Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 2 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Realitatea economicã si socialã demonstreazã justetea politicilor promovate prin programul de guvernare“

„Realitatea economicã si socialã demonstreazã justetea politicilor promovate prin programul de guvernare“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Strãtilã

Reporter: PD a anuntat cã merge pe liste separate la europarlamentare. Înseamnã aceasta cã alianta D.A. s-a rupt?
Serban Strãtilã:
Protocolul de functionare al Aliantei este în vigoare pînã la alegerile parlamentare din 2008 si, deocamdatã, nu vãd motive pentru denuntarea lui. Chiar dacã sînt opinii divergente asupra unor probleme, necesitatea unei guvernãri stabile va contribui la pãstrarea acestei structuri politice conform întelegerii initiale. De altfel, sondajele confirmã sprijinul a 45-48% din electorat pentru Alianta D.A. si, din aceastã perspectivã,
cred cã decizia PD de a candida separat pentru PE nu este una foarte inspiratã. Oricum, PNL este pregãtit si pentru candidatura pe liste separate avînd si atuul unor personalitãti percepute ca sustinãtori de frunte ai valorilor europene, dintre care i-as aminti pe Mihai Rãzvan Ungureanu, Adrian Cioroianu si Teodor Melescanu, dar si o structurã puternicã în toatã tara.
Rep.: Credeti cã vor fi atacuri murdare în timpul campaniei între membrii Aliantei?
S.S.:
Din partea PNL în nici un caz. Probabil cã, la nivelul Aliantei, se va semna un soi de „pact de neagresiune“, firesc dacã se tine cont de contextul politic actual. Totusi, modul de desfãsurare al campaniei electorale va fi influentat si de persoanele care vor ocupa locuri eligibile pe listele celor douã partide. Dacã, de exemplu, PD va promova, asa cum se aude, personaje gen Elena Udrea, va fi destul de dificil sã se evite anumite „întepãturi“ care nu contribuie decît la inflamarea vietii politice românesti.

„Atacurile la adresa primului-ministru nu sînt numai nefondate, dar si descalificante pentru cei care le promoveazã“

Rep.: Credeti cã se vor alia PD si PLD?
S.S:
Este o întrebare la care ar trebui sã rãspundã colegii nostri de la PD si fostii nostri colegi de la PLD. Din cîte se observã, conform sondajelor de opinie, PLD nu trece de 3-4% din optiunile de vot ale populatiei, cu toate cã are lideri mult mai cunoscuti si mai populari. Este clar cã mesajul PLD, axat aproape în exclusivitate pe denigrarea primului-ministru Cãlin Popescu Tãriceanu, nu a reusit sã atragã, dintr-un motiv foarte simplu: realitatea economicã si socialã demonstreazã justetea politicilor promovate prin actualul program de guvernare. Atît timp cît avem o crestere economicã fãrã precedent, iar angajamentele luate în fata populatiei sînt respectate pas cu pas, atacurile la adresa primului-ministru nu sînt numai nefondate, dar si descalificante pentru cei care le promoveazã. Cred cã, odatã cu trecerea timpului, o mare parte din fostii nostri colegi, care sub influenta unor informatii inexacte si în urma unui impuls emotional s-au alãturat PLD, vor reveni alãturi de autenticii liberali. Ceilalti se vor pierde în amalgamul de doctrine ce constituie miscarea popularã, continuînd, bineînteles, împroscarea cu noroi a formatiunii care i-a promovat si i-a sustinut.
Rep.: PNL ia în considerare vreo aliantã?
S.S.:
În nici un caz, atît timp cît existã Alianta. Obtinerea de sprijin parlamentar pentru proiecte punctuale nu are legãturã cu o eventualã aliantã politicã. De altfel, toate legile importante necesare aderãrii la UE au fost adoptate în urma unor acorduri cu mai toate fortele politice. Eu cred cã asta este o dovadã de responsabilitate si de respect a optiunilor politice ale electoratului. Sigur cã actuala configuratie parlamentarã poate determina atît schimbarea guvernului sau a unor membri ai lui dacã se aprobã motiuni ale opozitiei, dar si negocierea unui sprijin mai larg în interesul stabilitãtii politice. Important este ca jocul politic sã fie în directia interesului general care reclamã coerentã, responsabilitate si credibilitate în fata institutiilor europene.

Articol afisat de 1510 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective