Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Sînt inginer. Poate nu stiu întotdeauna unde sã pun virgula, dar, cu sigurantã, stiu unde sã pun punctul“

„Sînt inginer. Poate nu stiu întotdeauna unde sã pun virgula, dar, cu sigurantã, stiu unde sã pun punctul“

• declaratia apartine lui Romicã Rotaru, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt

Romicã Rotaru, consilier judetean PSD din „aripa Roman“, a fost ales, în 30 martie 2006, cu 18 voturi pentru si 15 împotrivã, vicepresedinte al CJ Neamt. „Nu am dorit sã încep chiar de 1 aprilie, asa cã pot sã afirm cã am intrat în aceastã functie din 2 aprilie. Sînt inginer. Poate nu stiu întotdeauna unde sã pun virgula, dar, cu sigurantã, stiu unde sã pun punctul“, a declarat Romicã Rotaru.
Domeniile de care rãspunde vicepresedintele Romicã Rotaru sînt institutiile de culturã aflate în subordinea Consiliului Judetean (Complexul Muzeal Neamt, Biblioteca Judeteanã, Centrul de Culturã „Carmen Saeculare“, Teatrul Tineretului), Parcul National Ceahlãu, Serviciul Salvamont, partea administrativã a Consiliului Judetean si partea de informaticã a legislativului judetean. „Implicarea mea s-a realizat cam în toate domeniile de activitate si spun acest lucru pentru cã, la nivelul conducerii Consiliului Judetean, este o muncã de echipã. De exemplu, prin meseria mea, inginer constructor de drumuri, am avut o colaborare foarte bunã cu domnul vicepresedinte Dumitru Badea, care se ocupã de partea tehnicã. Pot sã spun cã a fost o colaborare fructuoasã pe toate planurile. Atunci cînd am fost ales în conducerea Consiliului Judetean, am crezut cã mã voi ocupa de ceea ce îmi place cel mai mult: realizarea si reabilitarea drumurilor, dar asa este viata, nu faci chiar ceea ce îti place. Este adevãrat, am fost consultat si implicat în strategia de dezvoltare a infrastructurii din judetul Neamt“.
Pentru un an de debut în conducerea CJ, vicepresedintele Romicã Rotaru a avut mult de lucru: pentru Serviciul de informaticã din cadrul institutiei s-au achizitionat computere noi, în scopul aducerii serviciului la standarde europene, la tot ce înseamnã informatie la Consiliul Judetean: „Urmãrim ca toate licitatiile, începînd de la 1 ianuarie 2007, sã fie electronice“, a spus vicele Romicã Rotaru.
Parcul National Ceahlãu, reprezentativ atît pentru ecoturismul românesc, dar si pentru cel international, este o tintã a întregii conduceri a Consiliului Judetean: „Am realizat contracte de asociere cu primãriile limitrofe Parcului National Ceahlãu - Bicazu Ardelean, Ceahlãu, Hangu, Poiana Teiului si Tasca, cu obiect de activitate bine determinat: asocierea pãrtilor în vederea dezvoltãrii socio-economice si promovãrii turismului în Parcul Ceahlãu. Atributiunile pe care le vom avea în cadrul acestui parteneriat sînt, potrivit legii, consultative. ÃŽn acest sens, nu sînt de acord în ce priveste redeschiderea minei de uraniu de la Grinties, pentru cã redeschiderea acestui obiectiv ar aduce prejudicii strategiei dezvoltãrii turismului în zonã“.
Tot în aceastã arie vastã si generoasã a turismului nemtean, serviciul Salvamont este, poate, cel mai solicitat în Parcul National Ceahlãu: „Am reusit sã creãm o notã de confort si de lucru în echipã, iar tensiunile care existau înainte s-au stins. Cred cã, la ora actualã, avem numai idei constructive pentru dezvoltarea zonei Ceahlãu. Deja, am avut discutii cu toate societãtile de turism din zonã. Pot sã spun cã firma TCE 3 BRAZI are un proiect pentru o statie de epurare în zonã“.
„Unul dintre serviciile pe care le conduc, cel administrativ, a fost, anul acesta, unul dintre cele mai active, în sensul cã, dupã atîtia ani, s-a schimbat fatada sediului. Am început de la parcarea pentru salariatii nostri si am ajuns la un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui sediu în care îsi vor desfãsura activitatea toate unitãtile descentralizate ale judetului. Acest sediu este prevãzut a fi chiar în spatele Consiliului Judetean“, a mai spus vicele Rotaru.

Romicã Rotaru s-a nãscut la 7 august 1958. A urmat Facultatea de Constructii la Iasi, obtinînd diploma de inginer în constructii cãi ferate, drumuri si poduri. Între anii 1985 si 2006, a fost salariat al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Iasi, sectia Drumuri Nationale Piatra Neamt. Este membru PSD din anul 2000, în urma fuziunii PDSR cu ApR. De asemenea, este consilier judetean din anul 2000, este cãsãtorit si are doi copii.

Articol afisat de 2010 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective