Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Colindãtori la Prefecturã si Consiliul Judetean

Colindãtori la Prefecturã si Consiliul Judetean

• Mos Crãciun, Costache Lupu, a venit în caleascã, înconjurat de crãciunite si de flãcãi cãlare

Autoritãtile judetene au fost colindate joi, 21 decembrie, de cîteva grupuri de copii. La primele ore ale zilei, si-au fãcut aparitia copii de la Scoala Specialã „Alexandru Rosca“ din Piatra Neamt, care au colindat dupã puterea lor. Efortul depus de acestia, dat fiind faptul cã sînt copii cu probleme de intelect, este foarte mare, în comparatie cu usurinta copiilor normali de a cînta colinde si de a prezenta traditiile de sãrbãtori. Dar, au reusit sã se întreacã pe ei si sã prezinte un emotionant program dedicat apropierii Sãrbãtorilor de Iarnã. Ei au fost rãsplãtiti cu colaci, sucuri si fructe. Apoi, în fata Palatului Administrativ si-au fãcut aparitia Cãiutii de la Zãnesti, însotiti de Mos Crãciun, care s-a plimbat prin tot orasul într-o caleascã trasã de doi cai albi. ÃŽntrucît ajunseserã mai devreme decît era anuntat, tot alaiul - cãiutii, Mos Crãciun si patru crãciunite, încadrati de tineri cãlare, au dat o turã în jurul Prefecturii, asteptînd sã se umple ceasul. Apoi, Mos Crãciun a anuntat prezenta colindãtorilor de la mare distantã, folosindu-se de o portavoce. Prefectul Toader Mocanu si cîtiva functionari din institutia pe care o conduce au coborît imediat, ca sã îi întîmpine pe colindãtori. Costache Lupu, fost viceprimar de Bicaz, care era îmbrãcat în Mos Crãciun, a tras de timp ca sã coboare si presedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, si cei doi vicepresedinti, dar cum nu s-a întîmplat asa, urãtorii au dat drumul la colinde. Prefectul Mocanu i-a servit cu bomboane, iar cîtiva angajati din institutie le-au dat copiilor fructe, colaci si sucuri. Pentru cã au fost plãtiti bine, copiii i-au cîntat reprezentantului Guvernului în teritoriu „Multi ani trãiascã“ si au dat sã plece cãtre alte institutii la care aveau de colindat. Tocmai atunci a coborît si presedintele Vlad Marcoci, însotit de vicele Romicã Rotaru, motiv pentru care colindãtorii au reluat programul. Efortul n-a fost în zadar, întrucît au mai primit o datã colaci, suc, iar Mos Crãciun a primit „o bere pentru calul sãu“, adicã un pahar cu vin din partea presedintelui Marcoci.
Urmãtorul recital de colinde de la Palatul Administrativ a fost sustinut de seminaristii de la Seminarul Teologic „Sfintii Constantin si Elena“ din Piatra Neamt. Astãzi, sînt asteptati alti colindãtori la Palatul Administrativ, iar sãptãmîna viitoare, în zilele dintre Crãciun si Anul Nou, zona va rãsuna de pocnetele bicelor si de bãtãile în dobe, pentru cã urãtorii vor veni, dupã datinã si obicei, sã ure autoritãtile.

Articol afisat de 2085 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective