Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bestie sau acuze nefondate?

Bestie sau acuze nefondate?

• Ionut Cãlin este cercetat în libertate pentru rele tratamente aplicate minorului, urmare a faptului cã a bãtut fetita concubinei sale, în vîrstã de un an si patru luni • conform certificatului medico-legal, fetita prezintã leziuni în zona analã, ceea ce aratã cã agresorul a încercat sã o si violeze • acuzatul sustine cã fetita ar fi fost bãtutã de cãtre mamã • copilul este plin de vînãtãi pe întreg corpul •

Ionut Cãlin, în vîrstã de 28 de ani, din comuna Sãvinesti, este cercetat penal pentru sãvîrsirea infractiunilor de lovire si rele tratamente aplicate minorului, victima fiind fetita concubinei sale, în vîrstã de un an si patru luni. Micuta a fost bãtutã atît de rãu, încît toatã fata îi este plinã de vînãtãi, parte din acestea fiind încã în formare. Fapta a fost reclamatã luni, 15 ianuarie 2007, la Politia Bicaz, de cãtre mama minorei, Veronica Similea A., de 17 ani, din localitatea Bistricioara. Totul s-a petrecut cu o zi înainte, duminicã, pe cînd tînãra era plecatã de acasã, iar fiica ei rãmãsese în grija acuzatului. La constatarea medico-legalã care a avut loc în cauzã s-a stabilit agresiunea, dar au fost descoperite si leziuni caracteristice unei tentative de viol. În urma examinãrii medico-legale a minorei, s-a stabilit cã aceasta prezintã leziuni traumatice perianale si cã s-ar fi putut produce în conditiile unei tentative de raport sexual anal.
Pe parcursul anchetei, acuzatul nu a recunoscut nici una dintre fapte si, mai mult decît atît, bãrbatul ar fi afirmat cã mama este vinovatã si cã ea si-ar fi smintit fiica în bãtaie. În consecintã, în cauzã se efectueazã cercetãri, pînã la stabilirea cu certitudine a împrejurãrilor în care s-a produs acest eveniment.
Presupusul autor a fost retinut pentru 24 de ore, însã, ulterior, s-a stabilit ca acesta sã fie cercetat în stare de libertate.
Mama copilului, care de fapt a reclamat Politiei cele petrecute, sustine vehement cã agresorul este Cãlin, care în nenumãrate rînduri a lovit-o si pe ea. Cert este faptul cã singurul cuvînt pe care l-a pronuntat micuta, cît timp reporterii au stat de vorbã cu mama, a fost „tata“, avînd tendinta vãditã de a ajunge la Cãlin, cu care trãieste sub acelasi acoperis, desi nu îl avea în raza vizualã. Desi striga continuu „tata“, cînd se depãrta la mai putin de jumãtate de metru de cea care i-a dat viatã, se întoarcea repede în bratele ei.
Avînd în vedere vîrsta foarte fragedã a copilului, acesta nu poate relata cele petrecute si nici nu poate spune cert cine a agresat-o.
De-a dreptul zguduitoare este imaginea copilei, plinã de vînãtãi pe toatã fata, în jurul ochilor, a gurii, dar si pe pometi si pe gît. Chiar dacã a fost bãtutã crunt, de sub grãmada de zulufi negri strãlucesc doi ochi curiosi si plini de viatã, fiind suficient sã schitezi un zîmbet, iar fetita rîde cu gura pînã la urechi.

„Lumea în sat îl crede un om cumsecade, dar nu e deloc asa“

„Trãiesc cu Cãlin de cînd fata a împlinit un an. Eu nu am serviciu, dar el mai lucreazã ocazional, cu ziua. Duminicã, pe 14 ianuarie, am plecat de acasã la o femeie din sat, iar fata a rãmas cu el, pentru cã încã dormea. Am stat mai mult decît intentionam, deoarece m-am întîlnit si cu mama lui, m-a luat pe la ei, mi-a dat de mîncare si m-am întors pe la ora 16.30, cu un microbuz. Micuta era în pat, cu o bluzã pe ea, dar eu am vãzut cã este bãtutã si plinã de vînãtãi pe fatã si pe gît. Am început sã plîng, iar cînd l-am întrebat ce s-a întîmplat mi-a spus cã s-a sãturat, cã toatã casa miroase si cã fata face pe unde apucã. Nu era bãut sau eu nu mi-am dat seama de asta, dar a început sã rãcneascã cã s-a sãturat de femei perverse ca noi douã, cã toatã viata nu a avut parte decît de asa ceva. Mi-a fost fricã sã fac ceva, pentru cã m-a lovit si pe mine, dar a doua zi de dimineatã am plecat la Politie. N-am putut sã iau si copilul, cã ar fi intrat la bãnuieli, dar i-am spus cã merg la Primãrie sã fac cerere de ajutor social, cã nu avem nici un venit si poate cu putin noroc vom primi si noi un ban. ÃŽn autobuz, o femeie m-a vãzut plîngînd si m-a îndrumat sã reclam totul la Politie“, a declarat în hohote de plîns mama minorei agresate, Veronica A. Tînãra a mai spus cã bãrbatul cu care trãieste a mai bãtut copilul si în alte rînduri, dar niciodatã atît de rãu. Veronica a convietuit cu tatãl minorei, în Bicaz, pînã ce copila a împlinit vîrsta de 7 luni. Apoi s-au despãrtit, el a rãmas în Bicaz, iar tînãra s-a întors în Bistricioara. Ulterior, l-a întîlnit pe Cãlin, iar de atunci trãiesc sub acelasi acoperis. Mama mai sustine cã nu încaseazã nici concediul de crestere a copilului si nici alocatia, deoarece acestea au fost pe numele tatãlui, iar de cînd s-au despãrtit, el nu i-a mai dat nici un ban. „ÃŽn sat lumea îl crede pe Cãlin un bãrbat bun, harnic, un om cumsecade, dar nu e deloc asa. Uite în ce hal mi-a adus copilul. Cum a putut sã-l batã asa de tare? Si pe mine m-a bãtut în mai multe rînduri, dar pînã acum nu am depus plîngere. Cînd a fost audiat a spus cã vinovatã sînt eu, cã eu as fi fãcut asemenea grozãvie si am bãtut-o în halul ãsta, dar sînt numai minciuni“, a mai afirmat Veronica A. Presupusul agresor are antecedente penale, dar pentru furturi si tîlhãrii, nicidecum pentru infractiuni de naturã sexualã. Ancheta în aceastã cauzã continuã, pînã la stabilirea cu exactitate a circumstantelor în care a avut loc fapta.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Gheorghe Cretu, secretarul Primãriei Ceahlãu, cei doi concubini nu sînt originari din comunã si s-au aciuat în bordeiul în care locuiesc de vreo douã luni încoace. „Nu au acte de identitate, nu au mutatie aici si, ca atare, nu se regãsesc în evidentele noastre si nu primesc nici un ajutor de la noi. Pînã acum, nu am avut probleme cu ei, nu ne-au creat bãtaie de cap, iar vecinii nu s-au plîns cu privire la prezenta lor acolo, dar tinînd cont de ultimele incidente, foarte grave, cred cã ar fi mai bine sã îi scoatem din comunã si sã plece unde or sti“, a declarat secretarul comunei Ceahlãu.

Articol afisat de 1956 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective