Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liberalii au din nou adresã postalã

• PNL a semnat contract cu Primãria Piatra Neamt, pentru spatiul din bulevardul Republicii nr. 22

Liberalii nemteni mai au de asteptat cel mult douã sãptãmîni pînã sã aibã din nou adresã postalã. Dupã o lunã de zile în care au rãmas practic în drum, cu comandamentul stabilit provizoriu în biroul parlamentar al senatorului Strãtilã, PNL Neamt a semnat, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, contract de închiriere cu Primãria Piatra Neamt pe imobilul din bulevardul Republicii, nr. 22, repartizat, în decembrie anul trecut, prin hotãrîre de Consiliu Local. „Contractul a fost înregistrat la noi pe data de 15 ianuarie. Acum asteptãm sã se elibereze spatiul. Am cãzut de acord cu fostii chiriasi sã le dãm rãgaz pînã va fi gata spatiul în care se vor muta ei si abia apoi sã intrãm si noi, sã începem amenajarea imobilului. Pînã la sfîrsitul lunii, cred cã va fi rezolvatã si aceastã problemã si ne vom putea muta“, a declarat senatorul Serban Strãtilã, membru al conducerii interimare a organizatiei liberale nemtene.
Fostii chiriasi, care urmeazã sã se mute, sînt cei de la Centrul pentru Culturã si Arte „Carmen Saeculare“, institutie aflatã sub tutela Consiliului Judetean. Presedintele CJ, Vlad Marcoci, spune cã institutia de culturã va fi transferatã în douã imobile, functie de specialitatea compartimentelor. Problema a fost solutionatã foarte elegant, avînd în vedere cã Vlad Marcoci a avut dublu interes sã iasã asa: pe de o parte în calitatea sa de membru al Biroului interimar de conducere PNL Neamt, iar pe de alta, de sef al legislativului judetean. „Centrul de creatie se va muta parte în spatiul situat în Piata Mihail Kogãlniceanu, în zona în care este Partidul Democrat, iar parte pe strada Stefan cel Mare, unde este si Fundatia de ÃŽngrijiri Comunitare Piatra Neamt. Centrul mai are acolo birouri. ÃŽn prezent, cele douã spatii sînt în amenajare, astfel încît sã poatã sã îsi desfãsoare activitatea în conditii normale. Pînã la începutul lunii februarie, cred cã toate lucrãrile vor fi finalizate, «Carmen Saeculare» se va putea muta si, astfel, noi sã putem redeschide portile Partidului National Liberal, filiala Neamt, pe bulevardul Republicii, nr. 22“, a declarat Vlad Marcoci.
Practic, liberalii nemteni se mutã peste drum de liberal-democratii lui Stolojan. PNL Neamt a fost somatã, pe 11 decembrie, de Primãria Piatra Neamt sã pãrãseascã sediul din bulevardul Republicii nr. 5, pentru cã îi expirase contractul de un an de zile si avea restante la plata chiriei. Pe 15 decembrie, Norica Nicolai a trimis adresa Primãriei în calitate de presedinte interimar al PNL Neamt, solicitînd respectarea legii partidelor politice, deci acordarea unui spatiu în care sã functioneze partidul. În baza acesteia, a prevederilor legale, dar si a faptului cã fostul sediu a fost închiriat unui ONG si a fost ocupat de sustinãtorii lui Theodor Stolojan, Consiliul Local a repartizat imobilul de peste drum. Spatiul dispune de 161,60 mp si a fost închiriat liberalilor cu 2.000 de lei vechi pe metru pãtrat, plus un coeficient de amplasare în zona cea mai bunã a orasului.

Articol afisat de 1466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective