Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Revelion în stradã, la Tîrgu Neamt si Bicaz

Revelion în stradã, la Tîrgu Neamt si Bicaz

• cetãtenii au iesi în centrul celor douã orase pentru a celebra trecerea în noul an si integrarea României în UE • nu au lipsit sampania si focurile de artificii •

Sute de cetãteni din Tîrgu Neamt si Bicaz s-au strîns, la cumpãna dintre ani, în centrul celor douã orase, pentru a sãrbãtori alãturi de autoritãti venirea lui 2007 si integrarea în Uniunea Europeanã. Primarul urbei de la malurile Ozanei, Decebal Arnãutu, a fost cel care a deschis sãrbãtoarea, într-un frumos spectacol de artificii, oferind celor iesiti în stradã, cu acest prilej, 300 de sticle de sampanie. „Este un moment deosebit din viata cetãtenilor nostri. Este momentul cînd am devenit cetãteni europeni cu drepturi depline“, a fost mesajul edilului cãtre tîrgmenteni. S-a intonat, pentru prima datã, imnul UE - „Oda Bucuriei“, dupã care a rãsunat urarea de „La multi ani!“. Localnici au asistat, apoi, la un concert sustinut de interpreta de muzicã usoarã Ema.
Si la restaurantele din Tîrgu Neamt a fost forfotã mare, la petrecerile de Revelion fiind invitati numerosi artisti, între care s-a numãrat Cãtãlin Crisan. „Ne-am distrat de minune. A fost un Revelion în toatã regula“, ne-a declarat unul dintre petrecãreti. Bucatele treditionale nu au lipsit nici de pe masa celor care au ales sã fie în sînul familiei, în noaptea trecerii dintre ani. Distractia a fost si aici pe primul plan, iar urãtorii au fost primiti cu multã bucurie.
Obiceiurile de iarnã au fost deosebit de atractive pentru strãinii care au poposit în Tîrgu Neamt. „Sînt cãsãtoritã de trei ani cu un italian si este pentru prima datã cînd venim în tarã la sfîrsit de an. Sotul meu nu prea a înteles ce se petrece, dar i-a admirat pe urãtori si a apreciat datinile noastre“, a mentionat Valentina T. din Tîrgu Neamt.
Revelionul a decurs fãrã incidente majore în Tîrgu Neamt. Oamenii legii nu s-au confruntat cu cazuri de violentã, furturi, tîlhãrii etc. Doar pe 2 ianuarie au fost înregistrate douã cazuri de soferi care au urcat la volan în stare de ebrietate. Ambulanta a fost solicitatã în cîteva cazuri de crize cardiace, consum exagerat de alimente si alcool. La Maternitatea Spitalului Tîrgu Neamt, primul copil a venit pe lume luni, 1 ianuarie, la ora 5: o fetitã cu o greutate de 2,9 kg.

Petrecere si la Bicaz

Trecerea dintre ani a fost marcatã de cãtre bicãjeni într-un mod festiv. Pãtrunsi de însemnãtatea momentului intrãrii oficiale a României în Uniunea Europeanã, ei au iesit în centrul orasului în numãr mare, pentru a cinsti cîte un pahar de sampanie. ÃŽnainte de a fi pãrtasi la focul de artificii pregãtit cu dãrnicie de edilii Bicazului, trãitorii urbei de sub baraj au fost salutati oficial de primarul Constantin Catrinoiu. „La multi ani, dragi concentãteni! Fie ca anul în care pãsim, 2007, sã vã aducã realizãri si bucurii în case. ÃŽncepînd din 1 ianuarie 2007, vom fi cetãteni europeni. Asta va însemna sã ne impunem împreunã chiar din primele zile o constiintã cetãteneascã europeanã 0147, a afirmat primarul Bicazului, dupã care, în aplauzele multimii, primul gospodar al locului a trecut în revistã gîndurile pentru 2007, privind dezvoltarea infrastructurii urbei. „Pentru anul în care intrãm, am gîndit un program concret de reabilitare a infrastructurii. Va trebui sã facem rost de fonduri si asta în primul rînd prin adãugarea la bugetul local a unor surse de finantare colaterale, prin proiecte interne si externe“, a spus primarul Catrinoiu. Trecerea în Noul An i-a prins pe bicãjeni într-o horã a prieteniei, încinsã în chiar intersectia din fata Primãriei Bicaz. La un ceas - douã dupã ora 0, a lui 1 ianuarie 2007, linistiti, oamenii au plecat spre case, lãsînd locul doar cãtrintelor rãzlete si alaiurilor de urãtori întîrziati.

Articol afisat de 2275 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(E. COJOCARIU, I. ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective