Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Inflatie“ de secretari la facultãti

• de la 1 ianuarie, 35 de secretari puteau fi dati afarã pentru cã nu aveau studii superioare juridice sau administrative • legea le lãsa o portitã de scãpare - sã fie studenti, chiar în anul I • ciudat este cã 33 au prezentat adeverintele de la facultãti, dupã ce postul ocupat le-a fost amenintat •

Judetul Neamt mai are doar doi secretari de primãrii fãrã studii superioare, ori care nu sînt studenti. Aceastã situatie a apãrut la mai putin de douã sãptãmîni de cînd Prefectura Neamt a prezentat un raport în baza cãruia aproape jumãtate dintre secretarii primãriilor nemtene nu îndeplineau principala conditie pentru a ocupa aceastã functie de la 1 ianuarie 2006: studiile superioare în domeniul în care îsi desfãsoarã activitatea. Conform legislatiei în vigoare, secretarii trebuie sã aibã studii juridice sau administrative, ori, ca sã poatã detine aceastã functie, sã facã dovada cu acte cã sînt prinsi într-o formã de învãtãmînt superior, chiar si din octombrie 2006, cînd a început ultimul an universitar.
Dupã ce au simtit cã au sanse maxime de a fi schimbati din functie, 33 de secretari, din 35 cîti erau la începutul lunii fãrã dovada studiilor înalte, au venit „ciorchine“ la Prefecturã cu dovezi cã sînt studenti. Este ciudat cum de au venit cu adeverinte de la diverse facultãti tocmai acum, în plinã sesiune, dupã luni bune de la începerea anului universitar, cîtã vreme ar fi trebuit sã vinã cu dovada cã urmeazã cursuri ale învãtãmîntului superior imediat cum au aflat cã au fost admisi. Prefectul Toader Mocanu s-a abtinut sã comenteze aceastã situatie, preferînd sã creadã cã secretarii sînt de bunã credintã si au scos acum actele doveditoare ale studentiei lor, pentru cã au uitat de acest aspect în toamnã. Chiar si asa, situatia nu e roz în totalitate în judetul Neamt, secretari fãrã studii superioare profesînd în Primãriile Ruginoasa - Vasile Moise, si Borlesti - Mariana Barcan. Mai sînt de discutat situatiile secretarilor care au altfel de studii decît juridice sau administrative. Este cazul a opt secretari - cel de la Bicaz Chei, care a absolvit Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza“ Iasi, ori cel de la Tasca, absolvent al unei facultãti de stiinte politice. Alti secretari sînt medici veterinari, economisti, profesori de matematicã, ori ingineri mecanici.
Fiecare caz va fi studiat în parte, interpretîndu-se Statutul functionarului public. Secretarii care au studii superioare si muncesc în primãrii de dinainte de aparitia acestei legi ar putea scãpa de repercusiuni, în vreme ce celialti s-ar putea sã fie obligati sã se perfectioneze în domeniu, dacã vor sã mai munceascã în administratia publicã localã. Prefectul Mocanu a precizat cã un secretar care nu este pregãtit în domeniu poate face administratie dupã ureche, multe hotãrîri de consiliu local emise putînd fi lovite de nulitate, ori nerespectînd legea.

Articol afisat de 2010 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 31.01.2007 23:23
Ce dreaq mai sint studii ... superioare ?
Este o apucatura la romani cu studiile .... superioare. Nu mai are cine bate un cui si nici cine sa mai traga ciubotele.
Si la un secretar, un amarit de functionar la ce-i trebuie studii superioare ?
Dar cei care sint, ce fac ? Ori nu stiati ca Romania are cei mai multi absolventi de facultati la 100 mii locuitori din Iuropa ?
In Lume , numai Israel si Palestinienii din Gaza au mai multi.
Oare la ce sint bune ? Cu atita " superioritate ", cum de e cea mai saraca tara din Uniunea Sovietica Iuropeana ?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective