Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Se cautã profesionisti la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã

Se cautã profesionisti la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã

• în aprilie, conducerea institutiei va organiza concurs pentru ocuparea a 220 de posturi • aceasta reprezintã cea de a doua etapã de profesionalizare a unitãtii •


La Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã (ISU) Neamt vor mai fi angajati, anul acesta, 220 de ofiteri si subofiteri, examenele pe care acestia vor trebui sã le sustinã fiind programate pentru luna aprilie. Alte angajãri vor mai fi fãcute anul viitor, tinînd cont cã, acum, unitatea se confruntã cu un mare deficit de personal, iar necesarul care sã asigure desfãsurarea activitãtii în conditii optime ar fi de aproximativ 600 de persoane. Conform precizãrilor fãcute de cãtre colonelul Ioan Niticã, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt, angajãrile care vor fi fãcute în anul în curs si în urmãtorul continuã procesul de profesionalizare a institutiei, a cãrui primã etapã s-a derulat în 2006, cînd primii 222 de militari profesionisti au intrat în corpul de ofiteri si subofiteri ai acestei unitãti.
Reamintim cã, pentru ocuparea celor 222 de locuri, au fost organizate trei sesiuni de concurs. Dupã prima, au fost ocupate 167 de locuri, dupã a doua s-au mai completat alte 54 de locuri, iar pentru ultimele patru locuri rãmase disponibile a fost organizatã o a treia sesiune de examen. Concursul a inclus probã fizicã si examen psihologic, care au fost eliminatorii, precum si probã scrisã.
„Necesarul de personal al unitãti noastre este de 600 de ofiteri si subofiteri. Prima etapã de profesionalizare a institutiei noastre a început în august 2006, anul acesta va fi cea de a doua, iar ultima se va desfãsura în 2008. Dupã cum se stie, de anul acesta, unitatea noastrã - ca de altfel toate unitãtile militare din tarã - are în structura sa numai profesionisti. Pentru ca activitatea pe care noi o desfãsurãm sã fie de cea mai bunã calitate si de maximã promptitudine, se impune cresterea a numãrului de angajati“, a declarat colonelul Ioan Niticã, seful Inpsectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt.
Conform precizãrilor fãcute recent de cãtre secretarul de stat al Ministerul Administratiei si Internelor, Victor Paul Dobre, la nivel de tarã sînt cãutati circa treisprezece mii de specialisti care sã acopere deficitul din inspectoratele pentru situatii de urgentã. În acest sens, în lua ianuarie, se va face o analizã de bilant, a Comitetului National pentru Situatii de Urgentã si inspectoratelor, si se va avea în vedere, în aceastã nouã etapã de angajãri, si pregãtirea de cadre pentru domeniile rãmase descoperite - protectia chimicã a populatiei si dezastre industriale. Secretarul de stat Victor Paul Dobre a apreciat cã, desi nu sînt de dorit, aceste probleme pot apãrea oricînd în lumea de astãzi, tinînd cont de contextul politic si economic.

Articol afisat de 3004 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective