Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Miliarde, în marfã de calitate îndoielnicã, pe piata nemteanã

Miliarde, în marfã de calitate îndoielnicã, pe piata nemteanã

• angajatii OJPC au efectuat, în cursul anului trecut, 1.800 de controale si verificãri la diverse unitãti din judet • cele mai grave abateri au fost sanctionate cu amenzi, valoarea totalã a acestora fiind de 2,3 miliarde de lei • din cele 525 de sesizãri si reclamatii primite, 316 s-au dovedit întemeiate si au fost solutionate •

Angajatii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt au desfãsurat o activitate bogatã anul trecut. Conform precizãrilor fãcute de cãtre inginerul Gheorghe Bud (foto), consilier superior în cadrul OJPC Neamt, reprezentantii acestei institutii au efectuat, în 2006, 1.800 de controale si verificãri în judet, la unitãti cu diverse obiecte de activitate.
În 1.530 de cazuri s-a constatat nerespectarea prevederilor legale pe linie de protectie a consumatorilor, neconformitãti privinta calitatea produselor si serviciilor. Dat fiind faptul cã abaterile erau deosebit de grave, în 1.336 de cazuri au fost întocmite procese verbale de constatare a contraventiilor. În timpul controalelor efectuate în unitãti care produc, depoziteazã sau comercializeazã produse alimentare, au fost prelevate 367 de probe care au fost analizate în laboratoare de specialitate din judet sau la cel central - Larex Bucuresti. Pe baza rezultatelor analizelor de laborator, reprezentantii OJPC au dispus oprirea temporarã sau definitivã de la vînzare a unor produse. Au fost controlate produse autohtone sau de import, în valoare totalã de 65 de miliarde de lei.
Din volumul total de produse controlate, au fost oprite temporar de la comecializare bunuri în valoare de 45 miliarde de lei si scoase definitiv de pe piatã alimente de 1,6 miliarde de lei.
Anul trecut, inspectorii OJPC Neamt au dispus sistãri temporare ale fabricãrii, importului sau prestãrilor de servicii în 91 de cazuri. Pentru nerespectarea legislatiei privind protectia consumatorilor, în 790 de situatii au fost aplicate amenzi în valoare totalã de 2,3 miliarde de lei.
Un alt capitol important al activitãtii reprezentantilor OJPC Neamt îl constituie primirea si solutionarea reclamatilor si sesizãrilor din partea populatiei: în anul 2006, au fost înregistrate 525 de petitii. În urma verificãrilor, 316 dintre acestea s-au dovedit a fi întemeiate si au fost rezolvate. Ca rezultat, au fost înlocuite produse în valoare de 550 de milioane de lei.

Articol afisat de 1639 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective