Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 25 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mai multi bani pentru grefieri

• cresterea va fi de circa 20% • pentru aceste drepturi, anul trecut grefierii au protestat în numeroase rînduri •

Grefierii si personalul auxiliar de specialitate din instantele nemene au motiv de bucurie, deoarece drepturile lor bãnesti urmeazã a fi majorate cu circa 20%. Acest lucru este stipulat într-un proiect de ordonantã de urgentã care trebuia sã intre ieri, 24 ianuarie 2007, în sedinta de Guvern, spre aprobare. „Nu stiu sã se fi aprobat asa ceva, dar dacã vom primi acesti bani, sînt meritati pînã la ultimul leu. Pe lîngã atributiile pe care le aveam anterior, acum trebuie sã introducem în sistem informatic dosarele, ceea ce înseamnã muncã mai multã, deoarece sînt trecute, la fiecare dosar, termenele de judecatã, pãrtile, toate actele care se depun si multe altele. Fãrã sã exagerez, cred cã ultima crestere salarialã la personalul auxiliar de specialitate a avut loc, cred, în 1996, cu toate cã de atunci încoace am avut din ce în ce mai multe atributii“, a declarat Gabriel Lupu, grefier la Judecãtoria Piatra Neamt, reprezentantul personalului auxiliar de specialitate din instantele din Neamt. Grefierii nemteni au protestat în mai multe rînduri pe parcursul anului trecut pentru obtinerea cresterii drepturilor salariale. Nemultumirile lor au fost profunde, astfel încît s-a ajuns la întreruperea totalã a lucrului. Reamintim cã protestul din luna septembrie a fost suspendat dupã ce guvernantii au promis cã revendicãrile grefierilor, indiferent de sindicatul la care sînt afiliati, vor fi solutionate. Ei au declansat miscãrile sindicale încã de pe 13 septembrie 2006, cînd si-au întrerupt activitatea pentru douã ore. Dupã ce au fost analizate rezultatele si ca urmare a faptului cã revendicãrile nu au fost rezolvate în nici un fel, pe 20 septembrie activitatea personalului auxiliar de specialitate din instante si parchete a fost întreruptã zilnic, timp de douã ore. Ulterior, de pe 25 septembrie, s-a trecut la grevã generalã. Ulterior, grefierii au renuntat la aceastã formã de protest, ajungînd la concluzia cã interesele lor nu au fost promovate corespunzãtor de liderii centrali, care îsi depãsiserã mandatul la întîlnirile cu cei din echipa de negociere. Motivul protestelor a fost, la acea datã, cel al salariilor mici, în comparatie cu activitatea desfãsuratã, si responsabilitãtile mult prea mari, fatã de ale celorlalti bugetari. Gabriel Lupu, vicelider de sindicat pe Curtea de Apel Bacãu, la acea vreme, a demisionat din functie, considerîndu-se mintit de liderii de la Bucuresti si, mai mult, atras într-o grevã care nu era legalã, asa cum, de altfel, la acea vreme declarase ministrul Monica Macovei.
Grefierii sustin cã, de foarte mult timp, salariile lor nu au mai crescut, desi au existat consultãri între liderii de sindicat si autoritãti, în vederea majorãrii drepturilor bãnesti. Tot în sedinta de Guvern de ieri, urma a fi aprobatã majorarea salariilor profesorilor, cu 23% în trei etape, respectiv în lunile ianuarie, aprilie si octombrie 2007. De cresterea salarialã vor beneficia cadrele didactice si personalul didactic auxiliar din învãtãmîntul preuniversitar si superior. Executivul urmeazã sã îsi dea avizul si pentru indexarea alocatiei pentru copii, cu 4,5%.

Articol afisat de 3249 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective