Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Integrarea României în UE, între sperante si reactii temperate

• „trebuie sã fim retinuti cu bucuria“, considerã deputatul PSD de Neamt Ioan Munteanu • „cred cã intrarea noastrã în comunitatea europeanã este o provocare“, sustine deputatul PD Marius Rogin • „1 ianuarie 2007 este doar o etapã în procesul integrãrii“, declarã senatorul PNL Serban Strãtilã • „am speranta cã judetul Neamt va beneficia de fondurile structurale pentru dezvoltare“, afirmã deputatul independent Vasile Pruteanu •

Românii sînt în mod oficial cetãteni ai Uniunii Europene, cu vechime de patru zile. Ne-am integrat cu eurorevelioane, eurosteaguri, europliante, eurosampanie, eurodiscursuri si eurosperante. Cu toate acestea, greul abia de acum începe. Cel putin acesta este mesajul care ajunge la cetãtenii obisnuiti de la cei desemnati, în 2004, sã-i reprezinte în Capitalã. Parlamentarii de Neamt percep în mod diferit intrarea României în Uniunea Europeanã, dar au, totusi, un punct de vedere comun: mai avem mult de muncã pînã ce vom fi cu adevãrat integrati.
Din perspectiva sa de deputat social-democrat al judetului, Ioan Munteanu considerã cã intrarea în UE este beneficã, dar cu bãtaie lungã: „Ca fiecare român, am asteptat cu bucurie aderarea României la Uniunea Europeanã. ÃŽn acelasi timp, tot ca fiecare român, trebuie sã fim retinuti cu bucuria. Cel putin în primii ani, pînã ne vom alinia la rigorile Uniunii Europene, va fi greu pentru noi sã ne obisnuim. Ca finalitate, însã, intrarea în Uniunea Europeanã va fi un lucru benefic, care ne va aduce multe bucurii. Tine de noi ca aceste bucurii sã vinã mai repede. ÃŽn concluzie, acest lucru înseamnã muncã, pentru cã Uniunea Europeanã nu ne dã nimic gratis. Trebuie sã cîstigãm tot ce ne oferã prin munca noastrã, prin valoarea noastrã“.
Spre deosebire de realismul care pare cã debordeazã din PSD Neamt, în tabãra democratilor nemteni domneste optimismul si speranta. „Cred cã integrarea noastrã în comunitatea europeanã este, în primul rînd, un lucru benefic pentru tarã si pentru noi toti, ca popor. ÃŽn al doilea rînd, este o provocare pentru noi ca, odatã cu integrarea, sã adoptãm legi si reguli ale tãrilor membre în Uniunea Europeanã si apoi sã le respectãm si sã le aplicãm, astfel încît sã putem beneficia de toate avantajele lor. Am încredere cã populatia României va da dovadã de întelegere si putere de muncã si cã va fi capabilã sã se ridice la nivelul asteptãrilor“, a declarat Marius Rogin, deputat PD de Neamt.

„Sper ca 2007 sã fie primul an în care românii sã simtã beneficiile intrãrii României în Uniunea Europeanã“

ÃŽncrederea este prezentã si în sînul celuilalt partid de guvernãmînt, care a semnat certificatul de nastere a României europene. „1 ianuarie 2007 este doar o etapã în procesul integrãrii tãrii noastre în comunitatea europeanã. Mai avem multe probleme de rezolvat, dar sper ca 2007 sã fie primul an în care românii sã simtã beneficiile intrãrii României în Uniunea Europeanã. Personal, în calitate de parlamentar al tãrii trimis de locuitorii judetului Neamt, îmi doresc ca, în acest an, sã mã bucur de mai mult sprijin din partea organizatiei judetene a Partidului National Liberal si a organizatiei centrale a PNL, pentru a duce la îndeplinire toate proiectele care vizeazã interesele comunitãtii judetului Neamt“, a declarat Serban Strãtilã, senator PNL de Neamt.
Fost liberal, actualmente independent si viitor liberal-democrat, deputatul Vasile Pruteanu este convins cã autoritãtile nemtene vor sti sã-si facã bine temele si sã atragã în judet cît mai mult din „tortul“ fondurilor structurale pe care ni le promite marea familie europeanã, acum, cã facem parte din ea: „Sper cã, la nivelul administratiilor publice locale si al celei judetene, fondurile structurale care vin de la comunitatea europeanã vor fi absorbite prin proiecte bine alcãtuite. Sper, de asemenea, ca aceste fonduri sã fie folosite legal si numai în beneficiul comunitãtilor locale. Eu am speranta cã fiecare primar din judetul Neamt îsi va constitui în institutie un grup de lucru format din specialisti care sã întocmeascã proiecte si sã atragã astfel, cît, mai multe fonduri pentru localitatea respectivã. Fãrã proiecte viabile si competitive, acesti bani nu vor ajunge în judetul nostru. Am speranta cã judetul Neamt va beneficia de fondurile necesare pentru infrastructurã, pentru dezvoltarea comunitãtilor locale“.

Articol afisat de 3240 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective