Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 6 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Farmaciile eliberează medicamente gratuite si compensate

Farmaciile eliberează medicamente gratuite si compensate

• persoanele cărora le-au fost prescrise, pe retete eliberate în 2006, medicamente care nu se mai regăsesc pe lista de referintă din 2007 trebuie să se adreseze medicilor de familie

Nemtenii îsi pot procura medicamentele gratuite si compensate necesare tratării afectiunilor de care suferă. Majoritatea farmaciilor nemtene, care au fost anul trecut în relatie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamt, au început această activitate în urmă cu o zi, două, după ce si-au instalat programele informatice cu noile liste de medicamente compensate si cu preturile de referintă valabile de la 1 ianuarie 2007.
Persoanele cărora li s-au prescris pe retete eliberate în 2006 medicamente care nu se mai regăsesc în noua listă trebuie să meargă la medicii de familie pentru noi prescrieri. Decontarea medicamentelor eliberate în farmaciile cu circuit deschis se va face, de asemenea, în functie de preturile de referintă valabile de la 1 ianuarie 2007, care au scăzut, în medie, cu 4-5 %, atît la produsele farmaceutice de productie indigenă, cît si la cele de import.
Conform precizărilor făcute de către jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, chiar dacă nu a venit, încă, fila de buget si nu se cunosc sumele de care vor dispune anul acesta furnizorii de servicii medicale si farmaceutice, farmacistii stiu că, în fiecare din primele luni ale anului, au alocată o sumă egală cu media primului semestru al anului trecut.
Potrivit aceleiasi surse, la negocierile purtate de CAS Neamt cu farmacistii la finele anului trecut, au participat foarte multi reprezentanti ai acestei bresle, chiar dacă unii dintre ei nu au fost, pînă acum, în relatie contractuală cu respectivul for plătitor. În ceea ce priveste discutiile privind medicamentele destinate tratării bolilor cronice protejate, multi dinte farmacisti si-au exprimat dorinta de a elibera astfel de produse, chiar dacă, initial, se stia că adaosul comercial este nul. Între timp, normele Contractului Cadru pe 2007 au fost modificate si au prevăzut practicarea obligatorie a unui adaos comercial între 1% si 6%, asa încît farmacistii dornici să elibereze medicatie destinată tratamentului bolilor cronice protejate au optat pentru limita minimă a acestuia. Ca si anul trecut, pe lista de boli cronice protejate figurează tot zece afectiuni, dar a intervenit o modificare. În loc de boli post-transplant a apărut acromegalia, o afectiune endocrinologică.
Medicamentele pentru grupa de boli specifice stării post-transplant se vor elibera, de acum încolo, numai prin farmaciile cu circuit închis din spitale.
Potrivit presedintelui Casei Nationale de Asigurări de Sănătate, Cristian Vlădescu, aceasta măsură a fost impusă de faptul că multi farmacisti nu procurau medicatia specifică acestor afectiuni, deoarece este foarte scumpă.

Articol afisat de 1614 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective