Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MAMÃ LA 13 ANI

MAMÃ LA 13 ANI

• o adolescentã, gravidã în luna a saptea, se pregãteste sã fie mamã • ea a ajuns ieri în spital, necesitînd tratament pentru mentinere de sarcinã • din cauza nedezvoltãrii fizice corespunzãtoare, fata riscã sã nascã prematur • tînãra, care trebuia sã fie în elevã în clasa a VII-a, sustine cã atît ea cît si iubitul ei, în vîrstã de 20 de ani îsi doresc foarte mult copilul si sînt decisi sã îl pãstreze • ei se bucurã de sprijinul pãrintilor bãiatului • chiar dacã anul acesta a abandonat cursurile, fata este hotãrîtã sã le reia •

O nemteancã în vîrstã de 13 ani, originarã din Borlesti, se pregãteste ca în decurs de maximum douã luni sã devinã mamã. Desi este mult prea tînãrã pentru un astfel de eveniment si pentru a-si asuma o rãspundere atît de mare, Mihaela, care îsi doreste foarte mult copilul pe care îl poartã în pîntec, trateazã cu maximã seriozitate tot ceea ce se întîmplã în legãtura cu sarcina care este în luna a VII-a. O dovadã în acest sens este faptul cã ea s-a prezentat ieri dimineatã la cabinetul Obstetricã din Policlinica Piatra Neamt si a solicitat o consultatie de specialitate din cauza unor dureri. Cum investigatiile medicale efectuate au relevat faptul cã existã riscul ca sã nascã prematur deoarece nu are o constitutie fizicã foarte robustã si nu este suficient de dezvoltatã pentru a purta o sarcinã si cã se impune o supraveghere atentã si efectuarea unui tratament de mentinere a acesteia, adolescenta a fost internatã la sectia Obstetricã din cadrul Maternitãtii Judetene Neamt.
Cadrele medicale în îngrijirea cãreia se aflã foarte tînãra viitoare mãmicã spun cã în cazul fetei se va impune nasterea prin interventie chirurgicalã de tip cezarianã. „Sînt putin speriatã de ceea ce va urma, dar abia astept sã nasc si sã îmi vãd copilul. Sper sã fie sãnãtos si sã nu stau mult cu el în spital, ca sã îl pot lua acasã si sã îl îngrijesc. Eu nu am frati si nu am avut niciodatã un copil mic în preajmã, dar sper sã mã descurc, mai ales dacã o sã mã ajute mama soacrã si o sã învete ce sã fac“, spune Mihaela cu o naivitate dezarmantã.

„Nu vreau sã îmi abandonez copilul asa cum a fãcut mama cu mine“

Avînd un moral foarte bun si fiind convinsã cã nu i se poate întîmpla nimic rãu, fata asteaptã sã se întorcã repede acasã si sã se pregãteascã de logodnã si apoi de cununia religioasã. Ea sustine cã îl iubeste foarte mult pe Mihai, tatãl copilului, cã sentimentele sînt reciproce si cã vor sã fie împreunã toatã viata. Tînãrul, care are 20 de ani, este consãtean cu Mihaela, nu are armata fãcutã si nici serviciu.
Adolescenta provine dintr-o familie modestã. De altfet, cei care i-au fost toatã viata mamã si tatã sînt strãbunicii din partea mamei, acum în vîrstã de 80 de ani. Dupã cum spune Mihaela, mama sa a pãrãsit-o cînd avea 2 ani, iar tatãl a aplecat si el de acasã, încercînd sã-si refacã viata. În aceste împrejurãri, pe fondul lipsei de afectiune si întelegere s-a atasat foarte mult de Mihai. Cei doi tineri sînt prieteni de doi ani si au început viata sexualã în urmã cu sapte luni, cînd au si conceput copilul care stã sã se nascã.
„ÃŽl iubesc foarte mult pe Mihai, am fãcut dragoste cu el, dar nu m-am gîndit cã o se întîmple sã rãmîn gravidã. Cînd mi-am dat seama era prea tîrziu ca sã mai fac avort, dar nici nu as fi vrut asta. Pãrintii lui Mihai s-au supãrat foarte tare, ne-au certat, dar nu au mai putut face nimic. Le-am spus cã vreau sã fac copilul si cã nu vreau sã îl dau nici la stat, nici altcuiva. Nu vreau sã îmi abandonez copilul asa cum a fãcut mama cu mine. Eu stiu ce înseamnã sã nu ai pãrinti si sã suferi din cauza asta. Stiu cum e sã fii crescut din milã si nu vreau sã se întîmple asa cu copilul meu. Pãrintii lui Mihai, la care stãm de vreo patru luni, au promis cã o sã ne ajute sã ne crestem bebelusul, cu conditia ca eu sã îmi termin scoala. Dupã ce o sã nasc, dacã o sã fie sãnãtos copilul si eu la fel, o sã mã întorc la scoalã. Nu sînt o elevã foarte bunã, dar nici cea mai proastã. Dar vreau sã termin clasa a opta si apoi sã fac o profesionalã, ca sã pot sã îmi gãsesc un serviciu si sã cîstig bani, ca sã am cu ce creste copilul“, a spus foarte hotãrît Mihaela. Ea a abandonat recent cursurile clasei a VII-a.

Articol afisat de 3173 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective