Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 2 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cu punga la coada cîinelui

• regulamentul de curãtenie obligã pietrenii sã strîngã excrementele patrupedelor pe care le plimbã • în caz contrar, amenda este între 100 si 300 de lei •

Pietrenii îsi pot scoate patrupedele la plimbare numai dacã sînt înarmati cu mãturã, lopãticã si pungi din plastic, pentru a curãta mizeria lãsatã de animale în locurile publice. Primãria Piatra Neamt a venit cu o propunere de a modifica regulamentul de curãtenie al municipiului, iar consilierii locali au fost de acord. Printre multele prevederi, existã un articol care aratã cã „persoanele care scot cîinii la plimbare au obligatia sã strîngã reziduurile (excrementele) acestora“ din orice loc public, fie el trotuar, drum sau parc. Dacã omul nu curãtã dupã cîine, riscã o amendã de la 100 la 300 de lei noi. Un alt articol introdus în continutul regulamentului vizeazã lesa si vaccinarea patrupedelor: „Este interzisã circulatia liberã a cîinilor pe domeniul public si privat al municipalitãtii, precum si a celor condusi, fãrã botnitã (în cazul cîinilor periculosi) si lesã. Toti cîinii mai mari de 6 luni existenti pe teritoriul municipiului vor fi vaccinati contra turbãrii în fiecare an“.
Din regulament lipsesc cu desãvîrsire prevederile legate de patrupedele vagaboande. Asta în conditiile în care Salubritas, societatea responsabilã cu ecarisajul si sterilizarea cîinilor comunitari, a luat calea dizolvãrii, iar serviciile prestate nu au fost alocate, încã, nimãnui. ÃŽn schimb, apar prevederi legate de cresterea animalelor si a pãsãrilor, de cultivarea grãdinilor de legume si zarzavaturi pe domeniul public si privat al municipalitãtii. Este strict interzisã „cresterea si îngrijirea animalelor si pãsãrilor de orice fel în alte locuri decît cele amenajate si autorizate în acest scop, igienizate si dezinfectate si cu respectarea normelor sanitar-veterinare de prevenire si transmitere a bolilor la om si animale“. „Adãposturile pentru cresterea animalelor se amplaseazã la cel putin 10 m de cea mai apropiatã locuintã învecinatã si se exploateazã astfel încît sã nu producã poluarea mediului sau disconfort vecinilor“, se aratã în regulamentul de curãtenie. ÃŽncãlcarea prevederilor se sanctioneazã cu amendã de la 100 la 300 de lei noi - pentru persoane fizice, si de la 500 la 1.000 de lei noi - pentru persoanele juridice. Totodatã, cei care urcã în troleibuze, autobuze sau microbuze nu au voie sã ia cu ei pãsãri, animale vii sau cîini fãrã dovada de vaccinare, lesã si botnitã. Dacã o fac si sînt prinsi, riscã amenzi de la 300 la 500 de lei noi. ÃŽn functie de natura si gravitatea faptei, sanctiunile pot fi mai mari sau mai multe. De constatarea abaterilor se vor ocupa reprezentantii Primãriei, începînd de la primarul municipiului Piatra Neamt, continuînd cu persoanele împuternicite de acesta si terminînd cu agentii Politiei Comunitare.

Articol afisat de 1541 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de traktorist la data 03.02.2007 00:26
intr-o zi
Intro zi va vacineaza si pe voi de turbare. Va pune botnitza si va interzice bastonul.
E tot mai greu de tinut ciini. Cel mai bine vedeti retetele koreene de ciini si ce fel de pastrama se paote face si renuntati la ei.
Ad�ugat de silviu la data 04.02.2007 19:16
Foarte bine
O dovada de civilizatie care ar trebui impusa si in Roman (scriu si ma apuca rasul..... nu cred sa vad in Romania asa ceva)
Eu unul sunt satul de mosnegi care se plang de pensii mici dar care se plimba cu cainele dupa ei pe strada, lasand in urma gramezi de "noroc" si tufisuri ude.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective