Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un cioban oligofren - pericol public

Un cioban oligofren - pericol public

• Gheorghe Pîrlea, din Dumbrava Rosie, a fost retinut pentru tentativã de omor • el este la a doua faptã de acest gen, prima avînd loc în 2004 • atunci, a lovit un cioban cu un topor în cap • de aceastã datã, victima a fost înjunghiatã •

Gheorghe Pîrlea, de 35 de ani, din Dumbrava Rosie, a fost retinut pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Judetean Neamt, în sarcina sa fiind retinutã infractiunea de tentativã de omor. Acuzatul este la a doua faptã de acest fel, dupã ce, în urmã cu mai bine de 2 ani, în 2004, a sãvîrsit una similarã. El este cioban si de fiecare datã si-a înjunghiat colegii cu care lucra, provocîndu-le leziuni care le-au pus viata în pericol. De aceastã datã, infractiunea a avut loc în noaptea de 9 spre 10 ianuarie 2007, cînd fãptuitorul era la o stînã din apropierea comunei. El era coleg cu viitoarea victimã, Ion Mãlureanu, de 34 de ani, din aceesi localitate. În ziua cînd s-a petrecut fapta, ei au bãut o cantitate apreciabilã de bãuturi alcoolice. Cei doi s-au luat la ceartã, iar într-un acces de furie, Pîrlea a transat conflictul si l-a înjunghiat pe colegul lui cu un cutit care avea lama de 24 de centimetri. Pacientul a ajuns la spital în stare gravã, cu puls si tensiune scãzute, în stare de semiconstientã. Investigatiile au arãtat cã suferise o plagã abdominalã penetrantã prin înjunghiere si hemoragie internã.
„Avea intestinul subtire tãiat în patru locuri si un muschi abdominal era sectionat, ceea ce a generat o puternicã hemoragie internã. A fost transportat de urgentã în sala de operatie si a fost supus unei interventii chirurgicale care a durat mai bine de douã ore. Operatia a decurs fãrã probleme deosebite. Post operator, starea pacientului este bunã, dat fiind faptul cã este tînãr sperãm sã se refacã repede, cu conditia sã nu aparã complicatii“, a declarat chirurgul Gabriel Manea care, fiind de gardã, s-a ocupat de pacient.
„Victimei i-au fost provocate leziuni care i-au pus viata în primejdie, respectiv o plagã penetrantã abdominalã, cu interesare visceralã si hemiperitoneu. Pîrlea a fost retinut sub acuzatia de tentativã de omor“, a declarat procurorul criminalist Alexandru Togan, din cadrul Parchetului Judetean Neamt. Avînd în vedere faptul cã el a mai fost diagnosticat o datã cu oligrofenie, va fi trimis spre expertizare psihiatricã, pentru a se stabili dacã acum are discernãmîntul pãstrat în raport cu fapta comisã.
Prima tentativã de omor sãvîrsitã de Pîrlea a avut loc în aprilie 2004. Atunci, a agresat tot un cioban, lovindu-l cu un topor în cap. Cele douã fapte sînt „trase la indigo“, deoarece acuzatul era tot la o stînã din Dumvrava Rosie, iar victima a fost tot unul din colegii lui, Ion Muraru, de 60 de ani. Pe 6 aprilie 2004, au dus oile la pãsunat, pe un cîmp în apropiere de Sãvinesti. La prînz, au cumpãrat mîncare si o sticlã de tãrie, iar, dupã ce au mîncat si au bãut, între cei doi a avut loc o altercatie. La un moment dat, Pîrlea l-a lovit pe Muraru cu un baltag în regiunea frontalã, victima ajungînd în stare gravã la spital. Muraru a suferit o fracturã cu înfundare frontalã, leziuni care i-au pus în pericol viata. Pîrlea a recunoscut acuzatiile si a motivat agresiunea prin aceea cã era beat, la fel ca si la fapta de acum. Cînd prima dintre cauze era în pronuntare, dosarul a fost repus pe rol pentru expertizarea psihiatricã a bãrbatului. Si în timpul urmãrii penale, el a mai fost expertizat o datã si s-a stabilit cã suferã de oligrofenie de gradul I, dar are discernãmîntul diminuat. La mijlocul anului trecut, a fost achitat pentru aceastã faptã si s-a dispus internarea într-un centru medical.

Articol afisat de 2274 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective