Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 30 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doctorita Vararu nu mai este director medical al Spitalului Judetean

• asa cum a mentionat în cererea de eliberare din functie, motivele sînt de ordin personal • se pare cã, de pe 1 februarie, acest post va fi ocupat de cãtre doctorul Constantin Nanu •


Doctor Doina Vararu Gavrilescu a demisionat, ieri, din functia de director medical al Spitalului Judetean de Urgentã Neamt. Dupã cum a si mentionat în cererea de eliberare din functie înaintatã doctorului Stelian Ghitã, manager al celei mai mari unitãti sanitare din judet, motivele pentru care doctorita Doina Vararu a luat aceastã decizie sînt de ordin personal. Întrucît nu mai existã sanse ca respectivul medic sã se rãzgîndeascã, iar cererea a fost aprobatã, de joi, 1 februarie, postul de director medical al Spitalului Judetean Neamt va fi ocupat de altcineva.
Cu toate cã nimeni nu confirmã acest lucru, se pare cã respectivul post va fi ocupat de cãtre doctorul Constantin Nanu, care în urmã cu aproximativ douã sãptãmîni a demisionat din functia de director executiv al Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt, pozitie care îi îngrãdea posibilitatea de a profesa în sectia Ortopedie ca medic chirurg, unde s-a transferat în urmã cu cîtiva ani. În calitate de director medical al Spitalului Judetean, doctorului Constantin Nanu nu i se interzice profesarea ca medic, legea în vigoare stabilind cã nu existã incompatibilitate între cele douã activitãti si cã, pe parcursul unei zile, existã timp fizic destul pentru exercitarea în cele mai bune conditii a ambelor munci.
Conform propriilor declaratii, pînã vineri, 26 ianuarie, doctorul Nanu nu primise aprobarea demisiei din partea conducerii Ministerului Sãnãtãtii Publice.
ÃŽncercarea redactorului „Monitorul de Neamt“ de a afla de la o sursã autorizatã dacã între demisia doctoritei Doina Vararu Gavrilescu si cea a doctorului Constantin Nanu existã vreo legãturã si dacã acesta va ocupa de la 1 februarie postul de director medical al Spitalului Judetean a esuat. Nici doctorul Stelian Ghitã, managerul celei mai mari unitãti sanitare din judet si nici doctorul Constantin Nanu nu au rãspuns la telefonul mobil. Nici doctor Doina Vararu nu a confirmat acest lucru, spunînd cã nu o intereseazã.
„Dupã patru ani în care am mers zi de zi în sectie si m-am ocupat si de probleme administrative, am început sã mã resimt. Functia de conducere în ziua de azi aduce o uzurã enormã si aproape deloc satisfactii. Am decis cã îmi ajung patru ani în care m-am împãrtit între profesie si administratie si vreau ca de acum sã mã dedic în exclusivitate bolnavilor mei. ÃŽn ultima vreme, cazurile de cancer s-au înmultit, gravitatea lor a crescut, aceastã boalã apare la persoane din ce în ce mai tinere, iar depistarea se face, de cele mai multe ori, tardiv, asa încît e mult de muncã si trebuie sã ai mintea limpede si sã faci tot îti stã în putintã ca sã ajuti bolnavul“, a declarat doctor Doina Vararu Gavrilescu, sefa sectiei Oncologie a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt si coordonatoarea Programului Oncologic la nivel de judet.

Articol afisat de 2048 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective