Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viceprimarul Ouatu, refuzat de nas

Viceprimarul Ouatu, refuzat de nas

• viceprimarul Vasile Ouatu nu va mai boteza, anul acesta, primul nãscut de la Maternitatea din Piatra Neamt • mama acestuia a refuzat oferta • ea a motivat cã nu vrea sã îi supere pe nasii de cununie, care s-au prins sã îi boteze copilul • cu toate acestea, viceprimarul de Piatra Neamt este decis sã crestineze un alt copil, nãscut la începutul acestui an •

Traditia crestinãrii primului nãscut din an la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, începutã de viceprimarul Vasile Ouatu din 2000, a fost întreruptã anul acesta, din motive independente de vointa sa. Mama primului copil venit pe lume anul acesta la Maternitatea din Piatra Neamt, o fetitã, a refuzat oferta viceprimarului Vasile Ouatu de a-i boteza pruncul, motivînd cã nu crede cã nasii de cununie, care si-au exprimat dorinta de a fi si nasii micutei, ar accepta ideea de a împãrti cu altcineva bucuria crestinãrii sale. Luatã, oarecum, prin surprindere de propunerea venitã din partea viceprimarului de Piatra Neamt, tînãra mãmicã, asistentã la sectia Chirurgie a Spitalului Judetean Neamt, a spus cã nu are cum sã îi consulte în aceastã privintã pe cei care doresc din tot sufletul sã îi boteze copilul, pentru cã sînt plecati în vacantã în strãinãtate. Întelegînd motivatia mamei copilului, Vasile Ouatu si-a exprimat regretul cã nu mai poate continua traditia începutã în urmã cu sapte ani, dar i-a oferit acesteia buchetul de flori pe care i-l pregãtise si un cadou pentru copil, constînd în hãinute si toate cele necesare externãrii acestuia din spital. Dorind cu orice pret sã îsi punã planul în aplicare si sã crestineze un copil venit pe lume în prima zi din an, Vasile Ouatu a tinut sã facã aceastã ofertã mamei celui de al doilea nãscut al zilei de 1 ianuarie, tot o fetitã. Desi nu a refuzat sã vinã sã vorbeascã cu managerul magazinului Unic, femeia a rãspuns tot negativ propunerii acestuia, motivînd cã perechea care le va boteza fetita are pretentia de a boteza singurã. Pe de altã parte, tînãra mamicã era foarte îngrijoratã de starea de sãnãtate a fetitei, care a suferit niste complicatii la nastere si, în consecintã, se aflã în atentia cadrelor medicale de sectia Nou-Nãscuti a celei mai mari unitãti sanitare din Piatra Neamt.
Chiar dacã a fost afectat de refuzul celor douã mame, viceprimarul Vasile Ouatu si-a declarat intentia de a boteza, totusi, un copil nãscut la începutul acestui an, motiv pentru care va cere sprijinul cadrelor medicale care îsi desfãsoarã activitatea la Maternitatea din Piatra Neamt.
„ÃŽmi pare rãu cã s-a întîmplat asa, dar încã din 2000, de cînd mi-a venit ideea sã botez primul nãscut al anului de la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, m-am gîndit cã, la un moment dat, as putea fi refuzat. Regret cã se întrerupe, astfel, o traditie, dar mai devreme sau mai tîrziu, oricum s-ar fi ajuns la asa ceva. Intentia mea este cea mai bunã si pur si simplu vreau sã fac un gest crestinesc. Pentru mine nu are importantã al cui este copilul si cine sînt pãrintii si tocmai de aceea mi-am propus ca acela pe care îl botez sã fie primul nãscut din an. Si pentru cã, gîndesc eu, acest gest este cel mai frumos cadou pe care mi-l fac an de an de onomastica mea, nu renunt si voi boteza un copil nãscut, zilele acestea, aici, la Piatra Neamt“, a declarat viceprimarul Vasile Ouatu.
Începînd din anul 2000, sotii Vasile si Elena Adriana Ouatu si-au propus sã boteze cel dintîi nãscut al noului an. Primul fin al anului 2000 a fost Mihaela Paula Spatariu, nãscutã la doar 5 minute dupã intrarea în noul an. Primul fin al mileniului III a fost Vasile Ciprian Munteanu. În anul 2004, familia Ouatu a avut parte de o surprizã: primii nãscuti ai anului (la orele 4.00, respectiv 4.20) au fost gemenii Ioana Aghilina si Dragos Vasile, ai familiei Iuliana si Neculai Savina din satul Ocea - comuna Grumãzesti. Sotii Ouatu au mai avut o experientã de acest gen în anul 1999, cînd au botezat tripletii unei familii din Ghindãoani - Viorica, Alexandra si Elena.
La Maternitatea Spitalului Judetean de Urgentã Neamt au fost adusi pe lume, pe 1 ianuarie, doi copii - douã fetite, ambele cu greutatea de 3,2 kilograme. Prima dintre ele a venit pe lume în urma unei interventii chirurgicale, iar cealaltã a fost nãscutã pe cale naturalã.

Articol afisat de 2324 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de eugen la data 04.01.2007 22:35
...felicitari...
CATA GRIJA PENTRU IMAGINEA PROPRIE DE POLITICIAN VERSAT...IL DOARE IN CUR PE OUATU DOAR O DATA PE AN SI ATUNCI IESE LA INTERVAL CU DECLARATII...FOARTE BINE CA A FOST REFUZAT...POATE PIETRENILOR O SA LE VINA MINTEA LA CAP SI SA-L SCOATA DE PE LISTE IN URMATOAREA LEGISLATURA LOCALA...DOAMNE-AJUTA !!!!LA MUNCA,FIU DE ZEU, NU LA CERSIT DREPTURI FALSE!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective