Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Taxele majorate de consilierii judeteni

• cresterile sînt de cel mult 20 % • intrarea în muzee costã între 1 si 3 RON, iar biletele pentru spectacolele la Teatrul Tineretului - între 5 si 12 RON •

Cele mai multe dintre taxele percepute de Consiliul Judetean au fost reactualizate, începînd cu anul 2007. Cu avizul legislativului nemtean, au suferit usoare majorãri, de cel mult 20%, taxele pentru eliberarea autorizatiilor în domeniul constructiilor, pentru închirierea suprafetelor din zona drumurilor judetene, pentru unele servicii efectuate de Biblioteca Judeteanã „G.T.Kirileanu“, taxele pentru vizitarea muzeelor si caselor memoriale din subordinea Complexului Muzeal Judetean Neamt, tarifele pentru intrarea la spectacole la Teatrul Tineretului, taxele si amenzile contraventionale aplicate de Administrarea Parcului National Ceahlãu, ori de Serviciul Salvamont etc. Conform avizului consilierilor judeteni, pentru intrarea la Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt, la Muzeul „Cucuteni“ Piatra Neamt, Muzeul de Stiinte Naturale, Muzeul de Artã Piatra Neamt si Muzeul de Istorie Roman, pretul biletelor a fost stabilit la 3 RON (30.000 de lei vechi), iar în cazul grupurilor - la 1,5 RON. La 2 RON, respectiv 1 RON în cazul grupurilor a fost fixatã intrarea la Muzeul de Etnografie, Muzeul Memorial „Calistrat Hogas“, Muzeul Curtea Domneascã - toate din Piatra Neamt, Muzeul de Istorie Bicaz, Muzeul de Istorie si Etnografie Tîrgu Neamt, Muzeul Memorial „Ion Creangã“ Tîrgu Neamt, Cetatea Neamtului, Muzeul Memorial „Veronica Micle“ Tîrgu Neamt, Muzeul de Artã si Muzeul de Stiinte ale Naturii Roman.
Biletele de intrare la spectacole la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, la categoria A lojã costã 12 RON (120.000 de lei vechi), pretul fiind redus la jumãtate la categoria B stal, iar pentru un loc la balcon se plãtesc 5 RON. Pentru spectacole extraordinare si festivaluri de teatru, la categoria A lojã, biletul este de 18 RON (180.000 de lei vechi), pentru categoria B stal - 12 RON de persoanã, iar pentru balcon - 6 RON. Elevii si studentii plãtesc doar 3 RON.
Pentru accesul în perimetrul zonei protejate, Serviciul de Administrare a Parcului National Ceahlãu percepe 7 RON (70.000 de lei vechi) de la fiecare adult si jumãtate din acest pret de la copii, elevi, studenti si pensionari. Taxa de campare este de 10 RON/ zi/ cort. Consilierii judeteni s-au gîndit ca bugetul judetului sã creascã usor si cu bani scosi din închirierea sãlilor de sedinte care apartin Consiliului Judetean. Astfel, de la autoritãti si institutii publice, cît si de la organizatiile neguvernamentale, vor fi perceputi 40 RON/ orã, iar de la alte persoane fizice si juridice - cîte 65 RON pe orã. Unul dintre cele mai sigure venituri, dar si dintre cele mai modeste, este cel provenit din închirierea spatiilor din sediul Consiliului Judetean în care functioneazã automate pentru bãuturi nealcoolice - cafea, ceai, sucuri etc - 40 RON/ lunã. În sediul Consiliului Judetean sînt cel putin douã astfel de aparate de ale cãror servicii beneficiazã atît functionarii din institutie, cît si cei din Prefecturã.

Articol afisat de 1699 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective