Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politistul incoruptibil riscã sã fie concediat

• politistul care acum cîteva zile a comis un accident rutier, beat fiind, este acelasi care a denuntat o faptã de coruptie la sfîrsitul lunii septembrie • atunci, ofiterul a reclamat cã doi indivizi vor sã-l mituiascã, faptã confirmatã de un flagrant organizat ulterior • acum zece zile, politistul s-a urcat bãut la volan si a provocat un accident soldat cu pagube materiale • el urmeazã sã fie cercetat în Consiliul de Disciplinã si riscã excluderea din Politie •

De la agonie la extaz. Aceasta este expresia care i se potriveste cel mai bine unui tînãr ofiter romascan. Ghinionist din cale afarã, subinspectorul Cãtãlin Mihai C., din cadrul Politiei Rurale Roman, a cunoscut, în mai putin de trei luni, atît gloria, cît si declinul. Si asta datoritã evenimentelor în care a fost implicat. La sfîrsitul lunii septembrie, doi indivizi au fost retinuti pentru fapte de coruptie, dupã ce ofiterul i-a denuntat sefilor sãi. Gestul sãu i-a adus laudele sefilor, precum si pe ale colegilor de breaslã, dar si o primã consistentã. Acum, tînãrul ofiter riscã sã fie dat afarã din Politie, dupã ce a comis un accident rutier, fiind sub influenta bãuturilor alcoolice. Ca urmare a acestui ultim eveniment în care a fost implicat, politistul va fi judecat în Consiliul de Disciplinã si, probabil, va fi sanctionat aspru. Mai grav este cã, deja, existã un dosar penal pe rol, fiind posibilã chiar varianta ca el sã fie exclus din structurile Ministerului de Interne. Si cînd spunem acest lucru, ne referim numai la alcoolemia stabilitã, respectiv 0,58 mg/ l în aerul expirat, ceea ce aratã cã tînãrul era bãut bine. „Pãcat de el, pentru cã era un politist care promitea. A fost dat exemplu dupã gestul sãu care a dus la retinerea unor indivizi pentru fapte de coruptie. Nu stim ce a fost în capul lui. Acum, riscã sã fie dat afarã din Politie, pentru cã fapta este destul de gravã“, a declarat un ofiter din cadrul IJP Neamt.

Fapta bunã

Subinspectorul Cãtãlin Mihai C. s-a evidentiat pozitiv pentru prima datã la sfîrsitul lunii septembrie. Atunci, douã persoane, un fost agent de politie si un administrator al unui bar din comuna Valea Ursului, au fost retinute de procurorii Parchetului Judetean Neamt pentru dare de mitã. Mãsura a fost luatã în urma unui flagrant realizat într-un bar din municipiul Roman. Cei doi au fost prinsi în timp ce-i ofereau subinspectorului suma de 400 de euro, pentru a nu înregistra un dosar penal pe numele administratorului. Totul a început pe data de 27 septembrie, cînd subinspectorul Cãtãlin Mihai C., din cadrul Biroului de investigare a fraudelor economice al Politiei Roman, s-a plîns superiorilor cã Teodor B., administratorul unei asociatii familiale din Valea Ursului, si Dan Haucã, fost politist, îl tot bat la cap, oferindu-i bani si bunuri pentru a nu înregistra un dosar penal pe numele lui Teodor B., ca urmare a unui control efectuat la societatea acestuia. Ca o parantezã, trebuie mentionat cã subinspectorul Mihai C. participase, în zilele de 23 si 24 septembrie, la efectuarea unui control la firma lui Teodor B. Cu aceastã ocazie, datoritã neregulilor gãsite, politistul a dispus ridicarea în vederea confiscãrii a unei cantitãti importante de bãuturi alcoolice si tigãri. Politistul constatase cã administratorul firmei se aprovizionase cu marfã fãrã sã o evidentieze în contabilitate. Mai mult decît atît, oamenii legii au descoperit doar cinci facturi fiscale, drept pentru care urma ca Teodor B. sã fie cercetat pentru evaziune fiscalã. Vãzînd cã situatia este foarte gravã, Teodor B. a apelat la prietenul sãu, fostul politist Dan Haucã. Acesta, desi avea o condamnare la activ tot pentru comiterea unei fapte de coruptie, a acceptat sã-l ajute pe administrator. ÃŽn acest sens, fostul politist l-a contactat pe anchetator, cãruia i-a promis suma de 1.200 de euro, dacã „îngroapã“ dosarul. Subinspectorul si-a anuntat sefii care, la rîndul lor, au luat legãtura cu Parchetul de pe lîngã Tribunalul Judetean Neamt.
Asa s-a ajuns la realizarea flagrantului si retinerea celor doi.

Fapta rea

În seara de 12 decembrie, subinspectorul Cãtãlin Mihai C. a urcat bãut la volan si a provocat un accident rutier, pe strada Stefan cel Mare, în zona Institutului Teologic Franciscan. Politistul circula dinspre Liceul nr. 1 cãtre garã, pe banda de lîngã bordurã, cînd a schimbat directia de deplasare fãrã sã se asigure. În aceste conditii, autoturismul ofiterului a intrat în coliziune cu Dacia Logan, condusã regulamentar, în acelasi sens, de cãtre Gheorghe B., în vîrstã de 26 de ani, din municipiul Roman. Conducãtorul Daciei 1310 a pierdut controlul asupra volanului imediat dupã tamponare si a pãtruns pe contrasens, intrînd în coliziune lateralã cu un autoturism marca Toyota. Echipa de anchetã, care s-a prezentat la fata locului, i-a testat pe toti cei implicati în accident, reiesind cã ofiterul avea o îmbibatie alcoolicã de 0,58 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Evenimentul s-a soldat cu rãnirea unei persoane, precum si cu pagube materiale importante.

Articol afisat de 2593 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de cicero la data 22.12.2006 06:42
Antagonisme
Ce poti sa spui decit ca "nici o fapta buna nu ramine nepedepsita"?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective