Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prima zãpadã a dat de lucru drumarilor

Prima zãpadã a dat de lucru drumarilor

• angajatii de la Drumuri Nationale si-au scos utilajele ieri, de la 3 dimineatã • Drupo a intervenit pe traseele dificile spre Bisericani, Tazlãu, Hanu Ancutei si Durãu • pînã pe 15 ianuarie, atributiile privind deszãpezirea drumurilor din Piatra Neamt, ale firmei Romprest Service Bucuresti, au fost preluate de austriecii de la Brantner Servicii Ecologice •

Angajatii de la Drumuri Nationale si cei de la societatea Drupo Neamt si-au început activitatea de iarnã de miercuri, 3 ianuarie, odatã cu prima ninsoare abundentã. La fel s-a întîmplat si în municipiul resedintã de judet, unde a fost împrãstiat material antiderapant, masinile fiind pregãtite sã intervinã la nevoie.
Potrivit declaratiei dispecerului de serviciu al Sectiei Drumuri Nationale, utilajele au fost scoase pe trasee pentru a împrãstia material antiderapant, încã de la orele 3 ale diminetii. S-a dat cu nisip si sare pe drumurile dinspre Piatra Neamt spre Potoci, Cãlugãreni, Tîrgu Neamt si Roman. Temperatura aerului nu a determinat formarea poleiului, iar grosimea stratului de zãpadã de pe cãile de circulatie, ieri, la prînz, nu depãsea un centimetru. Si salariatii de la Drupo au iesit, pe 3 ianuarie, pe traseele pe care le au în administrare. Ei au împrãstiat material antiderapant pe drumul Piatra Neamt - Bisericani, pe sectorul spre Tazlãu, pe cel dintre Girov si Hanu Ancutei, ca si pe traseul spre Durãu. Dispecerul de serviciu de la Comandamentul de deszãpezire de la Drupo a declarat cã, miercuri dimineatã, pe drumuri era depus un strat subtire de zãpadã, dar cã a dispãrut în cîteva ore, astfel cã nu s-a format polei.
Ninsoarea i-a alertat si pe cei însãrcinati cu deszãpezirea orasului de la poalele Pietricicãi. Chiar dacã temperatura atmosfericã nu a permis formarea unui strat uniform si eventual riscant pentru traficul auto sau pietonal, pe principalele artere ale municipiului a fost împrãstiat, preventiv, material antiderapant. Prognoza meteorologilor i-a adus la Piatra Neamt pe cîtiva din mai-marii societãtii Romprest Service Bucuresti, cea care a cîstigat dreptul de a se ocupa de deszãpezirea localitãtii. Societatea dinamovistului Cristi Borcea nu are, încã, punct de lucru în municipiu si îsi va intra oficial în „pîine“ de pe 15 ianuarie. Pînã atunci, atributiile sale sînt îndeplinite de austriecii de la Brantner. Iulian Hanganu, la momentul actual director însãrcinat cu managementul deseurilor la Brantner Servicii Ecologice SA, este cel care asigurã legãtura cu Romprest. Acesta a declarat cã, imediat ce a început sã ningã, au fost convocati angajatii si au fost luate mãsuri împotriva înzãpezirii. „O masinã este, deja, pe teren si împrãstie preventiv material antiderapant în intersectiile din oras. Altele patru sînt pregãtite, fiind încãrcate, echipate si cu personalul angajat, gata sã intervinã dacã situatia o va cere. Au fost amplasate si încãrcate cu material antiderapant toate punctele din oras. Sîntem pregãtiti sã intervenim în toate zonele, avem materiale si pentru treptele de la Prefecturã, si pentru cele din Mãrãtei, pentru orice alt loc în care va fi nevoie. Utilajele sînt gata, nisip amestecat cu clorurã de calciu avem, materialul este protejat astfel încît sã nu fie udat, oamenii sînt pe pozitii... Au venit si cei de la Romprest. Au fost prezenti la Piatra Neamt de sãrbãtori, au stat la hotel, ca sã fie aici în cazul în care este nevoie. Nu vor fi probleme“, a spus Iulian Hanganu.
Pregãtirile reprezentantilor de la salubritate nu le exclud pe cele care cad în sarcina societãtilor Consiliului Local. Conform programului de iarnã stabilit de municipalitatea pietreanã, Urban SA trebuie sã asigure deszãpezirea pietelor din administrare si a trotuarelor adiacente acestora, iar Aqua Calor trebuie sã elibereze zãpada si gheata din zona cimitirelor si a centralelor termice pe care le are pe inventar. Nu în ultimul rînd, agentii economici, asociatiile de proprietari si pietrenii care stau la case trebuie sã punã mîna pe lopeti si sã-si elibereze trotuarele din fata clãdirilor în care locuiesc sau lucreazã.

Articol afisat de 1857 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE, Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective