Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 11 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Divort la Unic între antrenor si presedintele de onoare

Divort la Unic între antrenor si presedintele de onoare

• tehnicianul a pãrãsit, duminicã noaptea, echipa pentru cã nu i-a plãcut modul de lucru al lui Vasile Ouatu • acesta din urmã l-a acuzat pe antrenor cã „a încercat sã aranjeze meciul cu Dinamo“ •

Bucuria cîstigãrii turneului din Cupa Confederatiei Europene de Volei a si fost umbritã de un scandal mediatic între Vasile Ouatu, presedintele de onoare al Volei Club Unic-LPS Piatra Neamt, si Marian Constantin, fostul antrenor principal. Tehnicianul a plecat duminicã noaptea spre Bucuresti, hotãrît de a nu se mai întoarce la echipã. Reactia lui Vasile Ouatu a apãrut, ieri, într-un comunicat de presã. „Marian Constantin a pãrãsit echipa dupã turneul de la Piatra Neamt din Cupa Confederatiei Europene“, fãrã sã poarte o discutie cu conducerea clubului. Fostul tehnician principal al Unicului mai avea contract încã patru ani cu gruparea noastrã si toate drepturile salariale i-au fost achitate la zi. ÃŽn plus, Marian Constantin a luat un avans de la club în contul contractului care era în derulare. Conducerea clubului de volei Unic este de pãrere cã Marian Constantin a pãrãsit echipa deoarece a crezut cã nu-si poate realiza obiectivul impus, acela de accedere în turneele play - off din campionatul intern. Cîteva jucãtoare au povestit conducerii cã Marian Constantin ar fi încercat sã aranjeze meciul cu Dinamo, echipa Unic urmînd sã cîstige douã seturi în confruntarea de la Piatra Neamt, care urmeazã sã se dispute pe data de 25 ianuarie, pentru cã apoi sã cedeze meciul care ar urma sã se dispute în Sala Ceahlãul, în turneul pentru locurile 1-4. Conform declaratiilor jucãtoarelor, discutia s-a purtat între Marian Constantin si Marian Stefan, oficial al clubului Dinamo Lemtrans Bucuresti“, se aratã în comunicatul semnat de Vasile Ouatu. Conducerea clubului de volei Unic Piatra Neamt a mai anuntat cã, începînd de marti, noul antrenor principal al echipei este Aurel Cazacu, care va fi ajutat de Viorel Rosioru si Mihaela Voivod.

„Sclavagismul s-a abolit demult, iar eu nu sînt negru pe plantatia nimãnui“

Auzind acuzele la adresa sa, antrenorul Marian Constantin a precizat: „Sclavagismul s-a abolit demult, iar eu nu sînt negru pe plantatia nimãnui. Sã tipe la cine vrea el, din familia sa sau din club, dar nu la mine. Eu mi-am fãcut datoria fatã de echipã si consider cã aveam sanse mari de calificare în grupa 1-4 a Diviziei A1. Nu am purtat o discutie cu nimeni pentru cã nu eram hotãrît sã plec, iar Aurel Cazacu aproape mã convinsese sã mã rãzgîndesc. M-a sunat, însã, Eugen Banciu si m-a întrebat dacã am predat cheia de la locuintã, iar atunci decizia a fost definitivã. Cît despre sansele de calificare în grupa 1-4, eu cred cã sînt si cã puteam sã ajungem acolo, dar totul s-a schimbat în defavoarea noastrã, cînd am pierdut la Tîrgu Mures. Nu pot sã cred cã a zis despre un posibil aranjament între Unic si Dinamo. Este o mare aberatie“, a declarat Marian Constantin. Tehnicianul a mai spus cã diferendul a pornit de la momentul în care presedintele de onoare nu a fost de acord cu acordarea unei zile libere, dupã turneu, echipei.
Unicul a adus, marti, o nouã ridicãtoare în lotul sãu. Este o ucraineancã de 32 de ani, Yana Savochkina, si a evoluat în sezonul competitional în curs pentru gruparea Galychanka Ternopil. Ucraineanca a fost vãzutã „la lucru“ de conducerea Unicului în jocurile pe care formatia ucraineanã le-a sustinut în România, la Bacãu, în faza grupelor Top Teams Cup. Experimentata ridicãtoare si-a rezolvat problema transferului cu forul ucrainean de volei, astfel încît Unic nu trebuie sã se ocupe decît de transferul international. Yana Savochkina nu va juca, însã, în cupele europene, pentru cã nu are dreptul de a face asta în acelasi sezon competitional la nivel european, la douã echipe diferite. Voleibalista va putea fi folositã de Unic în partidele de campionat. ÃŽn Top Teams Cup, la Bacãu, Galychanka Ternopil a pierdut cu 1-3 meciul cu Stiinta, dar a cîstigat cu Spartak Subotica (Serbia), 3-1, si cu Jelovica Tuzla (Bosnia-Hertegovina), 3-0. Yana Savochkina si colegele sale au terminat turneul de la Bacãu pe locul II, iar în Cupa CEV, la Pila (Polonia), a terminat pe ultimul loc.

Articol afisat de 1774 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective