Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Plata pensiilor se poate face în conturi de card sau conturi curente

Banca Comercialã Românã (BCR) si Casa Nationalã de Pensii si Alte Drepturi de Asigurãri Sociale (CNPAS) au semnat, la sfîrsitul anului trecut, o conventie privind virarea în conturi de card sau conturi curente, prin intermediul Caselor Teritoriale de Pensii (CTP) a sumelor de bani cuvenite pensionarilor din sistemul public de pensii si/ sau beneficiarilor de drepturi prevãzute de legi speciale, rezidenti în Romania.
„BCR a semnat cu CNPAS prima conventie privind plata pensiilor si a altor drepturi bãnesti, prin intermediul unei bãnci, conform noilor reglementãri legale. Un aspect foarte important este acela cã drepturile bãnesti se acordã si prin intermediul cardurilor. Cardurile au început, încet, încet, sã facã parte din viata noastrã cotidianã, iar acordarea pensiilor pe card este un pas hotãrîtor în demersurile de dezvoltare a pietei cardurilor din România. BCR a decis sã încurajeze acest prim pas prin adoptarea unei politici de costuri reduse pentru pensionarii care îsi vor primi drepturile bãnesti pe carduri. Cardurile asigurã pensionarilor mobilitate 24 de ore din 24, acestia avînd la dispozitie cea mai extinsã retea de bancomate si de comercianti acceptatori din România, unde pot utiliza cardul fãrã costuri“, a declarat Ion Matei, director executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail.
BCR deschide contul de card sau contul curent pe numele clientului beneficiar de drepturi bãnesti la solicitarea acestuia sau, dupã caz, la cererea reprezentantului sãu legal, ori a mandatarului desemnat de acesta prin procurã specialã, emisã conform legii.
În situatia în care clientii beneficiari de drepturi bãnesti au, deja, carduri sau conturi curente deschise la BCR, virarea sumelor de bani aferente se poate face în aceste conturi.
„Potrivit prevederilor Ordonantei de Urgentã a Guvernului nr.69/ 13.09.2006, CNPAS va putea sã achite drepturile de pensii prin intermediul conturilor curente sau al conturilor de card, deschise de beneficiari la diverse bãnci, în conditiile prevãzute în conventiile pe care CNPAS le negociazã cu bãncile interesate. Aceastã actiune se înscrie în demersul mai larg promovat de institutia noastrã, care vizeazã îmbunãtãtirea continuã a modului de servire al beneficiarilor - pensionari din sistemul public de pensii sau persoane care primesc alte drepturi prin intermediul caselor teritoriale de pensii. CNPAS îsi manifestã încrederea cã, împreunã cu bãncile partenere, va putea oferi clientilor servicii cît mai eficiente, pe mãsura asteptãrilor acestora“, a declarat Petre Ciotlos, secretar general adjunct al CNPAS.
Conventia a intrat în vigoare începînd cu 03.01.2007 si primul virament al pensiilor în conturi de card sau conturi curente pentru pensionarii care vor opta pentru aceastã modalitate de platã va fi efectuat în luna februarie 2007.
În situatia în care pensionarul detine card sau cont curent la BCR, pentru a putea încasa drepturile bãnesti în aceste conturi, se prezintã la Casa Teritorialã de Pensii unde completeazã o cerere tip pentru virarea pensiei în cont de card/ cont curent. Apoi, acesta se prezintã cu cererea respectivã la unitatea bancarã din raza teritorialã a CTP sau la unitatea bancarã unde are deschis contul curent, iar consilierul bancar specificã pe formularul cerere codul IBAN/ denumirea unitãtii bancare.
În situatia în care pensionarul nu detine cont de card sau cont curent, acesta se prezintã la o unitate bancarã din raza teritorialã a CTP unde consilierul bancar va proceda în mod obisnuit pentru deschiderea contului curent sau de card, urmînd apoi sã parcurgã pasii prezentati anterior.
Dupã aceasta, pensionarul depune la CTP cererea completatã de cãtre consilierul client al bãncii, urmînd sã beneficieze de virarea pensiei în contul de card sau în cont curent, începînd cu luna urmãtoare.
La solicitarea pensionarului, consilierul bancar ataseazã si un extras de cont.

Articol afisat de 2751 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective