Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
BÃTÃLIE PE 1,5 MILIOANE DE EURO

BÃTÃLIE PE 1,5 MILIOANE DE EURO

• divortul intervenit între sotii Zabulic, proprietarii hotelului Cascada, din Durãu, a creat o situatie tensionatã • disputat de cãtre cei doi fosti parteneri de viatã, imobilul este revendicat de un afacerist de pe Valea Muntelui • imobilul se aflã în proprietatea societãtii Madolmipic Com, spune actionarul majoritar al firmei, Maria Crãciun (ex-Zabulic) • Dinu Cîrjã a intentat proces pentru a-si recupera investitia fãcutã în hotel • între timp, acesta a fost scos la vînzare pe site-uri de specialitate, proprietara cerînd 1,5 milioane de euro • prin consilierul sãu, Dinu Cîrjã spune cã este coproprietar al hotelului •

Hotelul Cascada din Durãu, aflat în proprietatea societãtii Madolimpic SRL, unde actionar majoritar este Maria Crãciun (ex-Zabulic), face obiectul mai multor procese, precum si a unor scandaluri între fostii parteneri de viatã. Neîntelegerile au apãrut în momentul în care sotii Zabulic au divortat, ambii dorind sã administreze în continuare hotelul. Cum partajul bunurilor nu a fost fãcut, iar hotelul apartine, în acte, Mariei Crãciun, a rãmas ca aceasta sã se ocupe de administrarea lui. Problemele s-au complicat în momentul în care un omul de afaceri, Dinu Cîrjã, a solicitat partea lui din Hotelul Cascada. El a fãcut acest lucru avînd la îndemînã documente care atestã cã a contribuit financiar la constructia lui. Mai mult, omul de afaceri din Borca a solicitat administrarea hotelului pe motiv cã, desi a investit aici, nu a scos nici un leut. Asa se face cã Dinu Cîrjã a intrat în hotel si a preluat frîiele afacerii, mandatîndu-l pe Miluc Zabulic sã administreze hotelul. Mai mult, Cîrjã a cîstigat un prim proces în instantã, aceasta respingînd ordonanta presedintialã depusã de Maria Crãciun. Pe rol se mai aflã actiunea lui Dinu Cîrjã, care a cerut recunoasterea lui ca si coproprietar al imobilului. ÃŽn acest sens, omul de afaceri a depus un contract de vînzare-cumpãrare încheiat între firma sa, Pinexport si Mandolimpic, care aratã cã detine o jumãtate din hotel. Primul termen în acest dosar urmeazã sã aibã loc pe data de 27 ianuarie. Maria Crãciun afirmã cã Dumitru Cîrjã nu ar avea nici un drept asupra hotelului, însã va fi de acord cu ce va spune instanta. „Din cîte stiu eu, Dinu Cîrjã a luat un credit de 2,6 miliarde de lei. O parte din acesti bani, respectiv vreo 500 milioane de lei au fost folositi pentru a fi cumpãrate bunuri de la Metro, respectiv cearsafuri, veselã, perdele etc. Aceste bunuri au ajuns la hotelul Cascada. Restul banilor nu stiu ce s-a întîmplat cu ei. De asemenea, din credit, Dinu Cîrjã a plãtit doar 60 de milioane de lei, diferenta fiind suportatã de cãtre mine. Eu am achitat tot creditul, pentru cã exista riscul sã rãmîn fãrã hotel. Acum, Dinu Cîrjã m-a dat în judecatã, motivînd cã a contribuit si el la construirea hotelului. A intrat, deja, în hotel, iar eu nu mai pot sã merg acolo, cu toate cã sînt proprietar. Am rãmas fãrã actele contabile, fãrã stampilã, acestea fiind sigilate într-un dulap din incinta hotelului“, a declarat Maria Crãciun.

„Doamna Crãciun nu v-a prezentat toate documentele“

Cît despre cum a reusit sã intre ea în posesia hotelului, fãrã ca sotul sã mai aibã vreo treabã, cel putin pe hîrtie, Maria Crãciun a spus: „Noi am divortat, însã nu am fãcut partajul. Eu i-am spus sotului meu cã vreau sã împãrtim totul egal, ca sã nu mai fie discutii. ÃŽn ceea ce priveste hotelul, acesta a fost vîndut de mine si de cãtre sotul meu societãtii Madolimpic Com, unde eu sînt actionarã sutã la sutã. Deci, el nu mai are nici o treabã cu hotelul. Cu toate acestea, de comun acord am stabilit sã-l vindem si l-am scos la vînzare la sfîrsitul anului trecut“. Cît priveste litigiul declansat cu Dinu Cîrjã, Maria Crãciun spune cã este dispusã sã aibã o discutie cu el, pentru a rezolva problema pe cale amiabilã. „Eu nu stiu ce acte are Dinu Cîrjã, însã sînt de acord sã mã vãd cu el ca sã stabilim datoriile pe care le-as avea cãtre el. Dacã nu vrea asa, instanta va decide cine are dreptate, iar eu voi respecta decizia. Eu nu contest cã nu ar exista documente de care sã nu am cunostintã, însã domnul Cîrjã trebuie sã stie cã acolo s-au fãcut multe investitii, în afara hotelului“, a conchis Maria Crãciun.
Prin intermediul juristului sãu, Dinu Cîrjã ne-a declarat cã Maria Crãciun nu are dreptate, actele arãtînd cã altfel stau lucrurile, decît cele spuse de ea. „Doamna Crãciun nu v-a prezentat toate documentele. ÃŽn primul rînd, ea aratã numai un contract de vînzare-cumpãrare, din anul 2001, prin care sotii Zabulic au vîndut hotelul societãtii Madolimpic. Ea nu aratã si contractul de vînzare- cumpãrare încheiat în 17 ianuarie 2002 între societatea Madolimpic si societatea Pinexport, ultima devenind proprietarã a unei jumãtãti din hotel. Actul este absolut autentic. Domnul Cîrjã a investit acolo foarte multi bani si nu a scos absolut nici un leu. Cît priveste datoria de 2,6 miliarde de lei, investitã de domnul Cîrjã acolo, existã documente care atestã acest lucru. Sînt facturi care aratã cã au fost cumpãrate mai multe bunuri ce au utilat hotelul. Doamna Crãciun a achitat doar 900 de milioane de lei din acest credit, însã banii au fost obtinuti în urma veniturilor obtinute din administrarea hotelului. Cum domnul Cîrjã nu a primit nici un ban în cei 4 ani de cînd a devenit coproprietar al acestui imobil, rezultã cã jumãtate din banii dati bãncii de doamna Crãciun sînt ai domnului Cîrjã. Pe rol se aflã deja un proces si sîntem convinsi cã instanta ne va da dreptate. Am depus suficiente documente la dosar care atestã dreptul de coproprietar al domnului Dinu Cîrjã“, a declarat consilierul juridic al omului de afaceri Dinu Cîrjã.

Hotelul Cascada, scos la vînzare pe Internet

ÃŽn timp ce scandalul între cele douã pãrti este în plinã desfãsurare, proprietarul din acte al hotelului a scos imobilul la vînzare. Anuntul a fost fãcut pe Internet, pe cîteva site-uri de specialitate. „Eu sînt proprietara acestui hotel, asa cã doresc sã-l vînd. Deja am oferte importante, firme din Bucuresti, Mures si Italia fiind interesate de achizitionarea lui. Dacã oferta va fi clarã, îl voi vinde fãrã probleme, iar dacã instanta va decide cã eu trebuie sã-i dau bani lui Dinu Cîrjã, îi voi da“, a declarat Maria Crãciun.
Contactat telefonic de cãtre reporterii cotidianului „Monitorul de Neamt“, agentul imobiliar, care se ocupã de aceastã vînzare, a confirmat interesul unor firme pentru achiztionarea hotelului. „Noi nu stim ce se întîmplã acolo si nici nu ne intereseazã. Atîta timp cît actele de proprietate ale imobilului sînt în ordine, înseamnã cã tranzactia poate sã aibã loc“, ne-a declarat persoana care încearcã sã gãseascã clienti pentru vînzarea hotelului.
Iatã ce anunt am gãsit pe unul dintre site-urile în este anuntatã vînzarea Hotelului Cascada: „Complex hotelier de 3 stele situat în fermecatoarea statiune climatericã Durãu, judetul Neamt.
Statiunea este situatã la 80 km de Piatra Neamt, beneficind de un bioclimat tonic stimulent. Altitudinea de peste 800 m recomandã statiunea Durãu ca un loc ideal pentru practicarea sporturilor de iarnã, stratul de zapadã fiind unul consistent si de duratã.
Complexul este asezat la poalele masivului Ceahlãu, într-o zonã însoritã si plinã de verdeatã, acompaniat de susurul Cascadei Duruitoarea si ciripitul melodios al sutelor de pãsãri.
Hotelul dispune de 40 locuri de cazare în 14 camere si 2 apartamente cu tot confortul necesar, fiecare camerã are propriul grup sanitar etc. Complexul este dispus parter - 2 etaje si mansardã. Hotelul detine clasificare de 3 stele, emis de A.N.T. Hotelul functioneazã cu toate autorizatiile si avizele necesare.
Salã de conferinte destinatã conferintelor, simpozioanelor.Terasa de varã - 100 locuri; Bar de zi - 20 locuri; Restaurant - 100 locuri, Parcare - 20 locuri; Camping de varã cu 5 cãsute cu 2 locuri; Centralã proprie de încãlzire; Teren în suprafatã de 2.000 mp.
Imobilul are un singur proprietar, înscris în CF.
Pret informativ 1.500.000 Euro - negociabil
Exclus intermediari! - Agentiile imobiliare cu practici neloiale sînt excluse. Pentru vizionare programati-vã!“ Numai cã ar fi bine ca eventualii cumpãrãtori sã nu ajungã în zonã în timpul vreunui conflict generat de disputele pe dreptul de proprietate asupra hotelului.

Articol afisat de 2759 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective