Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 19 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primele dotãri UPU, via Banca Mondialã

• Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul SJN Neamt a primit prima transã din dotãrile fãcute de Banca Mondialã • spitalul nemtean este unul dintre cele 17 din tarã ale cãror unitãti de primire a urgentelor se modernizeazã •


Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Neamt de Urgentã Neamt a intrat, de ieri, în posesia unei prime transe de dotãri fãcute de cãtre Bancã Mondialã, în scopul modernizãrii acestui serviciu. Astfel, au fost primite patru tensiometre cu mercur, sapte otoscoape, sapte oftalmoscoape si mai multe lãmpi de examinare pacienti.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Iliana Nicorescu, sefa UPU din cadrul celei mai mari unitãti sanitare din judet, într-o lunã, douã, acest serviciu va mai primi, conform solicitãrilor fãcute, cardiografe, aparate de ventilatie mecanicã, ecografe si aparate radiologice portabile, monitoare de supraveghere a tensiunii arteriale si pulsului, mese de recoltare analize, tãrgi, scaune cu rotile etc. Toate aceste aparate performante absolut necesare într-o unitate de primire a urgentelor vor ajunge la Spitalul Judetean Neamt gratie unui program derulat de Ministerul Sãnãtãtii din România si de Banca Mondialã, care are ca scop modernizarea serviciilor de acest fel din întreaga tarã.
Important este cã UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt a fost inclusã în seria celor 17 din tarã care vor beneficia de dotãri corespunzãtoare, chiar în prima etapã a acestui program sustinut financiar de Banca Mondialã.
În consecintã, curînd, cea mai mare unitate sanitarã din judet va atinge standarde foarte înalte din punct de vedere al dotãrilor si calitãtii actului medical, putînd concura cu serviciile occidentale de acelasi profil.

Noi angajãri la Spitalul Judetean

Cum programul de reabilitare a unitãtilor de primire a urgentelor presupune si existenta unui spatiu corespunzãtor din punct de vedere al circuitelor si nu numai, încã de anul trecut acest serviciu al Spitalului Judetean se aflã în plin proces de reorganizare, fiind amenajate toate camerele necesare, afectate si dezafectate spatii, efectuate reparatii etc.
„Prin intermediul acestui program de reabilitare, Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul spitalului nostru va fi dotatã cu aparatura necesarã pentru trei module. Conducerea spitalului a primit asigurãri din partea conducerii ministerului de resort cã vom primi toatã aparatura pe care am solicitat-o, ba chiar în plus. ÃŽn ceea ce priveste încadrarea cu personal, din discutile purtate cu conducerea spitalului, în scurt timp se vor scoate la concurs trei posturi de medic, zece de asistent, sase de îngrijitoare si patru de brancardier. Pentru ca serviciul nostru sã fie cu adevãrat performant, eficienta sã fie maximã, iar calitatea actului medical sã fie ireprosabilã, fãrã discutie vor trebui fãcute mai multe angajãri la toate categoriile de personal. Numai cã pentru asta trebuie ca Ministerul Sãnãtãtii, respectiv Autoritatea de Sãnãtate Publicã sã dea undã verde. Pentru ca sistemul de primire, tratare si triere a tuturor pacientilor care trec pe aici sã fie foarte bine organizat, va fi nevoie si de încadrarea a încã unui registrator medical, pentru ca 24 de ore din 24 sã fie la serviciu persoana care ocupã acest post. Sperãm ca sporurile salariale ale personalului din cadrul unitãtilor de primire a urgentelor sã creascã semnificativ, pentru cã, într-adevãr, este un sector fierbinte. La un moment dat, se spunea cã vor avea sporuri de 100 %“, declarat doctor Iliana Nicorescu, sefa UPU a Spitalului Judetean.
Fiecare pacient care va intra în Spitalul Judetean de Urgentã Neamt va trece prin acest serviciu, fie cã are sau nu bilet de trimitere de la medicul de familie. Întrucît UPU va fi primul loc din spital unde ajung pacientii, medicii de aici vor avea maximã responsabilitate în ceea ce priveste consultatia, diagnosticarea, colaborarea cu medicii specialisti din sectiile unitãtii, dar vor avea si putere de decizie mai mare decît acestia, în ceea ce priveste internarea.

Articol afisat de 1795 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective