Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 21 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alegerea lui Romicã Rotaru ca vicepresedinte al CJ este un cîstig pentru PSD“

Alegerea lui Romicã Rotaru ca vicepresedinte al CJ este un cîstig pentru PSD“

• declaratia apartine presedintelui PSD Neamt, deputat Ioan Munteanu

La sfîrsitul unui an plin si dificil pentru organizatia PSD Neamt, dacã ar fi sã tragã linie, presedintele social democrat ar putea spune cã a pierdut un presedinte la Consiliul Judetean, dar a cîstigat un vicepresedinte care i-a readus relatia normalã si amicalã cu alesii locali din propriul partid. „Pentru Organizatia Judeteanã PSD, alegerea domnului Romicã Rotaru ca vicepresedinte al Consiliului Judetean a fost un cîstig total, avînd în vedere cã, la aceastã orã, existã o relatie de prietenie adevãratã între el si primarii si viceprimarii PSD. Este ceea ce, de altfel, ne-am dorit întotdeauna. Prin implicarea lui, primarii PSD au primit, în acest an, fonduri bãnesti necesare desfãsurãrii unei activitãti normale la nivelul comunitãtilor locale pe care le conduc, ceea ce nu este putin lucru“, a declarat deputatul Ioan Munteanu. De asemenea, presedintele PSD Neamt a mai precizat: „La nivelul Consiliului Judetean, am clarificat, de asemenea, si o situatie care întretinea o anumitã stare de nervozitate: nominalizarea consilierilor judeteni în AGA si CA“.

„La Consiliul Judetean, cît si în partid, este o muncã de echipã“

Nominalizarea unui romascan, din partea Partidului Social Democrat, pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, în conditiile existentei a douã falii puternice în PSD - Roman si Piatra Neamt - a însemnat pentru social democrati primul pas cãtre reconcilierea celor douã organizatii. Romicã Rotaru a fost alegerea comunã a Romanului si filialei PSD de la resedinta de judet. Activitatea lui în Consiliul Judetean nu a lãsat loc de regrete pentru aceastã alegere. „Sînt satisfactii, în ultima perioadã, la Consiliul Judetean, în sensul cã existã o relatie bunã între domnul Romicã Rotaru - vicepresedintele nostru - si consilierii judeteni PSD, respectiv alesii locali PSD din judet“, a subliniat presedintele PSD, Ioan Munteanu.
Vicepresedintele Consiliului Judetean din partea PSD, Romicã Rotaru, spune cã tot ce a întreprins în legislativul nemtean nu este doar o muncã individualã: „Fãrã aportul colegilor mei nu as fi putut realiza nimic. Sînt proiecte care trec fãrã probleme de toate formatiunile politice din CJ, dar sînt proiecte pe care Partidul Social Democrat le dezbate si le sustine în mod special, în grupul sãu de consilieri. Profit de ocazie sã-i amintesc aici pe toti colegii mei din PSD, din Consiliul Judetean, fãrã de care nu as fi realizat nimic: Nicolae Albis, Vasile Balcan, Gheorghe Bîzgan, Dan Vasile Constantin, Eduard Corduneanu, Emil Creangã, Cristina Flenchea, Constantin Iacoban, Cristian Livescu, Bogdan Onu, Neculai Puscasu, Petre Ralea, Constantin Sandu si Gheorghe Vadana. Sînt oameni cu meserii diferite, cu experiente acumulate îndelung, oameni care cunosc nevoile judetului Neamt, în diferite planuri. De exemplu, la infrastructurã, iar aici pot sã afirm cã, inginer constructor fiind, cunosc procedurile si detaliile tehnice si pot sã am o opinie avizatã“.

Mircea Geoanã crede cã PSD trebuie condus de la Piatra Neamt si Roman

Referindu-se la Organizatia Judeteanã PSD Neamt, liderul partidului, Mircea Geoanã, a declarat cã i-ar trebui doi presedinti, de la Piatra Neamt si de la Roman: „Nu eu am creat istoria acestui judet“, a spus Mircea Geoanã. Soarta PSD, pe viitorul imediat si mediu, se vede la fel si de la Piatra Neamt, si de la Roman.

Ioan Munteanu, deputat, presedinte interimar PSD Neamt: „Pentru ca PSD sã devinã o alternativã la guvernare, are create premisele de actuala Putere, avînd în vedere scandalurile zilnice si declaratiile care se schimbã de la o orã la alta ale liderilor formatiunilor politice aflate la putere. Cu toate acestea, nu este necesar acest lucru. Cei alesi în fruntea PSD la Congresul din 10 decembrie sînt obligati ca, prin mesajele si atitudinea lor, sã ofere perspective membrilor nostri de partid, si, totodatã, cetãtenilor României. Dacã ar fi sã le dau o sugestie celor care astãzi au decizia în partidul nostru, una dintre ele ar fi aceea cã le-as recomanda multã atentie la formatiunile politice care vin cu oferte spre ei. Pentru cã astãzi, PSD, fãrã sã exagerez, este asediat cu astfel de propuneri, atît din partea PNL, cît si din partea PD si PLD. Chiar ei au spus cã ne considerã un partid care s-a eliberat de baroni si este curat. Se pune problema dacã vrei sã te vinzi pe doi lei si sã te lãcomesti la un ciolan aruncat de actuala Putere sau sã astepti momentul cel mai potrivit - pentru cã el va veni, si sã poti face, la Putere, ceva pentru concetãtenii tãi. PSD este singura formatiune parlamentarã care poate sã introducã singurã o motiune de cenzurã si acesta este un fapt de mare importantã, dacã ne gîndim cã de aici vor putea fi declansate si alegerile anticipate. Dar, sincer vorbind, PSD nu este pregãtit pentru asta, chiar dacã unii lideri spun altceva. Mi-as dori ca, dupã Congresul din 10 decembrie, PSD sã rãmînã unit. Ar fi un mare cîstig, pentru cã fiecare dintre colegi au multe voturi în spate si orice plecare este o pierdere pentru noi. Eu sînt sigur de faptul cã, dacã la nivelul liderilor politici nu vor fi unele întelegeri, se va încerca racolarea unor parlamentari PSD, în primul rînd dintre aceia care au avut de pierdut la Congresul din 10 decembrie. Cred cã numãrul lor va fi foarte mic, pentru cã putinã maturitate politicã îi va determina sã rãmînã în PSD, formatiune politicã care va veni cu sigurantã, la guvernare. ÃŽn ce îi priveste pe alesii locali si judeteni din Neamt, din partea PSD, pot sã spun cã si-au fãcut datoria, atît cît i-au lãsat împrejurãrile“.

Senator Ioan Chelaru, presedintele PSD Roman: „PSD îsi exprimã dezamãgirea vizavi de modul în care Puterea portocalie trateazã trecutul unor oameni, inclusiv din PSD“

„Noi ne-am propus ca la organizatia Roman si în zona celor 26 de comune sã purtãm mesajul Congresului din 10 decembrie, în sensul unei reforme adevãrate si a unei înnoiri a cadrelor care lucreazã în politicã. Am propus si la Roman, unde, pînã la 1 martie, vom avea conferintã municipalã, dar si în judet, ca mãcar o treime din actualele cadre care mai sînt implicate sau care doresc sã se mai implice sã fie tineri de pînã la 30 de ani, acesta este mesajul care a venit clar de la Congres. S-a vãzut cã s-a schimbat aproape toatã echipa din vechea gardã, poate mai putin pe ici, pe colo, la organizatiile judetene. Cred eu cã mesajul Congresului trebuie sã ajungã pînã la ultimele cãtune si, dacã reusim acest lucru, si bobîrnacul acela initial pe care ni l-a dat Congresul poate deveni un val care sã ne ducã la cîstigarea alegerilor. Cred cã a fost un congres al PSD care, de data aceasta, a marcat în sens pozitiv, hotãrîtor, activitatea viitoare a partidului, atît prin materialele propuse - pozitia de stînga pe care PSD o va ocupa din punct de vedere politic, si, un al doilea aspect, mesajul clar despre viitoarea Românie Socialã.
Vreau sã subliniez, de asemenea, cele douã rezolutii pe care Congresul le-a marcat: PSD îsi exprimã dezamãgirea vizavi de modul în care actuala Putere portocalie trateazã trecutul unor oameni, inclusiv din PSD, cît si modul în care actuala Putere a înteles sã trateze si sã lucreze cu primarii, viceprimarii si consilierii locali si judeteni ai Partidului Social Democrat. Un asemenea mod de a face politicã este nemaiîntîlnit în partea aceasta a Europei, în care a fost comunism. Noi am înteles sã protestãm deschis fatã de aceste aspecte“.

Articol afisat de 1760 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective