unii opozanti ai schimbãrii perioadei din toamnã - primãvarã în primãvarã - toamnã au strigat însã: „Cum sã joci, vara, la temperaturi de 40 de grade? Nu toate stadioanele noastre au instalatii de nocturnã“.
Antrenorii echipelor de club ar fi bucurosi de schimbare. „Pe mine m-ar încînta o asemenea modificare, pentru cã jocurile ar creste din puncte de vedere calitativ. Nu s-ar mai juca pe vreme geroasã, iar terenurile ar fi mai protejate. Aceasta pentru cã la noi, dacã iarna debuteazã mai repede, terenurile ori sînt înghetate, ori sînt mlãstinoase. Am avut noroc în acest an cu vremea, dar sã nu uitãm cã în alti ani înghetam la începutul lui noiembrie, iar în martie erau terenurile acoperite de zãpadã sau apã“, a declarat Florin Marin (foto), antrenorul principal al Ceahlãului. Tehnicianul a mai spus cã si jucãtorilor le-ar plãcea pentru cã ar avea sansa sã arate potentialul de care dispun pe gazoane bune, iar unele echipe nu s-ar mai plînge de starea terenurilor. Cît priveste disputele nationalelor si participãrile la turnee finale ale campionatelor mondiale sau europene, Florin Marin a precizat: „Aici ar fi o problemã, pentru cã ar trebui gîndite foarte bine schimbãrile. Oricum pot spune cã totul se va decide în functie de jocurile din campionatele interne. Si acum selectionerii îsi fac programul în functie de felul disputãrii întrecerilor nationale“.
Despre schimbarea sezonului competitional a vorbit acum cîteva zile si Sepp Blatter, presedintele FIFA. „Am propus deja cluburilor sã joace în varã pentru ca sezonul sã urmeze calendarul anual. Se joacã în timpul celor mai frumoase douã luni ale anului în varã si se face o pauzã de iarnã. Sezonul s-ar desfãsura din februarie în noiembrie. Am lãsa o mare perioadã de recuperare si am putea juca în iarnã meciuri de calificare (la Campionatul European sau Cupa Mondialã) pe parcursul a trei sãptãmîni. Marile cluburi europene sustin aceastã idee“, a spus Blatter.
Florin Marin a mai spus cã nu are nici o noutate în ceea ce priveste eventuale transferuri la Ceahlãul, dupã „disponibilizarea“ a 11 jucãtori la finalul meciului cu Politehnica Iasi. Anuntati cã se renuntã la serviciile lor au fost Prisacã, Curcã, Serban, Alistar, Karamian, Stajic, Diaz, Herrera, Nemtanu, Borz si Ivascã.

Articol afisat de 1642 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective