Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 19 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primele dotări UPU, via Banca Mondială

• Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul SJN Neamt a primit prima transă din dotările făcute de Banca Mondială • spitalul nemtean este unul dintre cele 17 din tară ale căror unităti de primire a urgentelor se modernizează •


Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Neamt de Urgentă Neamt a intrat, de ieri, în posesia unei prime transe de dotări făcute de către Bancă Mondială, în scopul modernizării acestui serviciu. Astfel, au fost primite patru tensiometre cu mercur, sapte otoscoape, sapte oftalmoscoape si mai multe lămpi de examinare pacienti.
Potrivit precizărilor făcute de către doctor Iliana Nicorescu, sefa UPU din cadrul celei mai mari unităti sanitare din judet, într-o lună, două, acest serviciu va mai primi, conform solicitărilor făcute, cardiografe, aparate de ventilatie mecanică, ecografe si aparate radiologice portabile, monitoare de supraveghere a tensiunii arteriale si pulsului, mese de recoltare analize, tărgi, scaune cu rotile etc. Toate aceste aparate performante absolut necesare într-o unitate de primire a urgentelor vor ajunge la Spitalul Judetean Neamt gratie unui program derulat de Ministerul Sănătătii din România si de Banca Mondială, care are ca scop modernizarea serviciilor de acest fel din întreaga tară.
Important este că UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgentă Neamt a fost inclusă în seria celor 17 din tară care vor beneficia de dotări corespunzătoare, chiar în prima etapă a acestui program sustinut financiar de Banca Mondială.
În consecintă, curînd, cea mai mare unitate sanitară din judet va atinge standarde foarte înalte din punct de vedere al dotărilor si calitătii actului medical, putînd concura cu serviciile occidentale de acelasi profil.

Noi angajări la Spitalul Judetean

Cum programul de reabilitare a unitătilor de primire a urgentelor presupune si existenta unui spatiu corespunzător din punct de vedere al circuitelor si nu numai, încă de anul trecut acest serviciu al Spitalului Judetean se află în plin proces de reorganizare, fiind amenajate toate camerele necesare, afectate si dezafectate spatii, efectuate reparatii etc.
„Prin intermediul acestui program de reabilitare, Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul spitalului nostru va fi dotată cu aparatura necesară pentru trei module. Conducerea spitalului a primit asigurări din partea conducerii ministerului de resort că vom primi toată aparatura pe care am solicitat-o, ba chiar în plus. În ceea ce priveste încadrarea cu personal, din discutile purtate cu conducerea spitalului, în scurt timp se vor scoate la concurs trei posturi de medic, zece de asistent, sase de îngrijitoare si patru de brancardier. Pentru ca serviciul nostru să fie cu adevărat performant, eficienta să fie maximă, iar calitatea actului medical să fie ireprosabilă, fără discutie vor trebui făcute mai multe angajări la toate categoriile de personal. Numai că pentru asta trebuie ca Ministerul Sănătătii, respectiv Autoritatea de Sănătate Publică să dea undă verde. Pentru ca sistemul de primire, tratare si triere a tuturor pacientilor care trec pe aici să fie foarte bine organizat, va fi nevoie si de încadrarea a încă unui registrator medical, pentru ca 24 de ore din 24 să fie la serviciu persoana care ocupă acest post. Sperăm ca sporurile salariale ale personalului din cadrul unitătilor de primire a urgentelor să crească semnificativ, pentru că, într-adevăr, este un sector fierbinte. La un moment dat, se spunea că vor avea sporuri de 100 %“, declarat doctor Iliana Nicorescu, sefa UPU a Spitalului Judetean.
Fiecare pacient care va intra în Spitalul Judetean de Urgentă Neamt va trece prin acest serviciu, fie că are sau nu bilet de trimitere de la medicul de familie. Întrucît UPU va fi primul loc din spital unde ajung pacientii, medicii de aici vor avea maximă responsabilitate în ceea ce priveste consultatia, diagnosticarea, colaborarea cu medicii specialisti din sectiile unitătii, dar vor avea si putere de decizie mai mare decît acestia, în ceea ce priveste internarea.

Articol afisat de 1487 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective