Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 6 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ultimul week-end înainte de începerea cursurilor scolare

Ultimul week-end înainte de începerea cursurilor scolare

• urmãtoarea vacantã este programatã pentru intervalul 3 -11 februarie 2007

Luni, 8 ianuarie, toti elevii nemteni, dar si copiii de vîrstã prescolarã se reîntorc în unitãtile de învãtãmînt. Dupã douã sãptãmîni de vacantã de sãrbãtori, copiii de toate vîrstele si adolescentii liceeni îsi vor relua studiile din cadrul primului semestru al anului scolar în curs. Anul de studiul 2006-2007 are 35 de sãptãmîni de cursuri (174 de zile lucrãtoare) si este organizat în douã semestre. Astfel, semestrul I se desfãsoarã în intervalul vineri, 15 septembrie 2006 - vineri, 2 februarie 2007 si semestrul II - în intervalul luni, 12 februarie 2007- vineri, 15 iunie 2007. Vacanta intersemestrialã a fost programatã de reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetãrii în perioada 3 -11 februarie. Cursurile semestrului II se vor relua pe 12 februarie, vor dura pînã vineri, 15 iunie, si vor fi întrerupte în intervalul 7 aprilie -15 aprilie, de vacanta de Paste. Vacanta de varã va începe pe 16 iunie si se va termina pe 31 august.
Pentru vara acestui an, Ministrul Educatiei a stabilit mai multe exceptii privind finalizarea cursurilor. Astfel, pentru clasele a VIII-a, ultima zi de cursuri este 8 iunie, iar durata acestora este de 34 de sãptãmîni (169 de zile). Pentru clasa a XI-a - anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu - filiera tehnologicã, ruta directã de calificare, si pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologicã, ruta progresivã de calificare, ultimele douã sãptãmîni de cursuri (18-29 iunie 2007) se vor transforma în sãptãmîni de practicã. Pentru învãtãmîntul postliceal sanitar, calificarea asistent medical generalist, durata cursurilor este de 42 de sãptãmîni. Pentru învãtãmîntul postliceal sanitar, calificarea tehnician ortoprotezist, durata cursurilor este de 42 de sãptãmîni pentru anii I si II, respectiv 36 de sãptãmîni pentru anul III. În semestrul I, tezele au fost sustinute, de regulã, pînã la data de 22 decembrie, iar în semestrul al II-lea - pînã la data de 18 mai. În situatii deosebite, bine fundamentate, în functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii (învãtãmînt special, scoli cu populatie majoritar de altã confesiune decît cea ortodoxã etc), inspectoratele scolare pot aproba, la cererea scolilor, modificãri ale structurii anului scolar.
Aprobarea modificãrii structurii anului scolar se acordã în conditiile asigurãrii numãrului de 174 de zile de cursuri, precum si a posibilitãtii ca toti elevii sã participe, fãrã restrictii, la examenele de bacalaureat si de absolvire.

Articol afisat de 2344 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective