Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 17 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Asistenta medicalã comunitarã se înfiripã la Neamt

• de la începutul anului, au fost angajati 30 de asistenti medicali comunitari, numãrul lor urmînd sã creascã, pînã la sfîrsitul lunii, cu încã 20

30 de asistenti medicali comunitari au fost angajati în judetul Neamt, de la începutul acestui an, iar, pînã la finele lui ianuarie, numãrul lor va creste cu 20. Asistenta medicalã comunitarã este reglementatã prin Legea nr. 95/ 2006 privind reforma în domeniul sãnãtãtii. Aceastã lege stipuleazã ansamblul de activitãti si servicii de sãnãtate organizate la nivelul comunitãtilor, pentru solutionarea problemelor medico-sociale ale individului. Asistenta medicalã comunitarã se acordã în sistem integrat cu serviciile sociale. Potrivit reglementãrilor, asistentii comunitari se aflã în relatie de subordonare cu Autoritatea de Sãnãtate Publicã si spitalul teritorial în structura cãruia functioneazã si în relatie de colaborare cu medicul de familie, primãria, Directia de Asistentã Socialã si Protectia Copilului, precum si cu alte compartimente si categorii profesionale implicate în sistemul serviciilor de asistentã socialã. Beneficiarul principal este comunitatea localã si, în mod deosebit, categoriile de persoane vulnerabile.
Prefectul Toader Mocanu a precizat cã angajarea celor 30 de asistenti medicali comunitari din judet reprezintã un punct important de pe agenda implementãrii reformei în sãnãtatea nemteanã.
ÃŽn cadrul întîlnirii pe care a avut-o marti, 16 ianuarie, cu directorul Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, prefectul a analizat stadiul implementarii Subprogramului 16 referitor la Asistenta comunitarã din Programul National de Sãnãtate. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat cã vrea sã participe la urmãtoarea întîlnire pe care ASP Neamt o va avea cu asistentii comunitari si medicii de familie, subliniind ca necesarã invitarea primarilor din localitãtile în care îsi desfãsoarã activitatea acesti asistenti. „Consider cã este necesarã prezenta primarilor la aceastã întînire, pentru cã, alãturi de ASP, au responsabilitate în asigurarea unei bune stãri de sãnãtate a populatiei. Pe de o parte, primarii trebuie sã gãsescã solutii pentru asigurarea unui spatiu de desfãsurare a activitãtii asistentilor comunitari, iar pe de altã parte ASP trebuie sã-si asume rolul de coordonator al întregii activitãti. Nu mai putin importantã este relatia bunã de colaborare pe care asistentii comunitari trebuie sã o aibã cu medicii de familie, în beneficiul actului medical“, a declarat prefectul de Neamt.
Cristina Aboboaie, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt, a precizat cã finantarea programelor de asistentã comunitarã se va realiza cu fonduri din bugetul de stat, cele ale autoritãtilor locale, precum si din alte surse, inclusiv din donatii si sponsorizãri, în conditiile legii.

Articol afisat de 2193 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective